Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Piros fény elől megtévesztő?

Piros fény elől megtévesztő?

Figyelt kérdés
Van egy irányjelzős lámpám aminek a vezérlője a kormányra van szerelve. Van neki egy piros fényű visszajelzője ha be van kapcsolva. A többi fehér fény mellett zavaró lehet?

2021. jan. 9. 14:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

Nem csak egyenes út van...

Gondolj bele: jön velem szembe a biciklis, de én pirosat látok, tehát azt hiszem, hogy tőlem távolodik, ezért bekanyarodok elé.

2021. jan. 9. 23:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy autós nem tudja, látja, hogy kanyarodik az út és ott van előtte 50-100méterre egy biciklis, akkor tökmindegy annak a szegény biciklisnek, hogy ki van-e világítva és milyen színnel. Szerintem hagyjuk ezt. Senki nem fogja azért elütni, mert azt hiszi, hogy megy, miközben jön.
2021. jan. 9. 23:34
 13/19 anonim ***** válasza:
3%

Kereszteződésről beszéltem.

Mindegy... ma sem múlik el úgy nap hogy nem fogok ki itt egy idiótát.

Ha elcsap valaki, vagy a rendőr megbírságol akkor meg majd jöttök sírni hogy már megin' a bicikliseket bántják.

2021. jan. 9. 23:38
 14/19 A kérdező kommentje:

"Majd amikor a mentősök szednek össze az út szélén mert egy autós elcsapott, mert azt hitte, hogy az ellenkező irányba mész, akkor majd átgondolod, hogy hova milyen lámpát kell tenni."

Köszönöm hogy ilyenekre gondolsz. Ezt azért kicsit túlzásnak tartom, szembesávba közeledő autó miért akarna elütni?

Közlekedik itt olyan is akinek elől-hátul 1-1 fehér és piros lámpa van, azt sem ütötték még el.

Éppen ezért nem elütésem után hanem még az előtt, tettem fel a kérdést, de így hogy többek szerint zavaró, megpróbálom átforrasztani fehér fényre vagy le ragasztani.

2021. jan. 10. 10:07
 15/19 anonim ***** válasza:
A leragasztás jó ötlet, szerintem az eleget fog tompítani rajta. Akik szerint fél órán belül el fognak ütni, mert elöl van egy kis piros led _is_ a fehér mellett, azok azért erősen túloznak. Biciklivel lassabban mész, ha olyan közel vagy, hogy már gond, ha elédkanyarodnak, akkor már úgyis olyan közel vagy, hogy nem csak a lámpád látszik. A zavarkeltés inkább ami tényleg probléma.
2021. jan. 10. 10:33
 16/19 Alex Fly ***** válasza:
50%

A video alapján azt mondanám, hogy annyira nem tűnik zavarónak a normál fehér világítás mellett.

Ha a jogszabályi háttér érdekel, akkor viszont egyértelműen szabálytalan, éppen úgy, mint az index...

2021. jan. 10. 12:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Azt nem is használom, már nem is működik, az autósok se tudnák hogy én most kanyarodni fogok.
2021. jan. 10. 12:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha úgyse működik az index, akkor mi lenne, ha vennél egy normális lámpát előre meg hátra?
2021. jan. 11. 08:34
 19/19 A kérdező kommentje:
Mert hátsó lámpának tökéletes, van még mellette elől 6 hátul 4 lámpa, régen elég barbárul lett feltéve, ezért nem egyszerű leszedni, inkább a leragasztás mellett döntöttem
2021. jan. 11. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!