Bicikliúton kell éjszaka fényvisszaverő mellény?
(6)348 A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson
a) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és
b) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot)
Tehát lakott területen belül nem kötelező. Lakott területen kívül az, de ajánlom neked, hogy szerezz be valami rikító színű felsőt és nappal is azzal tekerj odakinn.
És olvasd el azt a kvrva Kreszt, hogy tudd a hivatalos álláspontot!
Erre keress: "Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok"
Ez is lényeges:
Erre keress: "A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek"
Ezt is olvasd el, egy nagyon jó gyakorlati összeállítás. Nem azt szajkózza, hogy ha sisakot húzunk és az orrunkat a Kresz seggébe dugjuk, akkor minden rendben lesz, hanem valós utcai helyzeteket és megúszásuk mutatja be.
" Nem mellény, hanem
fényvisszaverő ruházat kell. Az
mindegy, hogy mi az."
Dehogy mindegy! Leginkabb az ismert láthatósági melleny felel meg a szabalynak. Le van irva az azért pontosabban milyen fényvisszaverő kell. Nem csak a melleny jo de nem nagyon kapni mast ami megfelel a szabalynak.
Ezt a le/fel vételt nem értem. Csak sötétben és csak lakott teruleten kivul kell. Sötetben altalaban nincs olyan meleg.
"Nem csak a melleny jo de nem
nagyon kapni mast ami megfelel a szabalynak."
Javaslom, legalább egyszer életedben sétálj be egy komolyabb kerékpáros felszereléseket árusító boltba, hidd el, csodákat fogsz látni...
9-es ha téged egy pókhálóvékony szutymák hordása/nemhordása választ el a hőhaláltól, akkor te is rosszul csinálod. :)
Én speciel segédmotoron hordom éjjel-nappal, lakott területen belül-kívül. A dzsekivel együtt teszem le - veszem fel, oszt jónapot.
Cajgán is hordtam, mivel minimum helyiségek közt közlekedem, így mindig kell is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!