Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egyénileg szervezett Balaton...

Egyénileg szervezett Balaton körbetekerésnél hogyan lehet megoldani a rengeteg csomag szállítását?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki mondaná, a fizetős, autóval szállítós emberkék ki vannak zárva. Alternatívákat valaki esetleg tudna mondani? 12 emberről lenne szó, és a sátrakat, csomagokat, stb. hogyan lehetne szállításukat kerkékpárral megoldani könnyen? Ha van olyan válaszoló, aki már körbetekerte, mit tud ajánlani?

Válaszaitokat előre köszönöm!

2020. dec. 14. 14:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Még mindig kevés az info.

Mennyi idő akarjátok letekerni és mennyi pénz van rá/fő?

Van olyan, aki csak fényképen látott kerékpárt?

Mindegyik bringára lehet csomagtartót tenni?

A többieket megkérdezted, hogy mennyire akarják felmálházni magukat?

2020. dec. 16. 21:22
 32/37 anonim ***** válasza:

Lóf*szt!

Írtam egy oldalt, és véletlenül kitöröltem...

Na:

Beszéltem arról, hogy arányaiban hasonló táv/szint aránnyal, hosszabb távon a környékbeli outisoknak kell kb. annyi watt 33-34es átlagsebességhez, mint állításod szerint neked montin.

Arról is, hogy saját példa alapján egy, a montis felnire még épphogy rátuszkolható, olyan vékony slick sem javít annyi tempót

mondjuk egy continental raceking terepgumihoz képest, az általam egy balatonkörhöz hasonló táv/szint arányú, terepgumival 25km/h átlaggal nagy átlagban, rendszeresen teljesített távok alapján 250 watt körüli teljesítménnyel véghezvitt edzések alapján, mint amennyivel neked jobb a tempód elméletileg azonos wattal. És nem csak nekem ennyi a wattom, ugyanolyan tempónál, kb. ugyanannyi szinttel, hasonló távokon az általa követett személyeknek is közel ennyi.

Mint mondtam, a gumi nem javít ennyit. Mivel a straván nincs slick-gumis mtb opció, ami alapján kalkulálni tudni, csak időfutam, országúti, mtb és cross, neked vagy NAGYON alulmér, ha a mtb opciót jelölöd be a bringa típusának beállításakor, vagy egy kicsit kevésbé, de még így is alulmér, ha a cross bringát jelölöd be.(és valóban a montis felnire felrakható szinte legvékonyabb slick gumijaid vannak).

Saját, és ismerősök példája alapján tudom, hogy még egy ilyen külső gumi sem javít többet kb. 20%-nál a terepgumihoz képest a tempón. A te javulásod 32-36%körüli, ha az én 250wattból kihozott tempómat vesszük alapul a balatonkörhöz nagyon hasonló táv/szint arányú rideokon. És ez nem csak az én tempóm, másoknak is közelítőleg hasonlót kalkulál a strava-27,5 ös kerekeken, tehát a gördülési ellenállásunkat ez csökkenti, neked a 26-os kerekeken ugyanilyen tempóhoz még több watt kéne! Feltűnő, hogy ha a gumi általi 20% körüli tempójavulást vesszük alapul, +12-16% wattot kéne leadnod, hogy tényleg olyan átlagot menj a balatonkörön, mint állítod.(200 és 206 kilométeres balcsikörrel is számolva)

A 26-os kerekek miatt vegyünk +15 százalékot. Mont-monti, a bicikli többi része nem lesz olyan lényeges, aero minden montin rossz.

Villád merev, az számíthat 1-2 %-ot.

Mindenesetre 15%-kal számolva kerekítve 288 watt kéne a te tempódhoz. Ez sok 6 órán keresztül. A versenyekre járó, akár évek óta folyamatosan edző, nem licenszes országútisok közül van, akinek az ftp-je ennyi nagyjából, de kétségkívül vannak, akik tudják tartani ezt maratoni távon. Mindenesetre nagyon edzettnek kell lenni hozzá. Így, hogy utánaszámoltam, kicsit reálisabbnak tűnik, de így is valószínűtlen. Ha tényleg sokat tekertél bolyban, akkor azt mondom, hogy rendesen edzett, felnőtt kerékpárosként kivitelezhető,

elhiszem.

2020. dec. 16. 21:54
 33/37 anonim ***** válasza:

Jesszusom, hülyeségeket beszéltem...

Az adott sebességhez szükséges teljesítménye a sebesség növekedésével nem lineárisan nő, hanem sokkal inkább exponenciálisan...

Utolsó bekezdés visszaszívva.

Persze, nincs erre univerzális képlet, de biztos, hogy akkor 300+ watt kéne a 6órához, még bolyban is, amit viszont tényleg nagyon kevesen tudnának tartani.

2020. dec. 16. 22:19
 34/37 anonim ***** válasza:

Szétoffoltuk "kicsit", de reagálok:

Ha te 25-ös átlagot mész hasonló távon terepgumival, akkor a slick és a nem folyamatos vezetés miatt neked is menne a 30-as átlag.

Azért írtam, hogy 26-os monti, mert 560-as kormány van rajta, tehát jobb aeroban, mint a mai széles kormányos montik. Amikor elől voltam, akkor szúkebb fogást választottam.

Nyilván nem volt szokatlan a 6 órás tekerés sem, versenytempóban.

Azt az anomáliát nem magyaráztad meg, hogy miért kell a környékeden lévő outisoknak ugyanannyi watt a 32-es tempóhoz, mint Valternak hegyen.

2020. dec. 16. 22:45
 35/37 anonim ***** válasza:

29: hány napra tervezitek? Mekkora volt a legnagyobb táv amit egy nap alatt mentetek?

40-60 km gyakorlatlanoknak sem teljesíthetetlen, de persze függ a bicajok állapotától, és a résztvevők ülőgumóinak tűrőképességétől. :-D

2020. dec. 16. 22:49
 36/37 anonim ***** válasza:

A 30 az menne, de van egy "kis" különbség a 30 és a 33-34 között,

mert a sebesség növekedésével a teljesítmény exponenciálisan nő.

A kormány az segíthet.

Nem kell ugyanannyi. 16.ker-Nagytarcsa-Isaszeg-Dány-Pécel-16.ker útvonal, 85km, 560m szint, 246watt kellett. Nem volt valami sok szint benne, de szintén balatonkörhöz hasonló táv/szint aránnyal ment a te átlagod alatt, 33alattit. Vagy 107km, 620m szint, 34-es átlag. 260watt kellett.

Látatlanban nehéz ítélkezni, de ha azt mondod, sokat edzettél, hosszútávra is, akkor elhiszem, hogy bolyban sikerülhetett.

2020. dec. 17. 10:25
 37/37 anonim válasza:

Lehet a kérdezőnél az áll fent, ami nálunk is. Két család tervez Balatonkört, 4 gyerekk, akik 8-11 évesek. Biztos, hogy naponta max 40-50 kmet fognak bírni. Több túrán is túl vagyunk, az átlagsebességük 14(!).

És a gyerekek biztos többet akarnak csobbani, mint tekerni. Mi ezt az utat így 7-8 naposra tervezzük. Még a szállás és szállítandó csomagok kérdése nyitott!

2020. dec. 18. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!