Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Balaton körbetekeréséhez kell...

Balaton körbetekeréséhez kell láthatósági mellény?

Figyelt kérdés
Egy hét alatt szeretném körbetekerni a Balatont, természetesen nappal. Ha jól tudom, lakott területen kívül kötelező a láthatósági mellény. Mennyire szükséges vinni, illetve milyen gyakran igazoltatnak bicikliseket arrafelé? Ha esetleg igazoltatnának, büntetnek-e hiányakor?
2018. jún. 25. 00:56
 1/7 Alex Fly ***** válasza:

Kötelező.

Viselni csak lakott területen kívül, éjjel vagy rossz látási viszonyok között kell, de soha nem tudhatod, milyen látási viszonyok között fogsz tekerni -szóval legyen nálad. Méf ha úgy tervezed, hogy csak nappal mész, akkor is előfordulhat pl. műszaki hiba, ami miatt sötétben is tekerned kell. És persze nappal is adódhatnak olyan esetek, amikor a látási viszonyok indokolttá teszik.

És mivel elég frekventált hely, így számíthatsz a sünök figyelmére...

2018. jún. 25. 01:10
 2/7 anonim válasza:

Személyes tapasztalatom az, hogy verőfényes nappal nem nagyon foglalkoznak a rendőrök ezzel. Főleg kerékpárúton.

De ha ki van nekik adva, hogy aznap pár millió pénzt le kell kaszálniuk a közúton, akkor úgy jártál.

Amúgy húzzuk alá, hogy lakott területen kívül kötelező.

2018. jún. 25. 08:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak lakott területen kívül rossz látási viszonyok között. Tehát sem lakott területen kívül verőfényes napsütésben, sem városban éjszaka nem kell. Ha jól emlékszem, olyan szabály sincs, hogy nálad kell azért lennie (rossz látási viszony nappal is kialakulhat).
2018. jún. 25. 09:23
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

Nincs elég ujjam, amin meg tudnám számolni hányszor tekertem körbe. Mindenféle útvonalon, autóút mellett, bicikliúton, járdán, faluban, városban, hegyen, mezőn, parkokon, erdőn, parton, éjjel nappal, hajnalban, esőben, szélben szóval mindenhol, mindenhogy mentem sok órán keresztül. Nem volt sem rajtam, sem nálam ilyen cucc. Sőt, még javarészt ruha sem volt. Főleg ha ilyen több napos túrára mentem. Az más, ha 30-as átlaggal, országútival próbálkozol, egy nap alatt. De ott meg a biciklis-overál segíti majd ezt a problémát, mert a java fényvisszaverős.

Még csak első lámpa sem kell feltétlen, csak ha kifejezetten sötétben szeretnél menni. Bár ha nem a Keszthelyi régiót éri eme szándékod akkor még csak éjjel sem feltétlen fontos. A rendőr nem fog nyaggatni, sőt ami azt illeti én még rendőrt sem láttam arra biciklist igazolni. Pedig mint mondtam, voltam már párszor.

2018. jún. 25. 11:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenki kapta a mutatóujjat.
2018. jún. 25. 13:31
 6/7 anonim válasza:
Én a Balatonnál azt utálom, ha a jó öreg 71-es főúton tekernek úgy, hogy mellette ott van a bringaút is.
2020. dec. 6. 15:19
 7/7 anonim válasza:
Négyes eléggé beképzelt!
2020. dec. 6. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!