Napi 100 guggolással kis mértékben helyettesítő az országúti kerékpározás? (Több lent)
Kezdő országúti bringás vagyok (2 éve kezdtem) és ez volt az eddigi legjobb szezonom. Téli cuccom és szobabiciklim sincsen. Nem szeretném, hogy nagyon lemenjenek a combjaim és szinte nulláról kezdjem következő szezonban, ezért arra gondoltam, hogy guggolok napi 100-at, hátha az valamennyien lelassítja/"legyengíti" a combjaim gyengülését. Mennyire segíthet?
Pár infó rólam:
58kg és 16 éves vagyok, főleg a hegyeket szeretem, nyáron havi 200km-t, szeptemberben és októberben 500km-t - 500km-t mentem.
Hogy jön ide a tudományos túltolás, meg az agyi folyamatok?
A kérdező arra volt kíváncsi, hogy a guggolás segít-e formában tartani a lábizmait.
Erre pedig jó a guggolás...meg a lépcsőzés is... meg azok az egyszerű otthon is végezhető gyakorlatok is, amik a linken szerepelnek.
de szerintem a kerékpározás tolás húzás mechanizmusa részben ehhez hasonlít:
Az izomerő fenntartása egy dolog, viszont amire Neked nagy szükséged van, az az aerob fittség. Csak nézz meg egy konditermi sportolót. 220kilóba beletol, vagy beleguggol 160ba, 10 kilométert meg nem tud legurulni 30-as átlaggal.
Ha a hideg miatt nem tudsz bringázni, mindenképp járj el futni, bár más mozgás, a kardiovaszkuláris rendszered fitten tartja. Otthoni erőfejlesztésnek a guggolás tökéletesen megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!