A Shimano DH-3N30-as, kerékagyba szerelt dinamónál normális, hogy amíg az első kerék fordulatszáma kb. 100 alatt van, addig a halogénfényszóró zavaróan vibrál?
A hátsó lámpa nincs bekötve, a halogénizzó szabványos (6V/2.4W), és amikor már éppen nem vibrál, akkor is túl alacsony a dinamó feszültsége (4.8V). Érdemes szétszedni és kipucolni a dinamót? Vagy rossz lehet egy tekercse?
Túlfeszültségvédő nincs a biciklin.
A lámpa agydinamóhoz való?
Mert az agydinamó önmagában nem tartalmaz simító áramkört, pulzáló feszültséget-áramot ad ki. Most hirtelen arra sem esküdnék, hogy az egyenirányító benne van-e.
Lehet hozzá kapni átalakítót, még USB kinenetest is. Ott már simított, 5 V-ra lekorlátozott feszültséget, egyenáramot enged ki.
De házilag is össze lehet rakni.
Megfelelő méretű kondi + diódák. A fesz. korlátozás már bonyolultabb, de leeht, hogy a halogénhez nem is számít annyira.
elektrotechnikus-fizikus vagy?!?
üdv;)
Hatoska: Amolyan univerzális Elektro-MacGyver vagyok.
(Hivatalosan gyengeáramú villamosmérnök. :) )
"Sosem volt még dolgom agydinamóval, de szerintem kissé gagyi konstrukció, ha olyan marha gyorsan kell tekerni a névleges feszültség eléréséhez"
Rámértél amúgy az agydinamóra? Mert ez ám képes 60-70 V-ig felfutni. Eléggé terhelésfüggő, mi jön ki belőle.
Előfordulhat, hogy kis fordulaton a halogén kis ellenállásával úgy leesik a fesz, hogy esélye sincs simítani. Lehet, hogy az agydinamóhoz való ledes lámpával menne, mint a pinty.
"Váltófeszültséget ad ki. Ebből következik, hogy a lámpa hozzávaló."
Hát, nekem ebből még nem következik.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!