Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Normális, ha kerékpározás és...

Normális, ha kerékpározás és futás után sokáig piros a férjem arca?

Figyelt kérdés

Akár fut, akár biciklizik, azt mondja tempósan halad, hogy kifárassza magát, legyen értelme és ne csak egy sétabiciklizés vagy kocafutás legyen. De nem hajtja teljesen ki magát, lenne benne még. Akár egy félórás sportról van szó, akár több órára megy el, ugyanaz.

Mikor végez az edzéssel megértem, hogy vörös az arca. De az, hogy amikor már rég kipihente magát, eltelt egy óra is, csak üldögélt és evett maximum, és még mindig teljesen piros az arca és füle, az számomra érthetetlen.

Többször mondtam is már neki, olyankor mindig meglepődik, mert ő is úgy érzi, kipihente már az aktuális edzést, nem kapkodja a levegőt, vagy ilyenek, teljesen nyugalmi állapotban van már. És csak akkor hiszi el, ha tükörbe néz. Komolyan, maga is ledöbben néha.

Kérdésem, ez normális? Másokkal is így van? Vagy ha nem, mi lehet az oka?

2020. aug. 23. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nézesse meg a vérnyomását, csak a biztonság kedvért
2020. aug. 23. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az 1es írja. Vegyetek egy vérnyomás mérőt és mérjétek meg a vérnyomást. Szerintem nem normális, de nem vagyok orvos.
2020. aug. 23. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
amennyi jó csaj van mostanság az utcán... nekem is mindig piros a fejem a pipától amikor hazaérek és meglátom kit vettem el. :D
2020. aug. 23. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak sporttol vorosodik az arca, vagy kulso kornyezeti hatasra is, mint pl hidegben, melegben es szelben? Ezen kivul alkohol, csipos es forro etelek fogyasztasa szinten okoznak nala ilyen jellegu elvaltozast? Ha igen, akkor rosacea is allhat a problema hattereben.
2020. aug. 24. 05:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem, máskor nem. Piálni nem piál, forró ételektől meg max annyira pirosodik ki, mint bárki más, és eltűnik hamar, ha mégis.... Csak sport után ilyen.

Rákerestem erre a rosaceara, de nem az lesz, az olyan, ahogy látom, mintha pattanásos vagy szinte sebe lenne a bőr. Nem, neki szimpla bőrpír, ami ha elmúlik semmi nem marad utána.

Csak nagyon nagyon sokáig tartó bőrpír, ezért furcsa.

Majd szerzek egy vérnyomásmérőt. De ha az nem stimmel, mit lehet ellene tenni? Nem szeretünk gyógyszereket enni a családban, az nem működne, ha olyan probléma lesz.

?

2020. aug. 25. 07:31
 6/7 anonim ***** válasza:

hát ha magasvérnyomásos akkor nem nagyon van mit tenni, szedni kell a bogyókat, mert egyszer csak orrabukik.

más tünete nincs? orrvérzés?

ne nagyon halasszátok a dolgot, mert komoly baj lehet belőle - sztrók például.

2020. aug. 25. 09:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretünk gyógyszereket enni a családban, az nem működne, ha olyan probléma lesz."

Nem kell szeretni, konkrét esetben kell utánajárnotok, mennyire lehet ártalmas, figyelni/ügyelni az esetlegesen szóba jövő mellékhatásokra, aztán vélhetően megnyugodni, hogy az ég adta világon semmi gond nincs a vérnyomáscsökkentő szedésével, vagy legalábbis messze nem akkora, mint játszani a tűzzel.

2020. aug. 25. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!