Ugyan úgy megdolgozza a törzs izmokat egy szobakerékpár (háttámlás vízszintes / normális) mint egy rendes kerékpár?
Vagy van különbség a háttámlás szobakerékpár, álló szobakerékpár és rendes kerékpár között ilyen szempontból?
Azért lenne fontos tudni, mert első sorban kardiovaszkuláris fitnessz elérésére vennék egy szobakerékpárt, de a mivel a rendes kerékpáromnál problémát okoz a nyereg hosszú használata, ezért abban reménykedek, hogy egy háttámlás vízszintes / fekvő (nem tudom, hogy pontosan hogyan nevezzem) szobabicikli jobb lenne nekem ilyen szempontból.
Ugye nincsen lényeges különbség közöttük?
ÁÁÁcsi! A biciklizés nem attól lesz aerob, vagy anaerob, hogy biciklizés. Hanem attól, hogy mennyi ideig és milyen egyéni pulzustartományban végzik.
Ebből a szempontból pont olyan, mint az úszás, futás, vagy bármilyen sport, amit konstans terhelésssel sokáig csinál az ember. (igen, még a "kis súllyal nagy széria" is lehet ilyen.)
Ha koskormány alsó fogásban , kiállva, előredőlve sprintel az ember,
az pl. megdolgoztatja a törzsizmokat-de még az se nagyon, ráadásul az anaerob.
Ha egy kisebb konditermben gondolkozol, akkor sokkal jobban jársz, ha kinézel egyet, és bérletet veszel.
Az ősztől tavaszig terjedő időszakra - amikor nem tudsz vagy akarsz a szabadban tekerni - kifizetsz mondjuk 60 ezer forintot, és a téli szezon, vagy az elfogyó motiváció végén nincs tele a lakásod útban lévő edző szerszámokkal.
Ráadásul egy normális edzőteremben legalább négyféle kardio gépet találsz, amiken kitapasztalhatod, hogy melyik válik be neked a legjobban.
Személy szerint tudnám ajánlani, a tempós gyaloglást is a munkahelyedig és vissza, de te tudod...
Szobakerékpár helyett vegyél egy elliptikus trénert jó nagy súllyal vagy spinning kerékpárt!
A kinti bicózás annyira nem dolgoztatja a törzset, hogy 3 napos sikítós lehajoláson vagyok túl. :D 4 órán át gyakoroltam a dombra fel-le jövetelt, egyensúly gyakorlatokat és az első kerék kiemelését. Az, hogy valakinek az a kerékpározás, hogy 2vel gurul sík terepen, az csak egy dolog! Egy combos lefele szétrázza a karokat, vállakat, átmozgat mindent hiszen teljes testtel mozogsz a kerékpár körül és sokszor karral nyomod le, hogy ne pattogjon! Természetesen a lábak dolgoznak legtöbbet a klasszikus kerekezésnél, de nemcsak 1 féleképp lehet bicózni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!