A rezgéseket jobban elnyeli, ebből a szempontból igen.
2020. okt. 26. 19:28
2/13 anonim válasza:
Attól függ, hogy mikori, mert folyamatosan változnak a tervezési szempontok és karbonból lehet készíteni nagyon merev és kényelmes vázat is.
Az újak (10 éve) kényelmesebbek.
2020. okt. 26. 23:49
3/13 anonim válasza:
igen
2020. okt. 27. 09:04
4/13 anonim válasza:
2008ban híhetetlen kényelmes volt a 26os giant xtc,ma 27.5öst használok lehet !gyorsabb de a gianthoz képest ami vfékes volt :nyeklik nyaklik:-ugyanaz az ust-s belsőnélküli mindkettő(nem a megszépítő múlt mondatja velem...)
2020. okt. 27. 14:52
5/13 Wadmalac válasza:
Nem tudom, szerintem ez ízlés kérdése is. Én spec szeretem az alu rugalmatlan betonkocka-merevségét.
Csillapításra van pár egyéb módszer, ott a gumi, esetleg teleszkópok.
Egy oldalra csavarodni képes váznál számomra nincs rosszabb, ezért is váltottam acélról alura, nem is a súly miatt.
2020. okt. 27. 14:59
6/13 anonim válasza:
Szerintem az alu váz sem valami merev, de lehet rosszul néztem. Van egy Merida Big Nine 100-asom, és a gyári helyre, a hátsó villára vettem kitámasztót, és csodálkoztam, hogy miért nem tudom beállítani a tárcsafék pofáinak hézagát. Letámasztásnál már a bicaj súlya is csavart annyit a vázon, hogy ez bekavart a beállításnál.
2020. okt. 28. 11:49
7/13 Wadmalac válasza:
#6: Gyártó-, anyag- és súlyfüggő, mennyire merev. Acélhoz viszonyítva szinte mind az.
Szerintem egy karbonnál az általad említett letámasztó felrakása nem is engedélyezett. :)
2020. okt. 28. 12:04
8/13 anonim válasza:
#7 Lehet, bár ez a kitámasztó felcsavarozási pont a hátsó tengely előtt van közvetlen. Hasonlóan mint a képen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!