Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen össztelós MTB-ot...

Milyen össztelós MTB-ot ajánlanátok XC-re, marathonokra, túrázásra?

Figyelt kérdés
A fenti célokra keresnék kerékpárt maximum 500 E forintig, de lehetőleg inkább 3-350-ig. A súly nem annyira fontos, amatőr szinten versenyzek jelenleg merev vázassal. Szeretnék egy össztelósat a hosszabb távokra, de amiket eddig találtam geometriájukban közelebb állnak a lejtőző gépekhez, XC-re nem tűnnek túl ideálisnak. A kimondottan XC-re szánt össztelósok pedig borzasztóan drágák. Tudnátok esetleg javasolni valamit?

2020. szept. 30. 03:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
XC-re nem igazán egy össztelós való, miért azt keresel?
2020. szept. 30. 15:53
 2/16 anonim ***** válasza:
Fél millió alatt semmilyen összteleszkópos bringát nem érdemes nézni, nem csak XC-t. Legalábbis ha újról beszélünk, akkor felejtős. Egy fully XC-nek könnyűnek és hatékonynak kell lenni, azt pedig keményen meg kell fizetni. Sajnos ez van. Széles gumi, alacsonyabb guminyomás sokat segít, egy minőségi gumi pedig így is alacsony gördülési ellenállással rendelkezik (pl. egy Black Chili keverékű Conti). Ha ülve zavar a rugózás hiánya, akkor karbon és/vagy rugós nyeregcső segít.
2020. szept. 30. 15:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Hosszabb túrákon, köves, sziklás terepen azért elég jól jönne a hátsó rugózás. Amúgy is fárasztó minden döccenőnél kiemelkedni a nyeregből. Egy rövidebb xc versenyen ez nem probléma, de egy marathonon vagy egy 70-80 km-es hegyi túrán azért nem mindegy. Ugyanakkor fontos lenne az is, hogy mászni is normálisan lehessen vele.

Geometriájában valami hasonlóra gondoltam mint például ez, csak olcsóbb árkategóriában:

[link]

Amik olcsóbbak lennének azok mind all mountain, enduro stb. felhasználású bringák sokkal inkább lejtőre tervezett geometriával, hosszú rugóúttal. Ezekkel mászni nem túl kellemes szerintem.

2020. szept. 30. 21:40
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha megnézed, ennyiből egy decathlonos Rockrider XC100 jön ki, ami 13 kg felett van, és szerintem nem a leghatékonyabb futómű lehet alatta. Használtat próbálj meg keresni! Vagy marad a rugós nyeregcső.
2020. szept. 30. 21:53
 5/16 A kérdező kommentje:
Amúgy áruházi bicikli létére egész korrekt. Nem is tudtam, hogy ilyenek vannak a Decathlonban. Pedig gyakran járok oda csak a bicikliket mindig nagyívben elkerültem. Nem egy presztízsmárka az tény, de ár-érték arányban nem is tűnik rossznak.
2020. okt. 1. 00:39
 6/16 A kérdező kommentje:
Tudtok még esetleg alternatívákat hasonló árkategóriában?
2020. okt. 1. 00:41
 7/16 A kérdező kommentje:
Használtat nem szívesen veszek a váz miatt. Eddig minden vázamat sikerült elég gyorsan szétszakítanom valamelyik hegesztés mentén. Ahogy nézem a Decathlon élettartam garanciát ad az aluvázakra. Lehet, hogy még a végén áruházi biciklit veszek.
2020. okt. 1. 00:54
 8/16 anonim ***** válasza:
Egyre komolyabb bringákkal jön ki a decathlon. Ár/érték arányban elég jók. Hobbira szerintem megfelel, de versenyeket nem ezzel fogsz megnyerni.
2020. okt. 1. 06:06
 9/16 anonim ***** válasza:

Van a decathlonban is össztelós ennyiért(xc100s), nem biztos hogy megérné neked, de azért nézd meg.

Viszont egy karbon, elsőtelós, tényleg jó XC még a decathlonban is 500ezer+, annak a hátsó telós változata még több. Úgyhogy szerintem nézd meg ezeket, újonnan nem nagyon kapsz ennyiért rendes össztelósat.

2020. okt. 1. 08:40
 10/16 anonim ***** válasza:

nem összetlós de amin meglepődtem!úgy hogy nemvagyok Amcsi párti,GT bringa benragadt 2012es vagy 14es karbon 29es? nézzd itt! pappkerékpár(webshop)

fehérkarbon vagy Ezüst xt szett és easton!

2020. okt. 3. 22:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!