Hány százalékos emelkedő számít emberileg meredeknek?
Valószínűleg azért, mert aki rendszeresen bringázik, azt az út meg a technika már alázatra tanította. Már eegészen biztosan vigyázzba állt a lába, vagy eléhezett, elszomjazott mert elszámította magát, meg zsibbadtra törte a nyereg így aaztán pontosan tudja min rágódsz és segít, nem pedig pökhendin menőzik.
Néztem Straván a durva emelkedőket, ahol jártam és egyiken 63% is megjelent. Ez mérési hiba valószínűleg, de ott a 30+% teljesen (és hosszan!) reális.
A Táltos mellett van a Határ utca, aminek a profilja ráadásul olyan, hogy folyamatosan nehezedik, a végén szintén 30% körül van.
Gondolom a teljes hosszán nézve 9-10%-os a Magas út, ettől függetlenül bizonyos szakaszai lehetnek meredekebbek. Nem tudom, nem jártam ott, csak most olvastam egy blogot, ahol összeszedték Bp. legmeredekebb utcáit.
A Táltos utca teljes hosszán 18%, de egy szakaszon 35%. Ezt igazolhatom. :D
Szerintem nem feltétlen a mindenképp végigtekerhető útvonalakat kell keresni,
inkább jól begyakorolni a visszaváltást, és ha csigatempóban is, de menni amíg van levegőd... :) Jó nyilván nem azt mondom, hogy olyan utat nézz, ahol nagyon hosszan van túlzott meredek vagy épp nagyon sok... De ha 1-2 ilyen utca be van tervezve, talán nem vész, és csak erősebb leszel tőle.
Persze viccesnek tűnik, ha olyan lassan teker valaki, hogy még gyalog is gyorsabban haladna, de túllenni pár ilyenen leszállás nélkül felemelő érzés!
"Az Alpe d’Huez a Tour de France talán leglegendásabb hegye: a 13,9 km-es úton 21 hajtűkanyar vezet fel átlagosan 8,2%-os emelkedőn 1803 méter magasba. A szintkülönbség a legdurvább szakaszon akár a 14%-ot is elérheti."
5km-en keresztul 15%-os emelkedo? Az eleg, eleg, eleg brutal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!