Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hány százalékos emelkedő...

Hány százalékos emelkedő számít emberileg meredeknek?

Figyelt kérdés
Tervezgetek egy 30 km-es kis kört a Budai hegyekben, számomra nem ismert helyen, még szeretném kihasználni az utolsó napokat a jó időből. Csak hát nézem, hogy egyes helyeken durván emelkedik, de fogalmam sincs hogy az még emberileg bicikilivel járható út-e? Nem vagyok nagy bringás, számomra nem szégyen ha tolni kell a cangát, de azért nem gyalogtúrát terveznék. Szóval mondjuk pl. 5 km-en keresztül 15%-os emelkedő az még tekerhető, vagy nem? Átlagos kondiban vagyok, szoktam edzeni és tekerni is.

2020. szept. 23. 19:52
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért, mert aki rendszeresen bringázik, azt az út meg a technika már alázatra tanította. Már eegészen biztosan vigyázzba állt a lába, vagy eléhezett, elszomjazott mert elszámította magát, meg zsibbadtra törte a nyereg így aaztán pontosan tudja min rágódsz és segít, nem pedig pökhendin menőzik.

2020. szept. 24. 13:24
 32/43 A kérdező kommentje:
Jó hát maradjatok ilyenek, nekem biztosan lesznek még kérdéseim. :D
2020. szept. 24. 18:48
 33/43 A kérdező kommentje:
Csak egy érdekesség, most olvastam. A II. kerületi Táltos utca egy szakasza 35%-os, tehát nem túloztam. Még tolni is borzasztó a bicajt ott.
2020. szept. 25. 21:52
 34/43 anonim ***** válasza:

Néztem Straván a durva emelkedőket, ahol jártam és egyiken 63% is megjelent. Ez mérési hiba valószínűleg, de ott a 30+% teljesen (és hosszan!) reális.

A Táltos mellett van a Határ utca, aminek a profilja ráadásul olyan, hogy folyamatosan nehezedik, a végén szintén 30% körül van.

2020. szept. 25. 22:33
 35/43 A kérdező kommentje:
Ehhez képest a korábban említett Mártonhegyi és a Magas út is "csak" 9-10%-os. Szóval ahogyan valaki itt említette, 5-6%-ot tudnék kitekerni az átlagos képességeimmel.
2020. szept. 25. 22:50
 36/43 anonim ***** válasza:
A Magas út inkább 20+%-os.
2020. szept. 25. 22:53
 37/43 A kérdező kommentje:

Gondolom a teljes hosszán nézve 9-10%-os a Magas út, ettől függetlenül bizonyos szakaszai lehetnek meredekebbek. Nem tudom, nem jártam ott, csak most olvastam egy blogot, ahol összeszedték Bp. legmeredekebb utcáit.

A Táltos utca teljes hosszán 18%, de egy szakaszon 35%. Ezt igazolhatom. :D

2020. szept. 25. 22:58
 38/43 anonim ***** válasza:

Persze, a vége az lapos, de ezért csalóka a max és az átlag is.

[link]

2020. szept. 26. 00:03
 39/43 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlen a mindenképp végigtekerhető útvonalakat kell keresni,

inkább jól begyakorolni a visszaváltást, és ha csigatempóban is, de menni amíg van levegőd... :) Jó nyilván nem azt mondom, hogy olyan utat nézz, ahol nagyon hosszan van túlzott meredek vagy épp nagyon sok... De ha 1-2 ilyen utca be van tervezve, talán nem vész, és csak erősebb leszel tőle.

Persze viccesnek tűnik, ha olyan lassan teker valaki, hogy még gyalog is gyorsabban haladna, de túllenni pár ilyenen leszállás nélkül felemelő érzés!

2020. szept. 26. 08:30
 40/43 anonim ***** válasza:

"Az Alpe d’Huez a Tour de France talán leglegendásabb hegye: a 13,9 km-es úton 21 hajtűkanyar vezet fel átlagosan 8,2%-os emelkedőn 1803 méter magasba. A szintkülönbség a legdurvább szakaszon akár a 14%-ot is elérheti."

5km-en keresztul 15%-os emelkedo? Az eleg, eleg, eleg brutal.

https://www.youtube.com/watch?v=trDbyQbfHKc

2020. szept. 26. 08:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!