Hogy van ez hogy ilyen emberileg nulla személyek sikeresek?
Első és legfontosabb, én nem panaszkodom és irigykedem, csak feltűnt egy jelenség:
Céges összejövetelen voltam ahova mindenki hozta a párját. 2 kolleganőmnek a férjeik vállalkozók. Összefoglalva lenéző, hőbörgő, obszcén, látszólag buta, primitív, alkoholista emberek, nulla végzettséggel és mégis sikeres vállalkozók.
Egyet nem értek...ez a mentalitásuk megvan alkohol nélkül is...az ügyfelek hogy állnak szóba egyáltalán velük?
Valami kompetenciájuk mégis lesz, amivel még ellensúlyozzák mindazt a rosszat, amit te láttál rajtuk.
Lehet, hogy csak akkor ilyenek, amikor "kiengednek", vagy a feleségeik előtt játsszák a nagymenőt, és az üzleti életben összeszedettebbek valamivel.
Amúgy én is láttam már ilyen vállalkozót, de elég sokat ismerek, és nem ez az általános.
Ismerem a típust, "vazzevállalkozónak" szoktam nevezni, szülővárosom "elitje" jelentős részben ilyenekből áll. Zavarosban halásznak, eléggé gátlastalanok szinte bármihez, ez a sikerük titka.
Ugyanakkor nem lehet belőlük általanosítást levonni, mert ezek az emberek eljutnak egy bizonyos szintig, de maximum a középvállalkozói szintet épp megütik, utána nem tudnak tovább jutni, mert hiányzik belőlük sok olyan tulajdonság, ami már kellene ott. Az a vezetési stílus, ami kisvállalkozásnál még működik, középvállalatnál már nem.
Másrészt ne általánosíts a másik irányba sem, nem csak ők sikeresek, rengeteg a sikeres emberek között a barátságos, kulturált, művelt is, csak ők más körökben gazdagodnak meg.
Milyen válallkozásban tevékenykednek? Bár azt lehet nem tudod.
Lehet csak számodra primitív buta emberek. Az a helyzet, hogy sok az ismeretlen tényező. Lehet ha megkérdeznénk mást, lehetséges, hogy ellentétes reakciót kapna.
De az előttem válaszolónak igaza van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!