Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 75 km szerintetek sikerülne?

75 km szerintetek sikerülne?

Figyelt kérdés
Van a közelben egy oda-vissza kb 25 km hosszú gát, és arra gondoltam ezen végig tekernék háromszor oda vissza. Eddig maximum az volt, hogy 1x tekertem rajta végig és az meg is ölt egész napra, bár az az előző biciklimmel volt, meg még a fizikumom sem volt olyan mint most. Most egy össztelós vastag gumis mtb-om van, tudom hogy ez hátránynak tűnik, viszont az egész gát kavicsos út, és néhány helyen olyan mély a kavics, hogy szerintem valami vékony gumis trekkinggel nem is lehetne tekerni rajta. Amúgy ezzel a biciklivel eddig kb 45 km volt a legtöbb amit megtettem, de ott is mire végeztem már nagyon fájt a tenyerem meg a seggem a nyeregtől. Amúgy a házunk kb 2 km-re van a gát közepén lévő "lekanyaródó uttól", szóval ha már nagyon nem bírnám, akkor is maximum ilyen 6-8 km-re lennék otthonról folyamatosan. Szerintetek megpróbáljam?
2020. aug. 11. 13:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem érzem a perspektívát abban, hogy a gáton 3x elmegyek oda-vissza. Biztosan felétek is van ezernyi, felfedezésre váró út. Azt se nagyon értem, miért hangsúlyozod hogy nehezen megy a bringád?? Rossz? Ilyen tűző napon viszont vigyázz a fejedre és a bőrödre és a sok innivalóra.. Ha használsz fejvédőt, az is segít, mert nem közvetlen a sapkát vereti a Nap.
2020. aug. 11. 22:15
 12/26 anonim ***** válasza:
És egy vékonyabb mez vagy technikai póló is sokat segít.
2020. aug. 11. 22:27
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem rossz, semmi baja nincs. 25 km/h sebességet gond nélkül tartom vele, semmi féle megerőltetést nem igényel. Viszont ezek a biciklik nem hosszútávra vannak, 10 km után már kezd nyomni a nyereg, meg a tenyerem is kezd fájni a markolattól. Meg azért mégis nehezebb haladni vele mint egy országútival, nem csak kényelmi okok miatt. És nem túra mtb-m van hanem trail.
2020. aug. 11. 22:45
 14/26 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt, hogy "ezek a biciklik nem hosszútávra vannak"?

Mik "ezek a biciklik"?

2020. aug. 12. 00:30
 15/26 A kérdező kommentje:
Az össztelós, 120+ mm-t mozgó, vastag gumis mountain bike-ok, meredek villaszöggel stb. Nem arra lettek kitalálva, hogy valaki kimenjen velük túrázgatni sík terepen, hanem erdei csapatásra vannak optimalizálva inkább.
2020. aug. 12. 00:38
 16/26 anonim ***** válasza:
Minek vettél ilyen bicajt?
2020. aug. 12. 08:52
 17/26 A kérdező kommentje:
Mivel mountain bike-os vagyok, arra is szoktam használni. Meg downhillesnek "tanulgatok", ez a célom majd a jövőben hogy versenyezzek, tehát használom elég kemény terepen is, lejtőkön. Nem feleslegesen van ilyen biciklim. Viszont most kitaláltam magamnak egy ilyen kihívást, hogy ezzel lebicikliznék ennyit.
2020. aug. 12. 10:58
 18/26 anonim ***** válasza:
De ezek szerint van hegy is a közeledben! Keress inkább egy érdekesebb útvonalat a töltés-köröknél!
2020. aug. 12. 11:42
 19/26 Wadmalac ***** válasza:

Alapvetően tényleg az a gond, hogy a bringád nem erre való célgép, úgyhogy a sík tekerésnél sosem fogd elérni az ideális geometria-beállítást. Remélem, nem egy tecsós össztelósról beszélünk, hanem egy tényleg DH-geometriás jobb jószágról.

Tenyér- és fenékfájás: a geometrián nem sokat tudsz segíteni, de kesztyű és betétes bringás naci tutira javít a helyzeten.

Kavicsos-murvás terepen azért a 75 km nem kevés, akkor sem, ha sík.

Azért megmondom őszintén, nem értem a problémádat.

Ha eltekerek otthonról 100 km-re és ott fújok ki, az gáz.

A leírtak alapján viszont te 15 km-enként eldöntheted, hogy mész tovább vagy visszatolod a garázsba.

Így nem értem, mit akarsz megtudni.

Ami infóra szükséged van, azt kockázat nélkül meg fogod kapni a tekerési próba közben.

2020. aug. 12. 13:08
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem, nem teszkósom van, 300+ ezres trail bicikli, ami igaz, nem DH, viszont tanulni megfelel.

Igen, csak kíváncsi voltam, hogy a leírtak alapján ti mit gondoltok, sikerülhet-e. De tényleg majd rá fogok jönni, mivel meg akarom csinálni.

Ma reggel mentem 21 km-t, igazából elfáradni nem fáradtam el, de nagyon nyomott már a vége felé a nyereg meg a markolat.

2020. aug. 12. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!