Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 75 km szerintetek sikerülne?

75 km szerintetek sikerülne?

Figyelt kérdés
Van a közelben egy oda-vissza kb 25 km hosszú gát, és arra gondoltam ezen végig tekernék háromszor oda vissza. Eddig maximum az volt, hogy 1x tekertem rajta végig és az meg is ölt egész napra, bár az az előző biciklimmel volt, meg még a fizikumom sem volt olyan mint most. Most egy össztelós vastag gumis mtb-om van, tudom hogy ez hátránynak tűnik, viszont az egész gát kavicsos út, és néhány helyen olyan mély a kavics, hogy szerintem valami vékony gumis trekkinggel nem is lehetne tekerni rajta. Amúgy ezzel a biciklivel eddig kb 45 km volt a legtöbb amit megtettem, de ott is mire végeztem már nagyon fájt a tenyerem meg a seggem a nyeregtől. Amúgy a házunk kb 2 km-re van a gát közepén lévő "lekanyaródó uttól", szóval ha már nagyon nem bírnám, akkor is maximum ilyen 6-8 km-re lennék otthonról folyamatosan. Szerintetek megpróbáljam?
2020. aug. 11. 13:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
51%
Először állítsd be normálisan a biciklit. Egy jól beállított biciklin nem fáj semmid.
2020. aug. 11. 13:31
 2/26 anonim ***** válasza:
Építsd fel fokozatosan. Járj el kétnaponta és csináld meg a 25km-et. Aztán 1-2 hét után ahogy érzed, csináld meg az 50km-et kétnaponta. Aztán meg szintén 1-2 hét után ahogy érzed meg fogod tudni csinálni lazán a 75-öt is. Év elején még olyan napi 30-40 km után már izomlázam volt, meg két napig alig éltem, nyáron meg már mentem egy nap 120km-et is.
2020. aug. 11. 13:32
 3/26 anonim ***** válasza:
Edzettség kérdése, de síkon nem nagy ügy. Fénykoromban 70-80 km simán lement városi bringával. Szentendrei sziget körbe (szigetcsúcsig), Lepence, Tahi. Dobogókőt csak azért nem emelem ki, mert az utolsó szakaszon már többször toltam, mint tekertem, mivel ez egy csak 6 sebességes bringa:( A kiindulás általában Újpest volt.
2020. aug. 11. 15:47
 4/26 anonim ***** válasza:
8%
75 km az kb semmi. Bemelegítés kb
2020. aug. 11. 16:25
 5/26 A kérdező kommentje:

"75 km az kb semmi. Bemelegítés kb"

Gondolom ezt úgy írod, hogy valami 10 kilós országútival vagy trekkingel, vagy hasonló biciklivel tekersz, ami direkt nagyobb távolságra van tervezve. Viszont összteleszkópos mountain bike-al még 30 km is fárasztó, nem hogy 75. Szóval ezt vegyétek figyelembe, ne országútisok írják hogy ők reggelente bemelegítésnek 300-at mennek.

2020. aug. 11. 16:34
 6/26 anonim ***** válasza:

75 km tényleg nem sok, de...

Ha végig nyélen mész, akkor nagyon sok lesz. Sosem a táv és a szint számít, hanem a tempo!

Jó esetben ez legalább 4 óra tekerés lesz. 30 fokban, napon óránként meg fog inni 1 liter folyadékot. Ha nem, akkor 2-3 óra múlva rosszul fogod érezni magad.

25 km-en nem kell enni. Viszont 75 km-t nem könnyű és nem is érdemes frissítés nélkül letekerni. 45-60 percenkét egyél valamit. Nem biztos, hogy éhes leszel, főleg melegben, de 2-2.5 óra múlva el fogsz éhezni, ha nem pótolod az energiát.

Én egy érdekesebb útvonalat választanék és a könnyű kiszállás lehetősége is ellened van. Nekem kell általában 10-20 km mire elkezdem jól érezni magam.

2020. aug. 11. 17:20
 7/26 anonim ***** válasza:

EGyetértek az előttem szólóval!

Egy ingerszegény, egyenes út pszichésen is sokkal megterhelőbb, mint egy jó kis kör, ahol van mindenféle látnivaló, esetleg fürdőzés, vagy akár csak egy jó büfé hideg itallal.

Kérdező, ha már mtb-d van, miért nem mész valami közeli erdőbe? Szerintem nem a távolság az egyetlen mérhető teljesítmény egy bicajozásnál. Inkább legyen rövidebb, de legyen benne egy kis szint is...

2020. aug. 11. 17:38
 8/26 anonim ***** válasza:

Èn is az unalom miatt hanyagolom. Viszont mivel edzetlen vagy jó hogy nem kell messzire menned.

Amúgy fokozatosan kelle nyomni nem ilyen hűbelebalázs módjara.

És vigyél kaját piát. Én több mint 1litert leguritottam szombaton délután 50km alatt síkon...

2020. aug. 11. 20:16
 9/26 anonim ***** válasza:
0%

10 kiló? Hülye vagy? Olyan nehéz. 7 kilós a bringám...

2020. aug. 11. 21:36
 10/26 anonim ***** válasza:

MTB-nél a 10 kg nem olyan rossz.

Inkább az érdekelne, hogy milyen összteló MTB-je van a kérdezőnek, amivel még 30 km is fárasztó.

Nem mindegy, hogy Scott Spark vagy egy Specialized Demo...

2020. aug. 11. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!