75 km szerintetek sikerülne?
"75 km az kb semmi. Bemelegítés kb"
Gondolom ezt úgy írod, hogy valami 10 kilós országútival vagy trekkingel, vagy hasonló biciklivel tekersz, ami direkt nagyobb távolságra van tervezve. Viszont összteleszkópos mountain bike-al még 30 km is fárasztó, nem hogy 75. Szóval ezt vegyétek figyelembe, ne országútisok írják hogy ők reggelente bemelegítésnek 300-at mennek.
75 km tényleg nem sok, de...
Ha végig nyélen mész, akkor nagyon sok lesz. Sosem a táv és a szint számít, hanem a tempo!
Jó esetben ez legalább 4 óra tekerés lesz. 30 fokban, napon óránként meg fog inni 1 liter folyadékot. Ha nem, akkor 2-3 óra múlva rosszul fogod érezni magad.
25 km-en nem kell enni. Viszont 75 km-t nem könnyű és nem is érdemes frissítés nélkül letekerni. 45-60 percenkét egyél valamit. Nem biztos, hogy éhes leszel, főleg melegben, de 2-2.5 óra múlva el fogsz éhezni, ha nem pótolod az energiát.
Én egy érdekesebb útvonalat választanék és a könnyű kiszállás lehetősége is ellened van. Nekem kell általában 10-20 km mire elkezdem jól érezni magam.
EGyetértek az előttem szólóval!
Egy ingerszegény, egyenes út pszichésen is sokkal megterhelőbb, mint egy jó kis kör, ahol van mindenféle látnivaló, esetleg fürdőzés, vagy akár csak egy jó büfé hideg itallal.
Kérdező, ha már mtb-d van, miért nem mész valami közeli erdőbe? Szerintem nem a távolság az egyetlen mérhető teljesítmény egy bicajozásnál. Inkább legyen rövidebb, de legyen benne egy kis szint is...
Èn is az unalom miatt hanyagolom. Viszont mivel edzetlen vagy jó hogy nem kell messzire menned.
Amúgy fokozatosan kelle nyomni nem ilyen hűbelebalázs módjara.
És vigyél kaját piát. Én több mint 1litert leguritottam szombaton délután 50km alatt síkon...
10 kiló? Hülye vagy? Olyan nehéz. 7 kilós a bringám...
MTB-nél a 10 kg nem olyan rossz.
Inkább az érdekelne, hogy milyen összteló MTB-je van a kérdezőnek, amivel még 30 km is fárasztó.
Nem mindegy, hogy Scott Spark vagy egy Specialized Demo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!