Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hány kcalt lehet elégetni...

Hány kcalt lehet elégetni kerékpározással?

Figyelt kérdés

Annak idején bringával sikerült lefogyni, visszajött, most újrakezdtem. De most fogalmam sincs, milyen elégetett mennyiséggel számoljak?

174 cm magassághoz vagyok 115 kg.

A kajához a kalóriabázist használom/használtam korábban is. Valamivel akkoriban is (5-6 éve) túlkalkulálta a sportot, ezért a Runtastic alkalmazást használtam. Akkor, annak idején kb 4 km-re hozott ki nekem 100 kcalt.

Ma letekertem 20,68 km-t, majdnem másfél óra alatt.

A kalóriabázis óránként valami 660 kcalt ír (tehát kb 990 kcal), ezt határozottan sokallom. A Runtastic helyett most az adidas running van, az 361-et számolt ki.

A kalóriaguru kalóriaégetés része meg ugyanazt dobta, mint a kalóriabázis.

Régen a Runtastic ugyanerre az útvonalra kb 500 kcalt dobott.

Tehát: melyik a valós? Tudom, hogy pontosan nem lehet kiszámolni, de azért elég jelentős az eltérés. Ha legalább hellyel-közzel szeretném megközelíteni, melyik lehet a reálisabb?

2020. júl. 24. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs pulzusmérőd, akkor mindegyik csak saccolás.

Viszont a 13 kmh/-ás tekerés síkon biztosan nem 990 kcal.

De a 660 kcal/óra egy jó közelítés egy tempós tekeréshez.

Nekem városban a 24 km/h-s átlag (sok megállás és kigyorsítás lámpák miatt), tehát 28-30 km/h-s haladás mellett 640 kcal/h jön ki.

Versenyen ez felmegy kb. 1000 kcal/h-ra.

Egy laza, tinglli-tangli tekerésen 450 kcal/h szokott lenni a fogyasztásom.

2020. júl. 25. 00:40
 2/7 A kérdező kommentje:

14 km/h elvileg...

De ez átlag. Volt egy 6 km-es brutálisan rossz útszakasz, az húzta le.

Egyelőre a tempós tekeréshez még vissza kell rázódnom.

De az az érdekes, hogy lassú, 15 km/h alatti tempóhoz írnak ennyit ezek az oldalak.

Még ez adja a legkevesebbet ki, 461 kcal óránként:

[link]

Tehát még mindig több, mint az adidas running által kihozott 361 kcal a 86 perces időtartamra.

Most nézem, a kalóriaguru kalkulátora a teljesre 548 kcalt hoz. Lehet, tegnap valami nem jól működött? Ez már reálisabbnak tűnik...

Viszont több oldalon hoz irreálisan magas értéket.

A kcal égetés ugyebár függ a súlyzós is, az izom tömegtől is...

Jól gondolom, hogy a 86 percre a kalóriaguru mai 548 kcal kalkulálása reálisnak tűnhet?

2020. júl. 25. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha síkon elindulsz és egy óra múlva megállsz, akkor alig számít a testtömeg. De persze számít, ahogy a domborzat, szél, életkor, stb.

A linket oldal saccolása egészen jó, de azt ne feledd, hogy az elmélet szerint az első 45-60 percben csakis a szénhidrát raktárakból éget a szervezet. A 15 km/h pedig egy andalgós sétálásnak felel meg, tehát nem akar izmot építeni egy ilyen tekerés után a test.

Lassan el kellene érni a 20-es átlagot, ami 23-25-ös haladást jelent. Így 1.5-2 óra már eredményezhet fogyást, ha rendszeres a mozgás. Ha nagyon számolni akarod a kalóriákat, akkor vegyél egy olcsó Bryton órát!

2020. júl. 25. 12:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem mániákusan számolgatom, csak hozzávetőlegesen.

Annak idején a napi 2-3 óra megvolt havi 20 alkalommal, olyan. 40-70 km közti távok. Havi egyszer 100+. Ezzel sikerült leadnom 30kg-t.

Most elölről kell kezdenem, és kevesebb szabadidővel sajnos :(.

2020. júl. 25. 12:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Azért a 15 km/h-t nem nevezném andalgós sétának. :D

Az andalgós séta 3-4 km/h. A 7-8 km/h már tempós gyaloglásnak számít.

2020. júl. 25. 12:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy a 15 km/h-s tekerés számít andalgós sétának.
2020. júl. 25. 13:35
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem. Hát neked lehet... :D

4 éve nekem is az volt.

De 45 kg felesleggel, úgy, hogy az elmúlt három évben csak boltba mentem bringával, max évente kétszer 15 km-t, úgy azért nem nevezném andalgósnak. ;)

Vissza fogok rágódni, bár fél évig nem tudok több időt rászánni.

Csak annyi érdekel, megközelítőleg mennyi égetéssel számoljak. :)

Arra a választ megkaptam. Köszi :)

2020. júl. 25. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!