A kerékpározás vagy a futás egészségesebb?
Apám mindig azt ajánlja, menjek futni.
Én viszont inkább biciklizni járok el.
A futás tényleg jobb mint a biciklizés?
Igen, a futasnal szinte minden izmot megmozgatsz.
Ráadásul,az állóképességet is jobban növeli.
Valóban, a futás több izmot mozgat, a bringázásnál, ha izmot is fejlesztenél, kell valami kiegészítő sport vagy edzés.
Viszont a bringa a lábízületeket kevésbé terheli (megfelelő beállításoknál).
Bringán lehet alibizni. Ha futsz, akkor tényleg sportolsz. Viszont bringázni lehet 4-10 órát is, futni ennyit kevesen tudnak.
Hegyen a briga is sok izmot megmozgat.
Ha neked a bringázás csak lejtőzés vagy az utca végi két buckán való ugrálás, akkor a futás sokkal többet ér.
Parkban szoktam biciklizni.
Itt van nem messze tőlünk egy tavacska. Körben bicikli-úttal.
5 km egy kör.
Délután 3-szor körbeszoktam menni.
Kb 20 km/h sebességgel.
Van a neten egy program, az első 5 km.
Azt csináld meg.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
A futás jobban terheli az ízületeket. Viszont a bringa is árthat mindennek, ha rosszul van beállítva. Ha minden OK, akkor semmid sem fog fájni 100 km után sem (ha már megedződtél).
OFF
Szülőként: Évente egy nagyon drága cipő is fele annyiba kerül, mint egy bringa fenntartása (ha tényleg használod). Magyarán futni jóval olcsóbb.
Azért a bringa a kar hát váll izmokat nem mozgatja.
Leginkább láb, fenék, esetleg has.
#9 tekerj fel kiállva egy 10%-os emelkedőn aztán meglátod, mit nem mozgat. Kb. az orrodon kívül mindent.
Kérdező: én bringázok, szerintem a futás unalmas. Biciklivel ugyanannyi idő alatt 3-4-szer annyi távot teszek meg, sokkal több mindent látok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!