A kerékpározás vagy a futás egészségesebb?
Apám mindig azt ajánlja, menjek futni.
Én viszont inkább biciklizni járok el.
A futás tényleg jobb mint a biciklizés?
én inkább maradnék a szexnél, de ha csak az említett kettő mozgásforma közül lehet választani akkor azt válasz ami illik hozzád.
nem mindenkinek jó a futás! Én például nehéz vagyok mint egy mozdony, emiatt 1 km után sírnak a térdeim, másnap meg én sírok amikor fel kellene kelni az ágyból. Színesen futnék, de nem emgy..... Bicajjal meg elmennék a Holdra is ha lenne út odáig.
Azt a sportot űzd ami tetszik, ami jó, ami illik hozzád, amibe nem rokkansz bele!
biztos jó akar faterod, de ha majd neki kell tolóocsiban téged tolnia térdműtétre akkor majd biztos átgondolja a dolgot.
ha van lehetőség a környékeden, próbáld ki az úszást is!
mindenesetre bármelyik sportot álasztod mindenhol vannak jó csajok! :) - kivéve súlyemelés... :D
#10!
Vagy lefelé próbáljon venni a rövid féktávot váll- és hátizomzat nélkül!
A futás egy jó futócipövel kezdődik,nem kell sírni.
A bringázás fogalmazzunk úgy,hogy nem prémium bringával is megy.
És sokkal jobb.
Mire elfutnál/elfutnék dobogoköre...ja hogy az emberek 99% soha nem tudna oda elfutni... addig bringával legrosszabb esetben is oda szenveded magad félnap alatt.
10 és vagyok2.
Ok, akkor inkább pecazz.
Egy biciklis mindig jól néz ki, akkor is, ha kezdő. Sőt, a hasat is elrejti a bicikliző póz. Vesz egy mezt meg egy bukót és máris profinak néz ki, a csajok megfordulnak utána.
Ezzel szemben egy kezdő és/vagy fáradt futó úgy néz ki, mint aki beszart. Csoszogva megy, mint egy vén trottyos. Már csak ezért is jobban megéri biciklizni.
Ízlések és pofonok. Van, akinek ez jön be jobban, van akinek az, de a kérdés nem ez volt.
Én kétlem, hogy a futás olyan nagyon edzené a karokat. Attól, hogy lengeted magad mellett előre hátra, nem fog erősödni se a karod, se a hátad. Egyik se jó annak, aki a teljes test edzését várja el.
Az tény, hogy (ahogy előttem is említették) a futás sokkal jobban megterheli az izületeket, a térdeket, az bokát és aki rosszul fut (mert mondjuk olyan a lábberendezkedése, lúdtalpas, akármi), annak többet árt, mint amit használ.
A kerékpározás sokkal jobb az izületeknek (nem akkor, ha valaki rövidnadrágban biciklizik télen, de ilyen nem igazán van), mondják, hogy versenyzőknél prosztatarákot, hererákot okoz, de ahhoz képest a többszázezer profi sportoló közül alig néhánynál fordul elő és akkor még ott van a többmillió amatőr, akik szintén hetene többször ülnek országúti kerékpárra és tekernek órákon át.
Aki jól bírja a monotóniát, annak jó a futás is, aki kevésbé, annak inkább a kerékpár.
Röviden: nem jobb vagy rosszabb egyik sem. Van akinek az egyik jobb, van akinek a másik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!