Szeretnék elkezdeni kerékpározni, hogy fogjak neki? Semmi tapasztalatom, pénzem nincs xD
Pénz nélkül nehéz lesz kerékpárt venned... A szüleidnek mondtad? Születésnapi+névnapi+karácsonyi+... ajándékként nem vennének?
Kezdőként én a decathlont ajánlanám. jönnek majd, akik a használtakat ajánlják, de ha nincs olyan megbízható ismerősöd, aki ért a kerékpárokhoz (és nyilvánvalóan nincs ha itt kérdezel és nem őt), akkor nem tudod melyiket érdemes megvenni és milyen állapotban van.
Mire, hol használnád? Ha csak úgy kényelmes biciklizésre, akkor jó lehet ez az olcsó is: [link]
Nem az igazi, de mivel nincs pénzed, ezért hiába ajánlana bárki 2-300ezreset és jók az értékelései.
Ezzel elleszel kezdőként, aztán majd ha úgy látod, hogy bejön neked a biciklizés és rendszeresen, hosszútávon folytatod és lesz pénzed, akkor majd veszel egy jobbat.
Első nekifutásra nem érdemes szerintem túl drága gépet venni, amíg nem dől el, hogy tényleg tetszik-e a bringázás és tudod/szeretnéd-e csinálni.
Emlékszem, amikor általános suliba jártunk, az egyik srác kapott egy akkor 10 ezer forintba kerőlő "mtb-t", 18 sebességes, nem pozicionált váltós csoda, igazi áruházi tákolmány. De párszor feltekert vele a Kevélyre, és a bringa elég meglepően bírta. Én azt hittem, az első után szétesik. Hát.. szét is esett, de annyit pont bírt, ami alatt a srác szülei elhitték, hogy tényleg használja és nem unja meg két hét után, úgyhogy kapott egy komolyabbat.
Nem azt mondom, hogy irány a Tesco és vegyetek valami bóvlit, de nem biztos, hogy egyből a 2-300 ezres szintet kell belőni. A Dechatlon szerintem is jó kiinduló alap, ott lehet kapni olyan bringát, ami ha komolyan járatod, nem lesz örökéletű, viszont olcsó és kezdésnek éppen megteszi, ha meg kidőlt és még mindig lelkes vagy, na akkor érdemes összeszedni a pénzt egy tényleg komoly gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!