Mitől van ez a kattogás?
a lánc elkoptatja a lánckerekeket is ahogy megnyúlik.
kikopnak a fogárkok és elkopnak a fogak is - kihegyesednek.
Ha túl későn cserélsz láncot akkor így jársz ahogy most... a kopott, kihegyesedett fogakon átugrál az új lánc.
a megoldás: cseréled az egész hajtásláncot!
első lánctányérok vagy hajtómű és hátsó lánckeréksor.
a jövőre nézve: legközelebb időben cseréled a láncot. Általánosságban elmondhato, hogy MEGFELELŐ KARBANTARTÁS MELLETT 4.-5. lánccsere után cserélni kell a hátsó sort és 3.-4. lánckeréksor csere után az első tányérokat.
Köszi.
Akkor ezt nagyon elszúrtam. 4200 kilométert mentem le a gyári láncal...amúgy nincsenek kihegyesedve a fém fogaskerekek. De a váltóban levő műanyag az kopott nagyon. Megpróbálom azt kicserélni...
Nyugodtan rendeld meg a hátsó fogaskeréksort is. Kuka az már. Szemre nem fogod megmondani. A váltógörgőtől nem fog ugrani a lánc.
Vegyél egy láncnyúlásmérőt is, és 0,75% nyúlásnál cseréld a láncot legközelebb. Szokták úgy is csinálni, hogy 2-3 láncot cserélgetnek, így kitolva azok és a fogaskeréksor élettartamát. Én most ezzel próbálkozok. 2500 km után eddig hibátlan az 1x11 hajtásom, a láncomon nincs mérhető nyúlás. 1500-nál cseréltem.
""Akkor ezt nagyon elszúrtam. 4200 kilométert mentem le a gyári láncal""
Valamilyen oknál fogva nagyon hamar tönkrement (elkopott) a láncod.
Három éve cseréltem az országútimon láncot - fogaskeréksort. Évente -(sajnos a munka mellet többre nincs időm) 5-6 ezer kilométert tekerek , még most sem kopott a lánc és a fogaskeréksor sem. Igaz látszik már a fogaskeréksoron a használat jelei de még nem ugrál és nem is fogom egyenlőre cserélni.
Miért nem cseréled ki egyszerre a láncot és a hátsó fogaskeréksort és az első lánckereket?
Ezeket az alkatrészeket nem külön-külön szokták cserélni hanem mindet egyszerre. Külön-külön nem szabad mert nem kopnak össze és ha csak a láncot cseréled de marad a régi kopott fogazatú lánckerekek a lánc nagy eséllyel átugrik a már kopott fogakon - ez a lánc mielőbbi elhasználódását is eredményezi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!