Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit tudtok ajánlani?

Milyen biciklit tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Ilyan bicikli kéne ami nem 1 évet bír hanem legalább 4. Legtöbbször aszfaltra használnám de néha mennék terepen is szóval ha lehet mindkettőre jó legyen. Hát keret az ha lehet 100 ezerig legyen de ha nagyon muszáj maximum 150 ezerig. Hibája ne legyen mert hosszú távra szeretném. 16 éves 57kg ég 153cm vagyok.

2020. jún. 1. 09:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Ebben is van valami, csak nekem furcsa, hogy mindenki azon jajgat, hogy Magyarországon alacsonyak a jövedelmek, ennek ellenére ha a netes fórumokat meg FB csoportokat nézzük, mindenki negyed meg félmillás gépekkel mászkál és kijelenti, hogy ami ennél olcsóbb, az szar. Most vagy mindenki hirtelen marha tehetős lett, vagy csak süketel a neten, mert az avatar mindent elbír.

Egyébként én is kb. az ezredfordulón tettem szert (akkor még gyerekként) egy Gepida Sirmium bringára, sima merevvillás 26"-os MTB, 40 ezer forint volt. Akkor nyitott a Cora áruház és ők árulták a Kentaur nevezetű, igazán ócska szeméthalmot 9.990Ft-ért, na az valóban egy menet után kb. szétesett. Tehát a gagyi áruházi bringánál az enyém négyszer többe került, ezért cserébe kaptam egy szarul beállított váltót, ami miatt háromszor kellett visszavinnam a bringaboltba a gépet, így a harmadiknál már azért meg kellett jegyezni, hogy ezért a pénzért nem ezt várná az ember. Erre jött a válasz: "ez még mindig nem nevezhető biciklinek". Na, úgy látom, ez a mentalitás a mai napig megmaradt, csak ma a 150 ezres bicikliről mondják ugyanezt lesajnálóan.

A szerelgetésbe meg nyilván bele lehet jönni, csak szerintem a legtöbb ember a tekerés élményéért vesz bicajt, nem azért, hogy legyen mivel eltölteni az időt a műhelyben (arról nem is beszélve, hogy akinek nincs műhelye, az bajosan fog váltót beállítani meg féket szerelni egy lakótelepi lakás 8. emeletén).

2020. jún. 2. 10:11
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz műhely, ha tudod hogyan működik a váltó, egy ilyen készlet meg egy kombinált fogó elég a beállításhoz, hidraulikus tárcsaféket nyílvan nem, de egy hagyományos féket meg lehet vele gyógyítani, lancot össze lehet vele rakini...

[link]

Ebay-en, alibabán, még sokkal olcsóbban is megkapni ugyanezt.

2020. jún. 2. 10:50
 23/27 A kérdező kommentje:

majd youtuberól megpróbálok tájékozódni a szerreléssel kapcsolatban.

a megfelelő szerszámok megvannak hozzá szerintem. Ahogy 2 en is javasolták megnéztem a Cross trekkinget és ha lehet akkor erről a bicikliről kérnék véleményeket: [link]

2020. jún. 2. 11:09
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezt inkább ne. Menetes agy, fapad minden, noname villa. És ez egy mountain bike, ráadásul az "elavult" 26-is kerékmérettel.

A kross itt márkanév, nem a kerékpár jellege.

28-as kerekűt keress, hátul legalább 8 fokozattal, és Suntour Nex teleszkóppal.

2020. jún. 2. 11:19
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
+ én a mechanikus tárcsaféket hanyagolnám. Vagy hidrós, vagy ha az nem fér bele a keretbe, akkor sima V-fék. Cross felhasználásra szerintem bőven jó, régen még a profi mtb-sek is azzal nyomták..
2020. jún. 2. 11:23
 26/27 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!
2020. jún. 2. 11:23
 27/27 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem. Én sem ajánlom a mechanikus tárcsaféket.
2020. jún. 2. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!