Milyen biciklit tudtok ajánlani?
Ebben is van valami, csak nekem furcsa, hogy mindenki azon jajgat, hogy Magyarországon alacsonyak a jövedelmek, ennek ellenére ha a netes fórumokat meg FB csoportokat nézzük, mindenki negyed meg félmillás gépekkel mászkál és kijelenti, hogy ami ennél olcsóbb, az szar. Most vagy mindenki hirtelen marha tehetős lett, vagy csak süketel a neten, mert az avatar mindent elbír.
Egyébként én is kb. az ezredfordulón tettem szert (akkor még gyerekként) egy Gepida Sirmium bringára, sima merevvillás 26"-os MTB, 40 ezer forint volt. Akkor nyitott a Cora áruház és ők árulták a Kentaur nevezetű, igazán ócska szeméthalmot 9.990Ft-ért, na az valóban egy menet után kb. szétesett. Tehát a gagyi áruházi bringánál az enyém négyszer többe került, ezért cserébe kaptam egy szarul beállított váltót, ami miatt háromszor kellett visszavinnam a bringaboltba a gépet, így a harmadiknál már azért meg kellett jegyezni, hogy ezért a pénzért nem ezt várná az ember. Erre jött a válasz: "ez még mindig nem nevezhető biciklinek". Na, úgy látom, ez a mentalitás a mai napig megmaradt, csak ma a 150 ezres bicikliről mondják ugyanezt lesajnálóan.
A szerelgetésbe meg nyilván bele lehet jönni, csak szerintem a legtöbb ember a tekerés élményéért vesz bicajt, nem azért, hogy legyen mivel eltölteni az időt a műhelyben (arról nem is beszélve, hogy akinek nincs műhelye, az bajosan fog váltót beállítani meg féket szerelni egy lakótelepi lakás 8. emeletén).
Nem kell ahhoz műhely, ha tudod hogyan működik a váltó, egy ilyen készlet meg egy kombinált fogó elég a beállításhoz, hidraulikus tárcsaféket nyílvan nem, de egy hagyományos féket meg lehet vele gyógyítani, lancot össze lehet vele rakini...
Ebay-en, alibabán, még sokkal olcsóbban is megkapni ugyanezt.
majd youtuberól megpróbálok tájékozódni a szerreléssel kapcsolatban.
a megfelelő szerszámok megvannak hozzá szerintem. Ahogy 2 en is javasolták megnéztem a Cross trekkinget és ha lehet akkor erről a bicikliről kérnék véleményeket: [link]
Ezt inkább ne. Menetes agy, fapad minden, noname villa. És ez egy mountain bike, ráadásul az "elavult" 26-is kerékmérettel.
A kross itt márkanév, nem a kerékpár jellege.
28-as kerekűt keress, hátul legalább 8 fokozattal, és Suntour Nex teleszkóppal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!