Milyen biciklit tudtok ajánlani?
Újat 100e-ig nem igen fogsz találni, vagy ha találsz, akkor ne vedd meg. 150e már egy fokkal jobb, de inkább használtat javasolnék. Mivel terepen nem ugrabugrálnál és gondolom nem is száguldoznál lefelé, csak simán tekernél és főleg aszfalton használnád, ezért felesleges a teleszkóp, csak extra súly és pénz, egy idő után meg a karbantartás is plusz. Én fitness kerékpárt javasolnék. Az olyan, mint az országúti, csak kényelmesebb geometriájú vázzal, egyenes kormánnyal és kicsit szélesebb, tömlősebb gumikkal.
Itt egy példa (nem megvételre ajánlom, csak hogy tudd miféle)
1-es vagyok. A linkelt fitness sem rossz, mert 35 széles gumi van benne, ami sokat felvesz az úthibákból. De ennél keskenyebb gumival nem érdemes venni, mert rázni fog.
Terep minőségtől függően jobb lehet a teleszkópos. Jó minőségű földutakon el lehet közlekedni nélküle. Ha viszont rosszabb, köves, gyökeres, traktornyomos úton is mennél, vagy csak fontosabb neked a komfort, akkor érdemes teleszkópos típust keresni. Nekem suntour nex villáim voltak, ezek megbízhatóak voltak és nem igényeltek sok karbantartást.
100-ért tényleg nincs új bringa, a 150 már jó kiindulási alap, ennyiért már Merida Crossway-15 is van, vagy Kellys Cliff 30, ezek mind jó bringák. Én a Kellyst javasolnám, ugyanazért a pénzért felszereltebb bicajt kapsz, komolyabb váltóval.
Amire figyelj, hogy lehetőleg kazettás hátsó aggyal legyen szerelve, sokkal jobban hasít majd! Illetve a teleszkóp, ha van benne, mindenképpen lezárható legyen (lockout), mert anélkül iszonyat szívás a felfelé tekerés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!