Miért nem bírom a kerékpározást?
Szerintem nem vagy formában.
Miután télen kihagyom a tekeréseket (csak melóba járok bicajjal), tavasszal nekem is fokozatosan kell terhelnem magam. Ez van.
Mit jelent, hogy mostanában nem mozogtál? Egy hete, egy hónapja, fél éve?
Testsúlyod, hogy áll, nem vagy túlsúlyos, nem híztál?
Egyéb fizikai terhelést, miként bírod? Fizikai munka? Kertészkedés, cipelés, lépcsőzés?
A fáradság mivel jár? Légszomj, kifulladás, szívdobogás, fejfájás, izomgyengeség, szédülés, émelygés, magas vagy mozgás után alacsony vérnyomás? Hány éves vagy? Mikor voltál utoljára egészségügyi kivizsgáláson? Egyéb egészségügyi problémát nem tapasztaltál?
Bocs, ha olyat kérdezek, ami nyilvánvaló, de nincs esetleg kicsit leeresztve a kerékpár gumija?
Nagy a különbség, ha jó keményre fel van fújva (3,5-4), vagy pedig épp csak másfél a nyomás...
Télen punnyadtam, most pár km után már köpöm a tüdőmet magam elé.
Próbálj eleinte inkább lassabban menni, mint amit megszoktál, de jó pörgős pedáltempón.
Aztán, ahogy jól szalad már a dolog, lehet egy ganggal feljebb lépni, pedálfordulatot megtartva.
A lényeg, hogy ha nem tudsz annyi tempót növelni, hogy a pedálfordulatod ne csökkenjen, inkább ne válts feljebb.
Az ember lába eldízelesedik. Meg kell forgatni, nem izomból nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!