Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ilyen bringa hegyre / tekerni?

Ilyen bringa hegyre / tekerni?

Figyelt kérdés

Csak úgy tekerni, illetve hegyen lejtőzni, illetve emelkedőn tekerni?

[link]

Nagyobb első teleszkóp, de valami átmenet a DJ és az XC között vázügyben.

2020. máj. 6. 16:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó ez csak van benne ném tudat hasadás.

Túl sok a telóút. És váltos bringára mi a fenének láncfeszitő?

Ha megakrod venni mindenképp nézd át a fejcsőrészt ott kapja a nagy terhelést. Illetve a telót,nem biztos, hogy szeret ilyen lapos szögben állni.

2020. máj. 6. 19:16
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot, a láncfeszítő fel sem tűnt. Csak magas vagyok és nem találok olyat ami értelmes lenne számomra, hegyre is való, de tekerni is lehessen, és ne bukjon orra az ember vele az első kisebb akadálynál.

Ráadásul most néztem videót, ott komolyabbnak tűnő vázakat is törtek szét nem is nagy ugratásokkal...

Nem értem akkor én már ezt, mi nem megy tönkre öt percen belül az ember alatt.

2020. máj. 6. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy vannak felvételek váztörésekről, nem törik el mind. Nem a kis ugrástól törik el, hanem akkor fárad el végleg az anyag. Valószínűleg már meg volt repedve, csak nem vették észre. Az alu vázaknál előfordulhat ilyen idővel, de nem 5 perc, hanem inkább 10 év alatt. Persze használattól is függ, és selejtet is lehet kifogni.

Amúgy a linkelt bringa alkalmas a célra.

2020. máj. 6. 21:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja az anyag fárad. Ha rosszul van méretezve akkor előbb. Ha a teló útja nagyobb mint amekkorát a vázba terveztek akkor az is. Vagy a váz ez néha 2esélyes...

Ezt valahonnan jó lenne ki guglizni?

Milyen váz és telo. Nem biztos hogy szeretik egymást! Hosszú tavon.

2020. máj. 7. 00:47
 5/12 A kérdező kommentje:

#4 gondolom nem feltétlen a rugóúttal van gond, hanem a bezárt szöggel. Minél laposabb, annál hamarabb pattan el a fejnél, illetve a teló törik ketté.

De pl. [link]

Itt leírja melyik típushoz mi a megfelelő szög.

Azon is gondolkodtam, hogyha az első villa fogad tárcsaféket, akkor lehet 24"-es kereket is beletenni, a hátsó maradna 26"-os. Akkor kicsit előre dőlne az egész, a szög nagyobb lenne, de a rugóút maradna.

2020. máj. 7. 06:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja. És kisebb akadályon tudna átgördülni azaz előbb esnél fejre.
2020. máj. 7. 07:30
 7/12 A kérdező kommentje:
De akkor, kérnék szépen tanácsot XL / XXL merev farú vázhoz, normális első teleszkóppal, hegyre ami jó de tekerni is lehet vele azért.
2020. máj. 7. 07:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Valami 120-at moccanó esetleg állithato utas dolog.

Azért mert valamiben 140,ne adj isten 170mm et mozgó villa van nem lesz jobb lejtőzni.

Az élvezetet 100mm is meglehet élni,bár figyelni kell nem csak engedni a gépet és xarni mindenre mert a teló elitézi!

2020. máj. 7. 17:51
 9/12 A kérdező kommentje:
És a váz lejtése hátrafelé (pl. outi -> dirt) mennyire számít?
2020. máj. 7. 18:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó, ha lejt hátrafelé a váz, mert több helyed van mozogni rajta. Lejtőn rengeteget számít, főleg ha le tudod engedni a nyerget. Ehhez idővel mindenképp érdemes beszerezni egy állítható hosszúságú nyeregcsövet (dropper). Ezzel menet közben le tudod engedni a nyerget, és sokkal jobban át tudod helyezni a súlypontod. Ha nem akarsz nagyon ugrálni, akkor 120-130 mm rugóút valóban elég. 150-160-at kibringázni már nagyon nem egyszerű.

Szerintem egy merev farú trail bike lenne neked való. Ilyesmire gondolok (ez konkrétan egy elég jó vétel):

[link]

2020. máj. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!