Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » DH vs. Országúti?

DH vs. Országúti?

Figyelt kérdés

Mi lenne ha egy országútis átülne egy DH bringára és nekimenne egy közepes jó kis ugratós pályának?

Kíváncsi lennék mire lenne képes.

Ellenben ha egy DH bringára átülne valaki egy országútra az tekernek vele egy kört aztán annyi.

2020. ápr. 12. 18:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Hoppá! Biztos nem tudtál vele elég gyorsan menni, azért unatkoztál. :)

Amúgy nincs azzal semmi gond, hogy neked nem jött be. De ezért lefikázni egy sportágat és művelőit, közben őket nevezve nagyképűnek nagyon gáz.

Ez kb. olyan, mint az F1-et a rallyhoz vagy offroadhoz hasonlítani. Semmi értelme. Az egyik a maximális gyorsaságról szól, a másik a terep leküzdéséről. Én világ életemben untam az F1-et is, mégsem szólom le a versenyzőket sem a szurkolókat.

2020. ápr. 13. 20:05
 12/38 A kérdező kommentje:
Gyors voltam. Pont ez az. Túl könnyű.
2020. ápr. 13. 20:28
 13/38 anonim ***** válasza:
A gyors az relatív. Van olyan ember, aki alig több, mint 4,5 óra alatt körbeért a Balatonon. Na, ha azt megcsinálod, akkor utána dumálhatsz, hogy túl könnyű. 44 km/h átlagsebesség jó 200 km-en át.
2020. ápr. 13. 21:45
 14/38 anonim ***** válasza:
64%
Te véletlenül nem én vagyok? :D Pont pár napja írtam ki hasonló kérdést. Egyébként meg, aki olyat ír, hogy "A downhillben elengeded a féket aztán vagy bejön vagy nem", meg hogy "a downhillben tekerni sem kell", azokon tényleg látszik, hogy országútisok, mert kb. ló*szt nem tudnak erről az ágazatról, de legtöbbször még a sajátjukról se, csak felpattanak az 5 kilós biciklikre, és tekernek órákon át, sokszor azt se tudva, hogy mi van alattuk. A downhill egy sprint verseny, ahol az idő ellen küzdesz, és a lehető leggyorsabban kell leérned, ami egyenlő azzal, hogy folyamatosan tekerned kell (ugratóknál és technikásabb részeken persze nem). Illetve a fékhasználat is sokkal intenzívebb (csak hogy kitérjek erre is), nem hiába tesznek 203 mm-es tárcsákat és 4 dugattyús fékeket a dh biciklikre, mivel létfontosságú alkatrész. Tehát nem, nem engeded el a féket, mert megdöglesz. Egyébként az a 3 kilóméter, mire leérsz a pálya aljára versenykörülmények között, simán leterhel annyira, mintha lenyomnál outival párszáz km-t. Most mondhatjátok, hogy "jajj, a dh-sok leszólnak minket" stb, de ti most éppen mit csináltok? :D Olyan dolgokat állítotok, amikről fogalmatok sincs. Én kitartok amellett, hogy az országúti kb. arra jó, hogy megtanulj biciklizni, legyen egy kis állóképességet és egyensúlyérzéked, de szerintem ez maximum ennyire jó. De ilyenkor tényleg megnézném, hogy egy országútis, aki ilyeneket mond, mit kezdene egy downhill pályán.. Szerintem fel sem fogjátok, hogy a DH-ban az egész bicikli felett mekkora control van, és hogy az egészhez mekkora tudás kell. Mert ha tényleg csak ész nélkül gurulnál le, sokáig nem lennél köztünk.
2020. ápr. 14. 04:39
 15/38 anonim ***** válasza:
28%
A másik meg, hogy az országútisok folyton nyomatják, hogy mennyi kihívás van az ő sportjukban is a dh-hoz képest, de valahogy azt már sosem mondják, hogy mi, csak utalgatnak.
2020. ápr. 14. 04:45
 16/38 A kérdező kommentje:
Végre egy értelmes ember!
2020. ápr. 14. 07:53
 17/38 MGéza ***** válasza:
Én úgy mondanám, hogy végre sikerült eljutni egymás pocskondiázásáig diskurzus helyett. Bár ha jól látom, a kérdező eredeti szándékánál vagyunk így. Én nekem egyikkel sincs semmi bajom, fitnesz célból tekerek cross-trekkinggel. Jó a könnyebb terep is, de 46 évesen nem fogom magam összetörni valami nehéz terepen, ezt az élményt meghagyom másoknak.
2020. ápr. 14. 08:42
 18/38 anonim ***** válasza:
79%

Fogadjunk, hogy ti is akkora sztárok vagytok, hogy felfelé csak a fogassal vagy tolva megy a bicikli. :) De elméletben nagyon tudtok tekerni.

Ahol tekerni kell, az nem dh pálya. Versenyen volt olyan, hogy valaki lánc nélkül ment, mert úgy aktívabb a futómű. Ebből lehet sejteni, mennyit kell tekerni egy komoly dh pályán. Az itthoni dh pályák sehol nincsenek nemzetközi viszonylatban. Szóval ebben sem vagytok akkora sztárok, mint hiszitek. Semmi olyat nem tudtok felmutatni ami alapján egy egész sportágat leszólhatnátok. Nem tetszik, nem érdekel? Engem sem. Na és? Attól meg van benne kihívás, nem is kicsi. Fizikai teljesítőképességük határait súrolják a versenyzők, hosszú távon adnak le extrém teljesítményt. Egy itthoni dh pálya fizikai igénybevétel szempontjából sehol nincs hozzá képest. Kerékpárkezelési technikából és bátorságból persze sokkal többet kíván. Ettől nem jobb, hanem más sport. Egy igazi sportember onnan is ismerszik meg, hogy elismeri más teljesítményét. Ez a gyerekes fikázás nem sportolóra, hanem hülyegyerekekre vall.

2020. ápr. 14. 13:36
 19/38 A kérdező kommentje:
Ezt a sok irigy szövegelést...
2020. ápr. 14. 13:55
 20/38 anonim ***** válasza:
Egy dologra vagyok irigy, az életkorodra. :)
2020. ápr. 14. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!