Az országútisok lenézik a mountain bike-osokat?
Idióták minden szubkultúrában vannak sajnos. Bár volt hogy én is lepődtem már meg hogy kik mondtak ilyesmit. PL a Global Cycling Network egyik tagja is egyszer azt mondta egy gravel vagy CX bringa teszt után hogy a montik lusta/kényelmes embereknek valók vagy valami ilyesmi.
Két teljesen más felhasználásra való brinák bármelyik oldal is kirizálja a másikat az full retardba nyomja. Egy országútival az életben nem mész végig a Red Bull Hardline vonalán de egy DH bicóval se nagyon tekernél le több 100 kilométert egy huzamban szívesen főleg ha sok benne az emelkedő.
Monjduk azt már észrevettem hogy néhányan főleg 40+ os emberek (akik rgy része talán nem is szokott bringázni) tényleg lenézi az extrémebb montisokat mert hogy veszélyes és idiótaként tekintenek a komolyabb endurós downhilles riderekre. Egyszer az egyik helyi ösvény alján én is megkaptam a magamét egy idősebb nőtől, hogy "szálljak már le". Egy 3 fős női társaság volt és nem hivatalos bringa pálya de sok helyi montis használja de nem értem miért esett olyan marha nezeükre egy lépést téve félreállni főleg hogy már vagy 100 méterről láthatták hogy jövök lefelé. Az út tetején pedig egy másik bringás indult éppen mikor egy 50 körüli pár elkezdett kuncogni hogy haha majd milyet esik hahaha.
iDéZőJeL.
Ameddig egy országútis tevékenysége nagyjából abból áll, hogy egy pehelykönnyű biciklivel (ami a lehető legjobban szilárd útra van optimalizálva) teker. És igazából ennyi. Ott az állóképességen kívül más nem igen kell. Ameddig egy downhill-es technikás, ugratókkal és letörésekkel tarkított meredek erdei lejtőkön jön le majdnem 50-et is meghaladva. Ha egy átlag embert ráültetünk egy országútira egy kb. 100 kilóméteres sík út előtt, illetve egy downhill biciklire egy 3 kilóméteres pálya tetején, akkor szerinted melyikkel fog előbb célba érni?
Látszik életedben nem ültél országútin.
És te beszélsz előítéletről amikor pont, hogy neked vannak előítéleteid...
El kéne kicsit gondolkozkod a dolgok állásán.
Hát én úgy látom, hogy egy downhilles hülyegyerek írogat ide aki kelti a feszültséget és ezt a feszültséget rá akarja kenni más szakágat művelőkre. Elegáns.
Amúgy mesélj kicsit az országútis eredményeidről! Kápráztass el minket! Hisz az olyan könnyű! Zéró kihívás...
Oké, nincs több kérdés.
Nem érted az egésznek a lényeget. Nem, nem az országútizásnak hanem úgy az egész sportnak, kerékpározásnak. De hát mit vár az ember egy durcás 17 évestől...
12 es vagyok. Azért szerintem is összeségében egy profi montis jobban le tud nyűgözni másokat mint egy profi outis.
Egy montis lehet egyszerre szokott enduro ban versenyezni ahol ahogy a nevében is benne van kell az endurance azaz kitartás. Itt közel Downhill nehézségű terepeken kell időre teljesíteni és a mért szakaszok között felfelé kell tekerni viszont ha azt a részt nem teljesíted egy megadott időn belül az bukta. Ha ugyanez az ember emelett freeriderként is versenyez akkor jókora 15-20 kilós bringákkal kell bizonyítania hogy milyen trükköket képes beadni és némelyik hatalmas tudást és bátorságot igényel. Lássuk be ezekhez képest aki csak aszfalton vagy max salakon bringázik az valamivel egyoldalúbb/szimplább/egyszerű sport. Nyilván azt is ámulva nézem ha valaki megnyer egy Tour de France-t de valahogy közel sem vátlja ki belőlem mintha Fabio Wibmer Urban Downhill videóit nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!