Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Fáj a fenekem a biciklizéstől....

Fáj a fenekem a biciklizéstől. Kezdő vagyok még. Hozzá fogok szokni, vagy rosszul csinálok valamit? Nem kéne ennyit ülnöm rajta?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem bicót, azelőtt nem volt. Ha sokat használom, megfájdul a fenekem (valamelyik csont, amin ülök, két oldalt szimmentrikusan, talán az a medencecsont). Azt mondta a barátom, ez nem olyan dolog, amihez hozzászokik az ember, ez mindig így lesz, ha ennyit ülök rajta, és azt javasolta, hogy többet használjam állva. Márminthogy így a pedálon állok menet közben. Akár csak siklom vele, akár ha tekerek.

Igaza van? Vagy idővel mégiscsak hozzászokik a seggcsontom és nem fog fájni?

2010. júl. 21. 10:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A legjobb egy drága zselés ülés lenne, megéri!
2010. júl. 23. 00:13
 12/14 anonim válasza:
Lehet kapni biciklis nadrágot 5-6 ezerért van bennük egy szivacs így nem fáj a feneked megéri
2010. júl. 23. 20:18
 13/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sok írás van a neten a nyeregválasztásról, és általában a keményebb nyerget javasolják, de mindenkinek más a hátsó fele. Én olyan 40-200 km után próbálkoznék cserével, ha még mindig él a probléma. Sajnos "nyeregkölcsönző", ahol elvihetnéd a nyerget hosszabb kipróbálásra, nem nagyon van, ismerősöktől elkölcsönzött nyergekkel lehet próbálkozni.
2010. aug. 6. 20:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Eddig 13,5 km volt a max, ez tegnap történt. Ma visszafele majdnem ennyi. Utána fájt egy kicsit, és ugyan most is érzem ha megnyomkodom, de egyáltalán nem zavaró, és nem is érzem, ha leülök. Pedig múltkor sokkal kevesebbet tettem meg, és még másnap is éreztem ha csak leültem. Szóval úgy néz ki, nem lesznek ezzel súlyos problémáim, de köszi a tippeket!
2010. aug. 6. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!