Fáj a fenekem a biciklizéstől. Kezdő vagyok még. Hozzá fogok szokni, vagy rosszul csinálok valamit? Nem kéne ennyit ülnöm rajta?
Nemrég vettem bicót, azelőtt nem volt. Ha sokat használom, megfájdul a fenekem (valamelyik csont, amin ülök, két oldalt szimmentrikusan, talán az a medencecsont). Azt mondta a barátom, ez nem olyan dolog, amihez hozzászokik az ember, ez mindig így lesz, ha ennyit ülök rajta, és azt javasolta, hogy többet használjam állva. Márminthogy így a pedálon állok menet közben. Akár csak siklom vele, akár ha tekerek.
Igaza van? Vagy idővel mégiscsak hozzászokik a seggcsontom és nem fog fájni?
Nekem is szokott fájni tőle a fenekem...nemrég 30 km-t tekertem és alig tudtam leszállni a bicajról úgy fájt!:(
Az a baj, hogy rossz és keskeny az ülésem, de állítólag már 3-4 ezer forintért lehet venni egy szélesebb, kényelmesebb darabot!:)
Szerintem cseréld le!:)
Hozzá fogsz szokni szerintem. A barátod ezzel az állva tekeréssel hülyeséget mondott :) Állva legyél rajta akár tekersz, akár siklasz... Akkor állnak ki a nyeregből, ha hirtelen kell gyorsítani, vagy lerázni a lábakat, amúgy nem.
Ha csak nem valami extrém kényelmetlen ülésed van, akkor hozzá fogsz szokni. Nekem egyszer egy 40 km-es túra után fájdult meg a fenekem, de azóta sem fájt. Ha nem elég puha a nyereg akkor keress másik puhábbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!