Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár biztonság? Milyen...

Kerékpár biztonság? Milyen zárat vegyek?

Figyelt kérdés
Konkret tipus erdekelne. Par órára muszáj egyedül hagynom vadiuj szemem fényét. Mivel védjem amit a leheto legnehezebb atvagni/feltorni?
2019. aug. 4. 22:09
 1/4 A kérdező kommentje:
*pár órára hetente
2019. aug. 4. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Láttam olyan merev U alakú zárat, van súlya is, ára is, azt hallottam hogy azzal nem kezdenek ki. Feltéve ha szánsz rá 25-35 ezer forintot. Bár új bringánál érdemes befektetni egy ilyenbe.
2019. aug. 5. 06:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Először is: ne csak a bringát zárd, hanem a kerekeket is. Volt részem abban, hogy első kerék nélkül rángattam haza egyszer a bringámat, hidd el, elég lehangoló... Egy u-lakat + sodrony kombinációval le tudod zárni a vázat és a két kereket. Ha mellé veszel egy kisebb sodronyt, akkor befűzheted a nyereg pálcájába is, így azt is jóval nehezebb meglovasítani. Így a megfontoltabb tolvajoknak sem lesz már jó fogás a bringád.

Példa a lakat + sodronyra:

[link]

Példa sodronyra:

[link]

Példa egy jó zárásra: u-lakattal a hátsó felnit a tereptárgyhoz rögzíted és belefogod az első kerékbe fűzott sodronyt + a nyerget fogó sodronyt is belefűzheted az u-lakatba:

[link]

(hátul elég a felnit megfogni a háromszögben, mert úgysem lehet a kereket átfűzni a hátsó villán)

Attól nem kell tartanod, hogy ez valami komoly gépészkedés, egy percen belül fel lehet tenni a zárat + sodronyokat.

2019. aug. 5. 21:37
 4/4 Alex Fly ***** válasza:
100%
Abus Granit X-Plus
2019. aug. 6. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!