Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy küzdősportolónak 90 perc...

Egy küzdősportolónak 90 perc megállás nélküli futás kevés vagy jónak számít?

Figyelt kérdés

2019. máj. 6. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
aki annyit bír az már bármennyit letud futni :'D
2019. máj. 6. 21:37
 2/7 anonim válasza:
Én 9 percet nembirok :D az nagyon jó!!
2019. máj. 6. 21:50
 3/7 anonim válasza:

Egész jó, de függ tereptől és a tempótól is. Anno 3 évet kick-boxoltam, amikor a haladó csoportba kerültem, akkor nyári táborban reggelente le kellett tolni annyit + reggeli utáni, délutáni és esti edzés.

Futás nagyon ajánlott, növeli az állóképességet, nekünk is ajánlotta az edző, hogy aki versenyezni akar, az heti minimum 2x menjen az edzések mellett. Én akkoriban heti egyszer futottam 10km-t és heti 3-4 edzés ment.

Tempót fokozatosan növeld.

2019. máj. 6. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Kicsit átlag alatti.
2019. máj. 6. 22:08
 5/7 MadSeal ***** válasza:
Ha csak nem 12 mentes boxmeccsekre készűlsz, szerintem még sok is. Pl. egy 2-3 mentes k1 meccsen sokkal fontosabb, hogy azon a rövidke időn teljesíts jól. Ezért a legjobb ilyen 20 perceket futni max, vagy intervallumosan 4-5ször 1500-2000 métereket 1 perc pihenővel. Mindig a lehető legnagyobb hatásfokon. De mint mondtam profi boxhoz kell az 60-90 perces futás is, az egy kicsit más rendszer. Mondjuk aki profi szinten boxol, annak viszont mindent előír az edző, szóval azzal sincs gond.
2019. máj. 6. 23:41
 6/7 anonim ***** válasza:
váltott intenzitással csináld, jobban tudsz pihenni futás közben is.
2019. máj. 6. 23:45
 7/7 aikiboxer ***** válasza:

Szégyen a futás, de hasznos alapon?

Önmagában a 90 perc megállás nélküli futás attól függően számít jónak, hogy milyen gyorsan futsz?

De ahogyan MadSeal írja, a küzdősportolónak teljesen másfajta terhelésre kell felkészülnie, mint 90 perc megállás nélküli futás. Az intervallum futás közelebb áll hozzá. Sprint - kocogás - sprint - kocogás. Fuss így.

60 percnél többet felesleges futni. Inkább fuss csak 60 percet de iktass bele sprinteket.

2019. máj. 7. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!