Egy küzdősportolónak 90 perc megállás nélküli futás kevés vagy jónak számít?
Egész jó, de függ tereptől és a tempótól is. Anno 3 évet kick-boxoltam, amikor a haladó csoportba kerültem, akkor nyári táborban reggelente le kellett tolni annyit + reggeli utáni, délutáni és esti edzés.
Futás nagyon ajánlott, növeli az állóképességet, nekünk is ajánlotta az edző, hogy aki versenyezni akar, az heti minimum 2x menjen az edzések mellett. Én akkoriban heti egyszer futottam 10km-t és heti 3-4 edzés ment.
Tempót fokozatosan növeld.
Szégyen a futás, de hasznos alapon?
Önmagában a 90 perc megállás nélküli futás attól függően számít jónak, hogy milyen gyorsan futsz?
De ahogyan MadSeal írja, a küzdősportolónak teljesen másfajta terhelésre kell felkészülnie, mint 90 perc megállás nélküli futás. Az intervallum futás közelebb áll hozzá. Sprint - kocogás - sprint - kocogás. Fuss így.
60 percnél többet felesleges futni. Inkább fuss csak 60 percet de iktass bele sprinteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!