Box+birkózás kombó?
1 évig kickboxoltam nagyjából.
De abba kell, hogy hagyjam mert felköltöztünk Pestre.
Most kezdek el dolgozni.
Elég jó fizetés szerintem. De nagyon "lehetetlen időben kell dolgoznom. 11-23 ig. Vagy 22 attól függ.
Ezért szerintem személyi edzés lesz belőle. Ha ezt meg tudom oldani.
Mindenképp jó edzőt szeretnek, energia befektetés nem szamit.
Penz is megoldhato.
Birkózásra és ökölvívásra gondoltam.
Ezeket egyben lenne érdemes elkezdenem vagy külön-külön?
Ha egybe kezdem akkor TALAN ha találok edzőt aki szán ram idot szombaton is akkor 3-3 as leosztásban tudom csinalni heti szinten vagy 4-2. A lenyeg hogy 6 edzes egy heten.
A célom részben önvédelem másrészt pedig ha sikerul odaig jutnom akkor mindenkepp szeretnek versenyezni, ha csak amatőr szinten is.
Szóval így lenyeg, hogy hogyan lenne erdemes csinalnom vagy vannak esetleg javaslatok hogyan tudnam jobban vagy maskepp kombinalni, csinalni?
Lehetoleg tapasztalt vagy hozzáértő emberek írjanak!
Koszonom szepen!
Miben akarsz versenyezni? MMA-ban? Ott sajnos már kevés lesz a birkózás, oda kell már a Brazil JiuJitsu is. Sok olyan fojtás, karfeszítés, stb. van a BJJ, ami ellen nem tanulsz meg védekezni, csak pusztán birkózással. Azok a birkózók is, akik Grappling versenyeken meg MMA versenyeken dominálnak ők is tanulnak mellé BJJ-t.
Először mindenképpen csak az egyikkel kezdj, ha így akarod tolni.
MMA verseny a cél én még felkeresnék majd valamelyik MMA klubot, normális helyen alapból van külön állóharc és földharc edzés is. Oké, hogy tanulsz bokszot + birkózást is, de nem fogod tudni miként kombináld össze a technikákat. Ehhez kell külön olyan edző, aki MMA-val foglalkozik. Lehet, hogy bele is mennének a magántanításba és akkor nem kellene két helyre is rohangálnod.
Találtam egy ilyen helyet!
Bárdosi küzdősport egyesület vélemények?
Továbbiakban pedig, a BJJ-t sokan szidjak. Ez miért van?
És akkor az ökölvívás + birkózás kombináció nem jó?
Mert divat fikázni a BJJ-t, azért van. Sokan felhozzák a drága tandíjat, mert azt hiszik csak most lett drága, holott már Brazilíában is az elitebb, gazdagabb osztály sprotja volt a BJJ. Meg van ugye az örökös Judo vs BJJ ellentét is, emiatt is megy sokszor a sport ekézése. Csak el kell fogadni, hogy mind a grapling, mind az MMA tekintetében már megkerülhetetlen lett a BJJ, ha valamit elakar érni az ember akkor űznie kell.
Bárdosiék klubja jó, jól oktatnak, stb.
Köszönöm, mindenkepp utána nezek a szambonak, szóval abban van birkózás azaz testharc, judo tehát dobások és folytasok, és kickbox vagyis alloharc, ezek melle erdemes lehet meg boxra elmennem?
Ez a szambo hatékony lehet utcan?
Ha olyan eset alakul ki, hogy meg kell védeném magam?
Sambora fölösleges eljárni. Hagyjuk Fedort, ő Fedor, ő hogyha Taekwondozna akkor is ott tartana ahol.
Ruszkiknál hatékony, máshol kevésbé, vannak tőle jobban oktatott stílusok. Utcára meg egyáltalán nem jó, hiába próbálják egyesek beállítani. Maradj Bárdosiéknál, sok újat nem tudna neked mutatni a Sambo, csak akkor, hogyha kimennél Oroszországba tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!