A birkózás mennyire hatékony utcán?
Felejtsük már el ezt az utcán mennyire hatásos dolgot. Utca, edzés két külön dolog. Nem a stílus számít, hanem az ember. Simán dumával is vágtam már ki magamat mikor próbáltak kirabolni.
Birkózás meg pont nem lenne hatásos az utcán. Mire a közelébe mennél megkésel vagy megkéselnek a rabló/rablók, mivel késsel fognak menni ellened.
,,Igaz , ha fegyverrel támadnak rád , akkor semmilyen pusztakezes rendszer nem nyújt 100%-os esélyt"
Az utcán mikor kiakarnak rabolni soha nem lesz fegyvertelen a támadód, már késsel a kezében fog felszólítani téged az értékeid átadására. Sose lesz olyan szituáció, hogy fegyvertelen lesz a támadód. A kés meg olyan, hogy még nem profi kezekben is halásos tud lenni.
Írtam is hogy fegyveres támadás esetén felejtős a pusztakezes rendszer . Mind az aikido , krav és társai kézzel a kés ( vagy egyéb "művégtag" ) ellen baromságai csak a teremben működnek sérülés mentesen . Utcán felszeletelnek mint a párizsit . Lerövidítve . Eszköz ellen , eszközzel érdemes felvenni a harcot .
Ám én nem is a rablókról " beszéltem" hanem egy összeszólalkozásból történő konfliktusról ( persze itt sem kizárt hogy az egyik fél kést ránt pl ) . Amiben arról van szó hogy ki a faszább gyerek . Erre pedig nagyon is alkalmas a birkózás .
De még egyszer a gyengébbek kedvéért . Fegyver ellen csakis a fegyver a nyerő ötlet ( vagy a tipli ) . Míg ha " kiskakas" fightról van szó oda igenis jó a birkó ( persze még jobb ökölvívással megspékelve ) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!