Melyik utcai onvedelem kepzes a legjobb noknek? Olyat keresek, ami mar akar 1 honapos gyakorlas utan is hasznalhato tudast ad.
Figyelt kérdés
Inkabb a technika, a mentalis kepzes resze erdekel, nem sportot keresek. Allokepessegem es eronletem jo, kicsi koromtol kezdve sportolok, volt benne kickbox is. (Szivesen vennem, ha oktatok illetve rendorok is valaszolnanak, hogy melyik az, ami bevalik a valo eletben is)2018. febr. 7. 15:13
31/32 anonim válasza:
*erő ,mégegyszer elnézést a helyesírási hibákért.
32/32 KAE válasza:
Kedves Kérdező! Gondolom régen megoldódott a közel 3 éves helyzet. Végig olvastam a hozzászólásokat, tanácsokat, hát szerintem elég vegyes. Szerintem az eszközöket felejtsd el, mert hamis biztonságot adnak, és amikor szükséged lesz rá, pont nem lesz nálad (ilyen a pech). Én 50 éves férfi vagyok, 170 cm magas (alacsony:-)) 80 kg. 8 évet kézilabdáztam, ami elég jól megalapozta a fizikumomat, és megtanított aszfalton, kövön, vagyis élesben elesni esni (mi még bitumenes pályán játszottunk, ha ott ellöktek, nem csúsztál métereket, hanem gurultál és felpattantál, gondolom érthető, miért).Tíz évig tanultam, gyakoroltam a Shotokan karatét (olyan mestertől, akire mind a mai napig felnézek, és megtiszteltetésnek érzem, hogy Mesteremnek nevezhetem), Mellete kicsit gyakoroltuk a hideg fegyvereket is.Később 4 évet tanultam aikidot. A fizikumom, és az önbizalmam megvolt, szerencsére az utcán soha nem kellet használnom. Sajnos csak 47 évesen találtam rá a DEFENDO-ra de itt rájöttem arra, milyen keveset tudok. Megtanultam félre tenni az egómat. Megtanultam, hogy nem a technika számít (stresszhelyzetben fújhatod) hanem a rendszer, és a kitartó gyakorlás, valamint a megfelelő oktató. Az fogott meg, hogy az első edzések egyikén közölték, hogy itt nem "hero"-ket, hősöket képeznek, hanem arra tanítanak meg, hogy legyen esélyed arra, hogy egy konfliktushelyzet után te menj haza. Semmi nem számít, csak az, hogy te (és az esetlegesen veled levő szeretted, szeretteid) hazaérj. Ez pedig nagyban függ a mentális felkészültségedtől. Itt megkapod.A 12-éves fiam és a 20 éves lányom (kézilabda :-), aikido és brazil jitsu után) szintén ide jár. Mindketten imádják. Ha teheted próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!