Melyik utcai onvedelem kepzes a legjobb noknek? Olyat keresek, ami mar akar 1 honapos gyakorlas utan is hasznalhato tudast ad.
Semmelyik. Itthon nincs nagyon lehetőség bentlakásos edzésre egyik stílusból se, így nincs olyan stílus, amivel ennyi idő alatt meg tudnád védeni magadat.
Az ilyen önvédelmi képzések meg általában csak pénz lehúzások szoktak lenni, semmi több. Azért szokták csinálni sokszor, hogy plusz bevételhez jusson a klub.
Még talán a boksszal tudnál valamennyi fejlődést elérni rövid idő alatt.
Nem hogy 1, de még több hónap sem ad nagy tudást, inkább hamis önbizalmat.
Emlékszem nekem is mekkora önbizalmam volt pár hónap edzés után, de aztán megkaptam az első keményebb pofonokat edzésen és tudom merre hány méter. Néha visszanézem az akkor készült videóimat magamról és csak röhögök hogy már akkor azt hittem tudok valamit.
A rendőrök válaszával semmire nem mész, elnézést, de a legtöbbet egy 2-3 éve küzdősportoló elveri fegyver nélkül. Persze van kivétel amelyik tényleg képzi magát, de az alap kiképzéstől nem lesznek valami jó bunyósok, vagy puszta kézzel jó önvédelmesek.
Esetleg sokkolós lámpa ami jobb fajta is. Az még vadállat ellen is jó.
Mellette meg egy full contact küzdősport és egy önvédelmi rendszer. 1 Hónap után nem, de 1 év után már ér valamit.
a héten néztem egy filmet,abban a megtámadott egy csaj volt aki gázsprével indított,aztán sokkolt,majd lőtt.
de érdekes megnézni a taktikai felépítését a védekezésének mert egész jó.
1.látta hogy gond lesz és már sunyin előkészíti a sprét.
2.kivárja a megfelelő fújási távolságot.
3.a sokkolóval nem csak odacsíp,hanem addig rázza vele a támadót amíg teljesen harcképtelen nem lesz.
4.és végül átlövi a megadást mutató támadó lábát,hogy ne tudjon utánafutni ha esetleg mégis meggondolná magát a támadást illetően.
https://www.youtube.com/watch?v=9P0Hhly2jfY
esetleg 1 ami kevésbé reális benne,amikor odafut a 2. támadóhoz,ráküld egy oldalrúgást és az elesik.
még ha tolót rúgott volna az esetleg hihető lenne.
Egy csajnak hogy ne legyen áldozat szerintem 4 dolgot kell tudnia
1- Kerülni a felesleges kockázatot ( biztonságosabb útvonalon járnia , persze ha van rá lehetősége ) . És felismernie időben a gebaszt / figyelni a környezetére . Zajok stb .
2 - Igyekeznie távolról ártalmatlanítania a támadót . Ehhez kiváló segítséget ad valamilyen gáz( pisztoly , spray ) majd ezután ( ha szükséges ) akkor vipera pl .
3 - Meg kell tanulnia elhárítani (kitérni előle ) a felé érkező " támadást " pl a kezek közeledését amik le akarják fogni őt . Ha nem jön össze , akkor szabadulnia belőle .
4 - És legutolsó sorban támadnia puszta kézzel ( bár boxerrel hatásosabb ) . Ez legyen a legvégső eset , és ezt sem elhúzni túl sokáig . Max egy - két ütés . Ha módjában áll akkor qva gyorsan elfutni a helyszínről .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!