Melyik utcai onvedelem kepzes a legjobb noknek? Olyat
keresek, ami mar akar 1 honapos gyakorlas utan is
hasznalhato tudast ad.
Egy hónap gyakorlás után használható tudást egyetlen önvédelmi sport sem ad.
Hatásos technika lehet adott esetben pl a tökön rúgás, de az nem sportághoz kötött.
2018. febr. 7. 15:37
2/32 A kérdező kommentje:
Ezert is irtam, hogy nem sport erdekel. Tobb helyen kinalnak 16-20 stb alkalmas noknek kifejlesztett tanfolyamokat, utcai onvedelem cimszoval. Erdekelne, hogy van-e, aki ismeri, elvegezte stb ezeket es melyik az, amelyik tenyleg azt adja, amit hirdetnek.
Defendo de a sima . Ja 100%-os önvédelmi módszer nincs , és egy stílus eredményes használatához sokkal de sokkal több időnyi gyakorlás kell , egy hónap alatt kb semmit se tanulsz . Végy paprika sprayt , sokkolót vagy egyéb önvédelmi eszközt . Jó lenne ha megtanulnál gyorsan futni . Bár ha szeretnél hamis önbizalmat szerezni akkor bátran nézz be egy wing tsun , ninjutsu , krav maga edzésre . Nyugodj meg , olyat fogsz ott hallani amit ugyan nehezen hiszel majd el magad is , ám mégis táncra kelsz majd örömödben hogy megtaláltad álmaid stílusát ( csak annyi a gáz , a nullával egyenértékű tudást adnak kezedbe ) . S majd egy hideg téli , meleg nyári estén széles vigyorral az arcodon sétálva ( mert miért is ne lennél bátor , ha már egy nagyon menő nevű és harry potter iskoláját is megszégyenítő varázstechnikákkal rendelkező rendszert sajátítottál el ) mégis magáévá tesz egy kisebb csapat ( elég 2-3 személy ), ne nagyon csodálkozz . Magadnak kerested , mert ahelyett hogy egy rendes stílust választottál volna ( pl kali ) , neked a gyorstalpaló jött be , másképp fogalmazva egy hamuban sült f4szság . Nem oltani akarlak én kérdező , csak amit kívánsz az lehetetlen . De egy jó kali és defendo kombóval azért nem vagy esélytelen . Pláne ha még meg is könnyíted a saját dolgod s beszerzel bors , paprika .... .... .... sprayt is .
2018. febr. 7. 15:53
4/32 A kérdező kommentje:
Koszonom, Macbeth! A silatrol hallottam mar, hogy nagyon jo. A defendoval es a krav magaval kapcsolatban meg nagyon vegyesek a velemenyek, de a krav maga amugy sem szimpatikus.
Megnezem akkor ezt a kalit is :)
A silat indonéz harcművészet és tényleg nagyon jó csak M.O-n nem tanítják . A kali egy főképp fegyveres stílus de van pusztakezes része is . A sima defendo meg nem rossz . Ha jól tudom akad benne sparring , box ju jitsu és kung fu ötvözete . De ezt kifejezetten önvédelmi rendszerként tartják számon , vagyis szituációs gyakorlatok is jócskán előfordulnak benne .
2018. febr. 7. 16:22
6/32 A kérdező kommentje:
Macbeth: Utazasok miatt kb 2 honapom van arra, hogy megszakitas nelkull jarjak. Annyi ido alatt mar lehet valamilyen hasznalhato tudast felszedni defendo edzeseken?
Engem pont onvedelmi rendszer erdekel, nem sport elsosorban. Amint a kerdeben mar irtam, allokepessegem es eronletem jo.
2 hónap mindenben édeskevés . Ha utazgatsz akkor nézd meg hogy azon a helyen ill közeli környékén akad - e ilyen edzés . Így nem szakítod meg , csak " klubot " váltasz .
2018. febr. 7. 16:31
1 hónap alatt ami használható és eszembe jut.
1.testőrt fogadsz fel.
2.iszonyat pénzért veszel egy kiképzett őrző védő kutyát akit mindehova viszel magaddal.
reális esetben meg,ha megtanulsz rendesen ütni ökölvívó edzésen és a sparringok alatt mentálisan is felkészült leszel a bunyóra,akkor egy boxerrel kiegészítve ami mindig nálad van,férfiakat is ki fogsz tudni ütni.
a másik a késharc.
de az meg egész más,hogy edzésen gyakorolgatod meg egészen más,hogy a való életben kiszúrod valaki szemét,vagy elveszed az életét,miközben rádfröcsög a meleg vére és halálhörög.
de van késharc edzés sayoc kali és az olasz sherma.
2018. febr. 7. 16:34
9/32 A kérdező kommentje:
Koszi, Macbeth! Sajnos ott nincs defendo, tehat valami mast kell kitalalnom.
A testoron gondolkodok ;) :D
2018. febr. 7. 16:55
Kapcsolódó kérdések: