Ip Man le tudott volna győzni 3 rögbi játékost?
Ip Man SOHA nem küzdött más stílus ellen, egy kihívást sem fogadott el. Más wing chunosok ellen ugyan harcolt, de hogy mi az igazság és mi a legenda, az két külön sztori. Amúgy pedig Ip Man nagyon erős láncdohányos volt és ópiumfüggő. Elég lenne ellene egy 85-90 kg-os rögbis is, aki nem hátvéd hanem mondjuk irányító.
Három 100 kg feletti rögbis Tyson-t is agyonb/szná, leteperik és széttörik. De szerintem kettő is, bár az már azért necesebb.
Ip Man legendáját el kell osztani öttel, majd gyököt vonni belőle. Nyilván tudott harcolni a maga súlycsoportjában és kultúrkörnyezetében. A hozzá hasonló 50 kg-os tökmagtüzér kínai muksókat le tudta verni a hongkongi halpiacon, kb. így kell ezt elképzelni.
Az attól függ. Ha mondjuk alulról felszedik Tyson lábát, és földbe döngölik akkor még a 2 is necces. Míg az egyikkel elbíbelődik Tyson a másik oldalról felöklelheti bikából. Az olyan mint egy tömegkarambol, ott fekszik Tyson is. Testen nem tudná kiütni őket, mert a rögbiben sokkal brutálisabb becsapódási erők vannak, mint a nehézsúlyú küzdősportokban. Fejen mondjuk kibírná ütni őket.
Maradjunk annyibban, hogy 50-50% a Tyson vs 2 rögbis. Három rögbis ellen viszont 100/, hogy kikapna Tyson.
én különösebben nem tanultam küzdősportot, 3 különböző technikáju önvédelmet tanultam... minden tanár elmondta hogy hova is kell ütni... pl a fejen ha bizonyos pontokra ütsz 1ütés ájuláshoz vezethet..
1 rugással meg lehet azt oldani hogy egy illető csak a műtét után tudjon egyáltalán lábra állni... és utánna el lett mondva hogy a másik testi épségére ügyelni kell, hogy mindíg a lehető legkissebb sérülés kivitelezésével tudjunk nyerni...
ha valaki tisztába van az ilyen dolgokkal nem számít se a súly se a magasság, csak a technika és az erő
én is voltam 85 kg ehez képpest volt olyan hogy egy 50kilós gyerek földre vitt és úgy befogott hogy moccanni se tudtam... meg volt olyan hogy a 110kilós nem tudott velem mit kezdeni hiába csinált bármit is..
rendőrségen is oktarják hogy hova kell támadni szükség idelyén hogy nagyobb célpont ellen is legyen esély...
volt egy rendőr tiszt tanárom aki ilyen 190magas 100kiló körüli kigyúrt fickó volt
ő is azt mondta hogy ha 1 választása lehetne akkor inkább nagyobb legyen az ellenfele mint sokkal kissebb, mivel a kissebbeket nehezebb befogni, mozgékonyak, hajlékonyak, és többnyire gyorsak
nem kell feltétlenül azt nézni hogy ha valaki nagyobb egyből ő is fog nyerni, semmi garancia nincs rá
Maradjunk annyiban hogy Tyson 1 rögbist 100% hogy elver, 2-nek már lenne ellene esélye.
Alapból egy rögbis nem bunyós, lehet hogy kemény a meccsein de egy utcai bunyóban meg kap 1 öklöst és elmenekül. Azért a boksz közelebb áll a verekedéshez sokkal mint a rögbi.
Oké, 3 db 100-130 kg rögbis tényleg elver szinte mindenkit, de 2 már nem biztos. 1-nek meg pláne nem volna esélye Tyson ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!