Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Valaki a kung fu-ról?

Valaki a kung fu-ról?

Figyelt kérdés
Kis fejtágítás pl a bagua , chow gar , hung gar és choy lay fut rendszerekről . Pl történelmük , technikáik , filozófiájuk ... ... ...

2018. jan. 5. 15:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
Van a neten Baji Quan sparring videó. Ott nem úgy tűnik nekem, hogy rossz lenne a védelmük, mivel, mint ahogy a Boxolóknak is, az egyik kezük mindig fenn van. Persze, hogy meg lehet őket ütni, de én nem látom azt, amit Sárkány mond, hogy rossz lenne a védelmük. A fejüket mindig védik, mindig ott van a kezük, én Boxolóként azt a hibát látom inkább, hogy nagyon jó májasokat lehetne adni nekik. Ezen kívül a Baji agresszivitása az, ami nekem nagyon tetszik és a földrevitelő technikáik. Ütni viszont nem nagyon tudnak, egyedül a kalapács ütés megy nekik nagyon jól és erősen, az egyeneseket és különböző kombinációkat nem nagyon gyakorolják. Legalábbis nekem így jött le. Az viszont kétségtelen, hogy a Choy Lay Fut is nagyon jó, de nem igazán tudom, hogy miért hasonlítják a Hung-Garhoz, mert oké, hogy mindkettő agresszív, de a Hung-Gar az inkább dulakodás, testharc, eléggé gyenge mozgással, a Choy Lay Fut pedig robbanékony, állandóan mozog, a kör vonalain támad. Szóval azért más a kettő. De nekem, ha már Kung-fu, akkor mindenképpen ez a trió a kedvencem. Szegény Wing Tsun, amit tanultam, eléggé lemaradt. :D
2018. jan. 6. 09:28
 12/31 A kérdező kommentje:

Jól van Levegő , tájékozódj csak a mindenféle videókból . Most csak azt tudom neked mondani amit te is Sincere Fist-nek , nem kell reagálnod , hozzászólnod mindenhez . Sincere legalább tudja miről beszél mert gyakorlati ismeretekkel is bővítette a tudását . Tehát neki megvan a kellő tapasztalata és írásaiból jó dolgokat lehet megtanulni . Ellenben amit te írsz az legtöbbször egy hamuban sült f/szság . Kung fu így kung fu úgy , de még csak nem is ismered azokat a stílusokat amelyekről papolsz . Nem rosszból Levegő , de vissza kellene venni az arcodból és csöndben tanulni a jóktól .

De ha már itt vagy akkor nocsak Mr kung fu enciklopédia mesélj kicsit a részeg ökölről ( lehet eltrollkodtam a Zui Quan-t de érdekel tényleg ) .

2018. jan. 6. 10:27
 13/31 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Itt is lehet látni amúgy, hogy milyen a Baji Quan. A fejüket nagyon jól védik és agresszívak. Egyáltalán nem rossz ez a védekezés, pláne, hogy nagyon jól lehet belőle könyökkel támadni.

Remélem ragadt rád valami, Macbeth. Bár úgy rémlik, hogy ezeket leírtam neked már, még mielőtt elkezdtél beszélni a hülyeségeidről. Mellesleg tonnányi oktató videód van, nem tudom, hogy miért kellett kiírjad a Savatés kérdést is, amikor nekem pont arról küldtél oktató videót, amiben van válasz a kérdésedre. Az ebben a kérdésedben említett 4 stílus meg eléggé híres, azokról is biztosan van információ a neten bőven, és amennyit bújod ezeket, lehet már meg is találtad őket. Szóval nem értem, hogy miért kell neked értelmetlenül kérdést kiírnod. De mindegy, jó neked, ha ennyire ráérsz. Remélem akkor legalább tanulsz valamit. ;)

2018. jan. 6. 11:25
 14/31 A kérdező kommentje:
Van oktató videóm de az több órányi anyag ( kb 9 órányi ) tehát szerinted miért kérdem meg ? Valamint a videó és a személyes tapasztalat 2 külön dolog . Másodszor idősebb vagyok nálad jóval tehát pofa súlyba és add meg a tiszteletet ( nem csak nekem ) . Harmadszor : Már mondtam azt is hogy még te tervben sem voltál de én már kentot kellett hogy nyomjak a goju ryu-n ( most vagyok 29 lassan 30 és 10 évesen kezdtem ) . Negyedszer : Ugatsz itt a baji quan-ról holott azt sem tudod mi a lényege annak a stílusnak . De még a fentebb említettekhez sem tudtál hozzászólni értelmesen . A szaros 18 életéveddel mondd már kinek képzeled magad hogy idősebb , tapasztaltabb emberekkel úgy beszélsz mintha játszópajtásod lenne a homokozóból aki épp elvette a kis piros vödröd . Szerencséd hogy még ilyen fiatal vag mert merem állítani ha 7-8 évvel idősebb lennél mér valaki megkeresett volna az oldalról hogy jómodorra tanítson . Tehát vagy értelmesen szólj hozzá az oldalon lévő dolgokhoz vagy sehogy .
2018. jan. 6. 11:50
 15/31 A kérdező kommentje:
Már valaki
2018. jan. 6. 11:51
 16/31 anonim ***** válasza:
87%

Akkor most szépen megnézed mégegyszer a videókat, Levegő! :D

Teljesen szar a Ba Ji védelme, főleg akkor mikor könyökütést használ. A mozdulatokban is sok a kalimpálás. Azért nem látod a gyenge védekezést, mert szimplán nem tudod, hogy mit kell nézni. Levegő, az a baj, hogy neked még nincs meg a rutinod és főleg a tapasztalatod a mozgások kielemzésére. Látod, hogy mit csinál, csak azt nem érted, hogy miért és főleg miért úgy mozog, az aki mozog. Nem csak a mozdulatokat kell nézni, hanem annak az értelmezését, a mögöttes alaptaktikát is. Te meg még nem vagy bokszoló, mert még bőven nem bokszolsz annyi ideje, hogy azt mondhasd magadról, hogy JÓL tudod az alapokat.

Mozgáskielemzéshez kell egy jó erős 5-6+ évnyi GYAKORLATI rutin, TÖBB stílusból.

2018. jan. 6. 18:59
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"Az viszont kétségtelen, hogy a Choy Lay Fut is nagyon jó, de nem igazán tudom, hogy miért hasonlítják a Hung-Garhoz, mert oké, hogy mindkettő agresszív, de a Hung-Gar az inkább dulakodás, testharc, eléggé gyenge mozgással, a Choy Lay Fut pedig robbanékony, állandóan mozog, a kör vonalain támad."

Nem tudod, hogy miért kell e két stílust hasonlítani? Akkor nem vagy eléggé jártas a kungfus témában. A Choy Li Fut és a Hung Gar Kuen Dél-Kína két legmeghatározóbb stílusa. Amióta ez a két irányzat létezik azóta rivális a két iskola. Több, mint 200 éve rivalizás egymással a CLF és a Hung Gar, ráadásul a két stílusban van egy közös forma, a Tigris forma, ami dettó ugyanolyan. Sokáig e két stílus szabta meg, hogy más stílusok (pl: Mok Gar, Chow Gar, Wing Chun) egyáltalán nyithat-e iskolát az adott városban. A CLF és Hung Gar, az lényegében olyan, mint az Újpest-Fradi vagy a Pepsi-Coca Cola. Aztán most már puszi pajtás a két iskola. Az ópiumháború idején a lázadó klánok is e stílusok iskoláiból kerültek ki javarészt. Sőt, a mai napig ők a sanda-ban is az élvonalbeliek (főleg a CLF).

2018. jan. 6. 19:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azért Rozsdi, de Sűrítettnek minek írsz le ilyeneket, hogy mozgáselemzés és a többi? xDD

Szerinted pont ő fogja érteni, hogy mit magyarázol? OMG :DDD

Az még hagyján, hogy pofátlan a kis pö-csömöccse, de ő valahogy szentül meg van győződve az igazáról, kreál új történelmet a neki szimpatikus kungfu irányzatoknak. Megtetszik neki pár videóból 1-1 mozdulat, technika vagy akármi és akkor az már überf4sza.

De rendben tanítom én SűrítettFiúcskát (aki anno keményen fikázta a bokszot, de már bokszolónak hívja magát, atyagatya).

A Choy Li Fut és Hung Garban több közös dolog is van. Egyrészt, mivel mindkettő déli stílus (Bár a choy li fut átvett pár technikát az északi stílusokból is), ezért nem egy, és nem kettő technika (főleg ütések), ugyanaz. Az összetett déli mozgásredszer, lábtartások klasszikusan jellemzi őket. Sőt a fegyverek használata is ugyanaz mindkettőnél. Nem csak a tigris, hanem más formák is ugyanolyanok. Még Chow Gar-ra jellemző a déli stílusok védjegye itt-ott (pl: statikus állások). Az meg csak a hab a tortán, hogy többszáz éven keresztül pofozkodtak egymással.

2018. jan. 6. 19:33
 19/31 A kérdező kommentje:
Mit vársz tőle Rozsda ő tipikusan csak néz de nem lát . Tetszik neki a kung fu oké szép és jó is az , tetszenek neki a mozdulatai , rendben legyen . Szakértőnek tartja magát holott azt sem tudja mit kellene néznie . Azt hiszi a technika nem más mint egy mozdulat(sor) és itt le is zárja . Nem érti meg hogy több van ennél , tartalommal bír , jelentéssel . Csak vannak sajnos hibás tartalmak .
2018. jan. 6. 19:36
 20/31 A kérdező kommentje:
2018. jan. 6. 19:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!