A lovam siet, kivisz. Ha roviditem, megtartom a szarat, beugrik vagtaba. Mit tegyek?
Sziasztok
A lo akin lovagolok nagyon siet, rohan, idokent beugrik vagtaba, ha ugy tartja kedve. De most borzasztoan sietett, ha megtartottam a szarat , hozzahajtottam, hol fejelgetett, hol lehajtotta a fejet, hol kivitt, hol beugrott vagtaba... Oktatom alatt rendesen ment. Mit tegyek? Mit csinaljak?
Nehéz így látatlanba megmondani,de nekem is volt dolgom hasonló pacival :D Ha tényleg ilyen van hogy elvisz nem szabad hagyni,hogy megszokja azt hogy ezt megteheti mert akkor akár terepen is rájön és ebből később gondok lehetnek. Azonnal korrigáld,ha folyamatosan húzod a szárat abba akkor beletud dőlni,befeszíti a nyakát és egy idő után már nem is fogja érdekelni,ha nem viselkedik és hirtelen,magabiztosan szárhasználattal reagálsz valószínűleg jobb lehet :D viszont ezt követően ha megértette ne rángasd a szárat,ha szépen megy továbbra is legyen laza a szár,ilyenkor megdicséred ha megértette a feladatát :)
Még mielőtt valaki lehurrogna ezzel nem azt akarom mondani hogy éreztetni kell vele hogy alá van rendelve neked a ló és te felette állsz,de nagyon fontos a tisztelet,nem kérünk tőle semmi mást de hogy a lovas utasításait tiszteletben tartsa és elvégezze az elengedhetetlen :)
Ha oktatód alatt rendesen megy akár tőle is kérhetsz tanácsot,lehet nincs semmi baj csak egy picit határozottabbnak kell lenned :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!