Milyen küzdősportot ajánlatok egy kis termetű, de szálkás/erős embernek?
170 centis és 60 kilós vagyok, 29 évesen ez elég kevésnek mondható, ugyanakkor egész életemben aktívan és versenyszerűen sportoltam.
Pár éve street workoutolok, a testsúlyomat játszva elbírom, mellkashoz 20-22-szer simán felhúzom magam széles fogással, fekve nyomásnál edzőteremben 65 kilóval szériázok (5*8-as sorozat).
Országos szinten futottam hosszútávot, röplabdázom és snowboardozom is úgy 12-14 éve, ugyanakkor a lábaim iszonyatosan gyengék most, ezt biztosan fejleszteni kell.
Egy szó, mint száz: úgy érzem a méretemhez képest szálkás gyors és erős vagyok, mégsem hiszem, hogy meg tudnám magamat védeni az utcán.
Olyan küzdősportot szeretnék választani, amiben érvényesíteni tudom a pozitív tulajdonságaimat, és a negatív tulajdonságaim (testsúly/magasság) annyira nem vetnek vissza.
Legtöbben brazil jiu jitsu-t javasoltak, de nem tudom, hogy ez a sport mennyire hatásos az utcán.
Kérlek, elfogultság nélkül írjátok le véleményeteket nekem!
Köszönöm!
A bánya-fittneszt javaslom, mint a többi törpe: Szundi, Hapci, Morgó, Kuka meg a többiek.
Esetleg még a kerti thai-chit is csinálhatnád: [link]
Kis termetű? Én 161/48kg 16/L vagyok. Ju jitsuzom, igen, sokszor megkapom, hogy pici vagyok, viszont ezt nagyon jól ki lehet használni. Edzőm mindig tanít olyan technikákat, amim előnyömre válhatnak egy nagyobb emberrel szemben.
Bátran kezdj bele, ami tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!