Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen csont / testfelkeményít...

Milyen csont / testfelkeményítő ( mint pl a seiken edzés és társai ) technikák vannak?

Figyelt kérdés

Illetve a biztonságos végzésük . Mert megannyi előnye mellett a hátrányai sem elhanyagolhatóak . Gondolok itt a csonthártya gyulladásra vagy a csontrák lehetséges kialakulására helytelen kivitelezése mellett ....

Tehát milyen módszereket érdemes alkalmazni hogy " kockázatmentesen" tudjam felkeményíteni testem / csontjaim .

Kvázi technikái és ismétléseinek száma érdekelne .

2017. jún. 3. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Tudom ajánlani az ökölkungot. Úgy kezded, hogy kiválasztod azokat a bütykeidet, amiket fel szeretnéd "kungosítani", majd keresel egy pofás sziklát és egy ütéssel eltöröd azon bütykeidet. Betekered szépen, azok most pihennek. Amíg pihi van nekik, ahol tudod a tenyered, kézfejed, megmaradt ujjaid edzed és a bőrt is! Aztán ha meggyógyultak a bütykeid, akkor még nincs ám vége, 2 éven keresztül napi szinten bántogatnod kell a sziklát rendesen, közben apró kavicsokkal töltött zsákon a kézfejed, tenyered, bőröd feledzeni. Olyan kezed lesz, hogy nem kopoghatsz vele a főnök ajtaján, mert vehet új ajtót magának. És ez nem vicc, ez van! De ami még fontos, hogy a gyengébbik kezedre ajánlják az edzést, mivel ha az erősebbre felesleges. Erő nélkül csak kicsit lányosan odapacsizol valakinek és az már fel is adja a harcot. Ha erősebb kezedre csinálod, hát meg is ölheted simán. Az a baj, hogy nem találom a könyvem, ami tele van ilyen edzésekkel. Vasseprűkung, vörös homok tenyér, fejkung, van ám itt minden és mindegyik olyan, hogy egy harcban instant win. Csak nyilván valamelyiket 10 év is, mire elsajátítod. :D

De, hogy ne szidj annyira, egy kicsit kevésbé fájdalmas tanácsot is adok. Csak gondoltam ezt megosztom veled, hogy a Kung-fuban vannak ilyen dolgok is. De azért persze nem érnek semmit, tudok-tudom, hmm... Na, de maradjunk a témánál.

Mi vagy te, Kick Boxoló, ugye? Ezeket azért illik minden harcosnak kiedzenie: ököl, alkar, bordák, sípcsont. Én még ajánlom a könyököt is és tanulj meg azzal védekezni. Utcán sokat segít, ha el tudod törni a támadód kezeit egy pillanat alatt. Edzeni meg úgy tudod őket, hogy odamész egy fához, megcsodálod, elgondolkozol azon, hogy milyen szép a természet és, hogy ez a fa egy apró magból lett ilyen hatalmas és ez milyen érdekes, de ez most senkit sem érdekel, mert addig ütöd és rúgod, amíg ki nem dől. A csonthártyagyulladás benne van a pakliban, de ez ilyen sport. Most vagy vállalod a kockázatot, vagy nem. Ennyi. Tudok ajánlani káliumot és fehér teát, ezek jók a csontoknak. Ez az alap, amit csinálhatsz. Aztán van még ugye az, hogy fogsz egy zsákot és teszel bele szépen kisebb kavicsokat, felteszed a falra és azt ütöd, a másik, hogy betonkerítésen, ha nem túl magas, akkor azon csinálj alkarral fekvőtámaszokat. Tehát, hogy rádőlsz a szélére és alkarral tartod magad, majd kicsit meglököd magad, hogy az alkarod másik pontját is érje a kerítés. Így szépen ki lehet edzeni az alkart. Ha esetleg lusta vagy rúgdosni, akkor fogj egy seprűnyelet és csapkodd azzal a sípcsontod. De persze inkább rúgdoss valamit, az az igazi.

Na, ezt tudom ajánlani. Nem kell amúgy ezt túlagyalni, hogy hogy kell edzeni a csontokat, egyszerűen nekicsapkodod valami náluk keményebbnek és majd edződnek szépen.

Fontos tudni, hogy ha mondjuk holnap elkezded, akkor a jelenlegi bébi csontjaid miatt fél év múlva azt fogod hinni, hogy már kemény vagy, mint a kád széle, azonban ez nem igaz. 2 év kemény csontedzés után mondható, hogy valami van, de igazán keményebbnek majd csak 5-8 év múlva lehet nevezni, aztán 10 év múlva leszel olyan szinten körülbelül, hogy egy Boxolót haza tudj vágni csak védésekkel. 1-2 blokk az alkarjára és már rázza is a kezeit, ahogy azt illik.

Megkeresem a könyvem, aztán másolok neked belőle, hogy okosodj még, hogy miket ki nem találtak ezek a szerzetesek ott fenn a hegyen. Kicsit brutális néha, de na, hát ez a Kung-fu.

2017. jún. 3. 20:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Na látod tudsz te ha akarsz :D Ok megcsodálom a fát és ha hozzám szól ? :D
2017. jún. 3. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
23%

Na, megvan a könyv. Olyan hosszú regények vannak benne, mint állat. Na, nem baj, ezért érdekes. Leírok neked párat. Olyanokat is, amiket meg tudsz csinálni, mert például a vas alsókar Kung az ilyen. És ez a Hung-Garban amúgy alap! Mármint a vas alsókar Kung. De akkor mindjárt kapsz pár érdekeset. Csak átmegyek gépre, mert ott mégis jobb 6000 betűt leütögetni, mint szegény telefonom bökögetni. :D

Ja, és javítás: nem káliumot ajánlok, hanem kálciumot. Kálcium és fehér tea. Ezek jók a csontoknak. Izmoknak pedig magnézium.

2017. jún. 3. 20:33
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Na, végre fel tudok jönni az oldalra. Itt vannak a testfelkeményítő gyakorlatok.

No, itt a vas alsókar kung, amit te is el tudsz sajátítani.

Annyi, hogy nem szó szerint másolom a könyvből, mert az tényleg 6 órás munka lenne, csak a lényeget másolom.

"A kar edzése azzal kezdődik, hogy alsó karunk belső és külső oldalát könnyedén hozzáütögetjük egy szilárdan álló függőleges faoszlophoz, pl. egy veranda oszlophoz vagy háztartó oszlophoz. Ezt napi 2x 15 percig csináld. 6 hónappal később kezdd el erősebben ütögetni az oszlopot. Folyamatosan erősödnek és megkeményednek az állandó ütések hatására. Ezt csináld még 6 hónapon keresztül, majd folytasd edzéseid azzal, hogy alkarodat egy olyan vastag fatörzshöz ütögeted, amelyet durva kéreg borít." Ennyi. Egyszerű, de nagyszerű. :D

Itt az ököl kung pontosabban:

Ennek az a célja, hogy acél faltörőkost hozzon létre a kézből. Akkor ugye, amit mondtam, hogy sziklán eltörik a főbb bütyköket. Az ujjak tövénél lévő ízületek az ismételt hatalmas ütések során eltörnek és az ütő bütykök kidomborodása lelapul. Aztán várunk, amíg meggyógyulnak a sérülések. Majd lassan kezdünk ütögetni egy könnyű, sima sziklát és így kezdünk egy megkeményedett bőrréteget kialakítani a korábban letört bütykök fölött és között. Ekkor már meg tudsz úgy ütni egy sziklát anélkül, hogy fájna. A köv. lépés, hogy kezdjünk ütni ököllel egy köbö 25 kg súlyú kőtömböt. Először nem fog megmozdulni, de állandó gyakorlással elérhetjük, hogy megmozduljon. Ekkor áttérünk egy 50 kg-os tömbre. Üssük mindaddig, amíg ütéseink hatására a kőtömb el nem mozdul. Ez után fogjunk egy olyan tömböt, aminek a súlya másfél mázsa (150 kg). Üssük meg naponta ezerszer (köbö 2 órás gyakorlat). 2 év ilyen edzés után, ha a tanítvány egyetlen ökölcsapással a kőtömböt mintegy 60 cm-re képes lesz elmozdítani, akkor elmondhatjuk, hogy mesteri szinten elsajátította az ököl kungot. Aztán itt még a könyv ír pár sort arról, hogy ne a recskázó kezedre csináld, mert eléggé kellemetlen lesz, meg eléggé beleszól a magánéletbe, tehát porcelánboltba ne nagyon menj be a biztonság kedvéért. :D

A homokzsák kung nagyon hosszú, így a lényegeket írtam inkább ki, de végülis sokat másoltam. :D

Tehát: kell egy masszív fakeret (négyzet alakban felállított 4 függőleges oszlop, amelyeknek a tetjét vízszintes gerendák kötik össze.) A méretek a testalkattól függenek. Függesszünk fel 10 db, mintegy 5 kg súlyú homokzsákot a 4 keresztgerendára. (Elöl-hátul 3-3, jobbra-balra 2-2.) A zsákok mellmagasságban lógnak. Beállsz középre a lóállásba és megütöd az előtted lévő zsákot, ami kilendül. Amikor visszalendül eredeti helyzetébe, üssük meg még erősebben. Minden szakasznak (tehát ugye ennek is) legalább 3 hónapig kell tartania heti 5 edzés mellett, 1-1 edzésen minden nap 900 ütést végezve 1-1 kezünkkel. A második szakaszban veled szemben lévő 2 zsákot kell egyszerre ütögetned mindkét kézzel. A harmadik szakaszban ugyanez, csak felváltva jobb és bal kézzel. Amint az egyik homokzsák épp lendületének külső pontjához ért, a másik zsáknak éppen vissza kell lendülnie eredeti helyzetébe. Itt ugye fejlődik az az ütéseink időzítése és pontossága. A 4. fázisban a perifériás látás fokozásával megüti a közvetlenül mellette lévő két homokzsákot jobb és baj oldalon egyszerre, majd újra megüti őket, amikor a lendületük legalsó pontjában vannak. Az 5. fázis ugyanezen zsákok felváltva való ütése. Mikor már ez jól megy, ezt a gyakorlatot kombináljuk az az előre irányuló ütésekkel (hát nyaljál sótartót...:P). A 6. szakaszban az előttünk lévő 2 zsákot egyszerre ütjük meg, majd a mellettünk lévő zsákokat ütjük meg ugyancsak mindkét kézzel. A tanítvány ezt az ütésgyakorlatot folytatja, a visszatérő zsákokat mindig a lefelé lendülő ívpályájuk alsó pontján ütve meg. 7. fázis: felváltva ütjük mind a 4 zsákot. Megütöd az egyik előtted lévőt, majd az egyik oldalsót, majd a másik előtted lévőt, majd a másik oldalsót. Ezen a szinten már a reakcióknak azonnaliaknak kell lenniük. Ha valaki lassú, vagy az időzítése rossz, akkor megcsapja a visszatérő zsák. Ha megy már ez a szakasz, akkor megérdemelsz egy vállveregetést, de még nincs vége. 8. szakasz: (na, ezt 3x kellett elolvasnom, hogy nagyjából megértsem...) A tanuló mindkét könyökével megüti az előtte lévő két zsákot, majd megüti a mögötte lévő két zsákot fordított könyökütéssel. Majd felváltva üti az egyik előtte lévő és az egyik mögötte lévő zsákot. Ezt folytatja azzal, hogy az előtte lévő középső zsákot megfejeli. Majd a vállait használva egyszerre üti meg, majd ezt követően két mögötte lévő zsákot üt meg, felváltva, mint az előző gyakorlatban. A következő szakaszban kombinálja könyökkel, vállal és fejjel a begyakorolt módszert a 7. fokozatban tanultakkal. Teljes erőbevetéssel képes lesz arra, hogy egymást követően mind a 10 zsákot üsse anélkül, hogy azok megütnék őt, vagy megállnának. Ezen a fokon a homokzsák kungot tökéletesen elsajátítottuk. A 9. szakasz az edzés utolsó próbája. A tanítvány fokozatosan összhangba hozza az álló helyzetet és a testmozgásokat, és a lábmunkája is megfelelő lesz a 8. szakaszban. Ha a 2 keze pont foglalt, akkor a többi zsákot akár lábfejjel, térddel, könyökkel, vállal, fejjel ütheti. Ez a gyakorlat kiválóan fejleszti a több támadó ellen küzdelmet.

Vasseprű kung:

Ennek az a célja, hogy a lábakat használva az emberek elseperhetők eme kung használatával (lábsöprés, biztos hallottál már róla). Ez a kung előtt 2 évet CSAK a láb edzésével kell tölteni! Mélyállásban állsz addig, amíg tudsz. Akkor jó már, ha 1 óráig tudsz úgy állni anélkül, hogy elfáradnál. Ha ez megvan, kezdődhet a kung elsajátítása. :D Ássunk be egy 2,1 méter hosszú oszlopot a földbe 120 cm mélyre. Az oszlop keresztmetszete mintegy 7,5 cm legyen. Söprő rúgásokkal rúgjuk meg az oszlopot egyik lábunkkal 500 alkalommal, hetenként 5 napon végezve edzéseket. Az elején moccanni sem fog az oszlop, majd idővel mozogni kezd, vegül egyszer eltörik. Ne örülj, nincs még vége, csak vállveregetés van. Ez után egy 12,5 cm vastag oszlopot ássunk be és gyakoroljunk addig, amíg el nem törik az is. Ez után edzéseinket helyezzük át egy vastagabb fához, amelynek törzse legalább 30 cm átmérőjű. 1 év után elkezdenek a fa levelei lehullani, 2 év után már megremeghet a fa és rendesen hullanak a levelek. Ha ez megvan, alacsony söprő rúgásaidnak embereken olyan hatása lesz, mint az őszi szélnek, amely a leveleket tovasöpri a réten.

Na, még egyet kapsz, ami egyszerű, de szigorú, viszont hasznos lehet abszolút. Ez a nefritkő öv kung. A saját szavaimmal írom, ha nem baj. Tehát válassz ki egy nagy fát, vedd fel az alacsony mélyállást, öleld át a fát, kulcsold össze a kezeid, kezdd el izomból szorítani és közben akarj felállni. Tehát mintha ki akarnád tépni a földből. Naponta fél órán keresztül végezd a gyakorlatot heti 5 alkalommal. A gyakorlatot úgy csináld, hogy 3 percig folyamatosan öleled és emelni próbálod, majd 1 perc pihi. Az elején kemény lesz ez a 3 perces ölelgetés, de 2 éves gyakorlás után legalább 15 percig is menni fog gond nélül. Aztán van még egy fázis, ami megint 2 év gyakorlást igényel. Egy 250 kg-os szikladarob kell megemelj és járkálni vele. Addig kell gyakorolj, amíg ez nem sikerül. Ha megvan ez is, akkor ugye nem kell mondano, hogy a barátnőddel majd óvatosan ölelkezzetek, de egy Birkózót eléggé összeroppanthatsz. Eltöröd a bordáit, az meg nem fölöttébb egészséges.

2017. jún. 4. 07:42
 5/8 palilaci ***** válasza:
70%

Uristen Sűritett csak gratulalni tudok. Foleg az elso tetszik, de tenyleg. Rohadt hatasos lehet eltorni a kezed, aztan varni.

Macbeth, keress fel egy karate vagy egy kung fu mestert. Biztosan segitenek neked elindulni a testfelkemenyites hosszu utjan. Nekem mazlim van, mert van egy 3 danos Shotokan karate mester, aki pont a szakmas tanarom es a suliba van dojoja:D Nekem Ő segit a testfelkemenyitesben. Mivel judozok, a sima zsakkal kezdtunk es ott a seiken edzes van. Te gondolom, hogy sokat zsakolsz pusztakezzel, szoval neked ez szerintem kimarad.

Amit ajanlani tudok: egy kalcium, magnezium (nezd meg ne oxid kotesu legyen) tapkiegek beszerzese es szedese emelt dozisban, plusz glukozamin-kondroitin-msm. Ugye ha serul a csont, akkor ott a szervezet szuperkompenzal, pont mint az izomepitesnel. Reagal a kulso behatasra, ezert ott megvastagszik a csont, hogy felkeszuljon az erosebb traumakra. Na de ugye a semmibol nem epul a csont se, mig izomepitesnel kaloriaplusz es magas feherje, csontnal az elobb felsoroltak a legfontosabbak. Na meg ezt kilehetne egesziteni kollagennel (zselatin) es omega 3mal. Igy rovidul a regeneracios ido es csokkent a gyulladas veszelye. Ergo gyorsabban tudsz fejlodni.

2017. jún. 4. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Palimaci, olvasd el, amiket írtam. ;) Laikusan meg ne szájazzál, mert a valóságban megjárhatod. :)
2017. jún. 4. 15:20
 7/8 palilaci ***** válasza:

Olvastam mar itt par valaszod, azokban nem ilyen 14 eves ciganygyerek hangnemmel irtal. Miert fenyegetsz:D? Mert leirtam, hogy hulyeseg es kockazatos ha eltori a kezet? Addig pl hogyan zsakol?

Elolvastam az egeszet. Vannak benne ertelmes dolgok, de szerintem ez tipikusan olyan egy olyan kepesseg, amit nem erdemes egy netes forumrol elsajatitani. Igazad van, a kung fuhoz tenyleg laikus vagyok, de miben nem ertesz velem egyet?:D

2017. jún. 4. 16:53
 8/8 anonim válasza:
Én szőnyegen szoktam öklön fekvőtámaszt nyomni és betonon meg öklön megtartom magam. Néha meg szoktam kemény felületeket is ütögetni, de ezt még ritkán csinálom.
2020. dec. 23. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!