Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Brazil jiu jitsu önvédelemre...

Brazil jiu jitsu önvédelemre mennyire jó?

Figyelt kérdés

A birkózás és (főleg) a judo jobban tetszik,de ezek kiesnek.Birkózáson nem nagykn foglalkoznának velem a korom miatt,meg az úgy elég szar,hogy a velem egykorúak már nyomják 10 éve,én meg az ovisokkal edzenék?Judon van felnőtt kezdő csoport,de az meg a távolság miatt nem jó.Amúgy is bejárós lennék.És nagyon messze van a judo,el sem érném a buszomat.

Szóval marad a bjj.Az nagyon jó közelségben is van.Engem igazából főként a földre vitelek és a dulakodás érdekelnek,ami úgy tudom,nem a bjj erőssége.De nekem persze elég az is,ha a legegyszerűbb,hatékony földreviteleket megtanulom,tehát nem célom ilyen látványos suplexeket csinálni

2017. máj. 19. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
A BJJ egyszerűen abban nem jó, amire neked szükséged van. Persze, ha csak az van, akkor csináld, a semminél sokkal jobb, de ettől függetlenül nem biztos, hogy meg tudja neked adni azt, amit szeretnél.
2017. máj. 20. 00:07
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Amíg te csavargatod ide oda a földön ami a bjj lényege, a másik széjjelrúgja fejed,vagy kényelmesen lekésel. Önvédelemre inkább állóharc kell, rúgások ütések,meg eszközök se ártanak ha vannak kéznél.
2017. máj. 20. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:
15%

"Önvédelemre inkább állóharc kell, rúgások ütések,meg eszközök se ártanak ha vannak kéznél."

Gondolom te vagy az, Macbeth, a hozzá nem értésed nem tudod eltakarni. Valóban jók az állóharci stílusok, de nem azok dominálnak sem a ketrecben, sem az utcán. Az átlag Józsefet fejen tudod rúgni a Kick Boxoddal és jónapot, ebben igazad van, de ha már 2-en, vagy 3-an vannak ellened, vagy csak egyszerűen a másik jobb nálad kézzel, akkor a testharc lesz. És testharc akkor is lehet, ha bemosol neki egy nagyot, csak éppen nem találod el jól és nem fog eldőlni egyből. De tudom, neked hiába magyarázom, te valahonnan azt tanultad, hogy a Kick Box az verhetetlen és ennyi, pont. Egészségedre! De nyugodtan tudsz te úgy aludni, hogy téves információkat adsz át olyan embereknek, akik most építik az alapjaikat? Legalább egy ilyen kérdező kérdése alá ne kommentelj marhaságot, mert rossz alapot adsz neki, ő is hülyeségre fogja majd építeni a dolgokat.

Kérdező, utcán is, ketrecben is, ringben is, mindenhol a testharci stílusok dominálnak! Nem véletlenül tudnak magas szinten testharcolni a valódi harcba készült Kung-fu stílusok is. Egyszerűen azért van ez, mert a testharc egy könnyen és gyorsan kialakuló harci fázis, ahol ha jól tudsz küzdeni, nyerő vagy. Neked a Birkózás lenne a legjobb, vagy a Judo, esetleg a Hung-Gar. A Hung-Gar egy dulakodó, testharcos és nagyon agresszív, kemény stílus és Magyarországon jó az oktatása is. Ha elérhető számodra, akkor nézz le egy edzésre. A leírásod alapján a Hung-Gar abszolút illik hozzád.

2017. máj. 20. 15:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi van levegő a fétised lettem hogy mindenütt engem látsz ?

Mellékesen sehol sem írom hogy a kick-box verhetetlen hanem azt mondom hogy egy remek stílus . Sok kínai és japán harcművészetet "leiskoláz " . És az utcán nem ütésváltásokkal kezdenek ? Talán egyből mindenki a testharcot fogja erőltetni ? Látni hogy tapasztalatlan vagy levegő .

2017. máj. 20. 18:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez vicces :D
2017. máj. 20. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!