Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a jobb önvédelemre?...

Melyik a jobb önvédelemre? Birkózás vahy brazil jiu jitsu?

Figyelt kérdés

Melyik izmosít jobban?

Ki gyözne utcán és ringben?

#önvédelem #harc #birkózás #Brazil Jiu Jitsu #szabad fogású birkózás
2013. máj. 13. 20:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

A birkózás. Minden szempontból. A birkózás állásból indul, és vannak benne levitelek is. Amúgy nem hallottad még azt, a mondást, hogy ne b*szakodj a karfiolfülűekkel?

A BJJ alkalmatlan utcára, csak földharc van benne, az tökéletes arra, hogy gizdulj vele MMA-ban. Másra nem igazán.

Én a helyedben akkor már inkább Japán Ju Jitsu-t választanék, az használható az utcán is...

2013. máj. 13. 22:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Melyik izmosít: a súlyzós edzés és a tömegnövelő étrend.

Ki győzne utcán: aki előbb kést ránt és egyszer rendesen betalál.

Miért kérdeztél akkor két küzdősportról, amiknek sem az izomépítés, sem az utcai győzelem nem céljuk?

A ringes kérdésed jó, de előttem már megválaszolták lényegében.

2013. máj. 13. 23:41
 3/16 Sn0wf0x ***** válasza:
Sajnos utcán, akármennyire is szeretnénk, nem egy harcművészeti ágazat fogja eldönteni a meccset, hanem, hogy ki az aki előbb tud leverni egy nagy maflást a másiknak.
2013. máj. 14. 07:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk (valamiért?) úgy találom eddig hogy a jobban képzett ember előbb fog jól betaláló maflást lekeverni, legalábbis több esélye van rá.
2013. máj. 14. 08:23
 5/16 Sn0wf0x ***** válasza:
58%
Nyilván, de, hogy melyik ágazatban képzett az már nem sokat fog számítani... :)
2013. máj. 14. 08:49
 6/16 anonim ***** válasza:

Gondolkodom az igazadon.

Ha bizonyos alapvető képességeket 'tegyükfelhogy' minden stílusban, minden edzésen el lehet sajátítani, fejleszteni lehet akkor teljesen igaz lenne, hogy mindegy a stílus.

DE mivel egészen más elvek és koncepciók alapján folynak különböző stílusú edzések, így szerintem eltérő képességű emberek fognak képződni. Valamelyik módszer hatékonyabbnak bizonyulhat ezért vagy azért.

De nem biztos hogy igazam van.

2013. máj. 14. 09:11
 7/16 Sn0wf0x ***** válasza:
Egyébként ez szerintem örök vitatéma lehetne
2013. máj. 14. 10:30
 8/16 anonim ***** válasza:
Ringben egyértelműen BJJ, utcán szerintem inkább birkózás.
2013. máj. 16. 16:42
 9/16 anonim ***** válasza:

Sn0wf0x Úr (úr?).

Értelmes emberek között kulturáltan, egy örök de értelmes és jó vita lehet! :)

2013. máj. 16. 21:00
 10/16 anonim ***** válasza:
Azzal nem értek egyet, hogy egy maflás elintézné a dolgot. Inkább az lesz a győztes, aki gyorsabban reagál egy helyzetre. Ha nem üt elég nagyot, akkor a másik felkelhet, szóval szerintem ilyen esetben a földharc fogja eldönteni. Nem mennék neki egyiknek se, se utcán se ringben!:) A birkózók nagyon erősek, mondjuk a bjj-sek meg egész jó kis feszítéseket tudnak eszközölni. Szerintem ez igen kiélezett küzdelem lenne...
2013. máj. 21. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!