Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kempo vagy box önvédelemre?

Kempo vagy box önvédelemre?

Figyelt kérdés

Nekem a kempo jobban tetszik mert van benne földharc meg box meg thai box stb. De tényleg jó?Jók benne az ütések?(olyanok mint a boxban?)És milyen fajta benne a földharc?(

pl:bjj stb.)

2013. ápr. 23. 10:59
 1/10 LTK válasza:
kifejezetten önvédelemre inkább krav-maga. ha csak küzdősportot akarsz valamit csinálni akkor a kempo menőbb
2013. ápr. 23. 11:16
 2/10 A kérdező kommentje:
a krav maga kivanzárva de önvédelemre kempo vagy box?
2013. ápr. 23. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:

nincs olyan küzdősport ami összehasonlítható ütések terén a bokszal. Nem ismerem túl mélyen a magyar kempo oktatás színvonalát ezért nem nyilatkozok róluk sehogy. Önvédelemre igazából egyik sem túl alkalmas. Azonban nálam előnye van a kempo-nak mégpedig a lábhasználat miatt. A földharcban pedig (nem értem ezt a pl-t) ugyebár feszítések, csavarások, leszorítások vannak.

Amúgy pedig a sprintek lehetnek még jók az utcára.

2013. ápr. 23. 14:12
 4/10 anonim ***** válasza:

soha nem boxoltam, fogalmam sincs.

Viszont Bjj-hez van egy kis közöm. Meg kempósokhoz is volt szerencsém. Általában véve a kempo földharc fasorban sincs a bjj-hez képest. Viszont néhány kempoedző régóta edz a barrában, szal azért ragadt rájuk ezmegaz, az ő edzéseiken tuti jó földharcot fogsz tanulni. De ez korántsem általánosságban igaz a kempora. Simán eljuthatsz a fekete övig úgy, hogy egy haladóbb fehéröves(!) BJJ gyakorló ellen esélyed sem lesz földharcban.

szerintem nagyjából ugyanez lesz igaz a boxra is.

2013. ápr. 23. 15:23
 5/10 anonim ***** válasza:
sztem kettő együtt :D
2013. ápr. 23. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát a ZBK Kempo nagyrészt egy box+karate+japán jujitsu keverék, a BJJ-hez sok köze nincs. De a BJJ amúgy sem önvédelemre való, ahogy a földharc is csak nagyon ideális esetekben működik. A Kempo-n valószínüleg pont annyi földharcot fogsz tanulni, amennyi ahhoz kell, hogyha földre kerülsz, akkor tudj ott mit kezdeni és/vagy minél hamarabb felállhass onnét.

Szerintem előbb boxolj 1-2 évet, hogy megtanulj rendesen ütni (mert igazából azaz alapja mindennek) és majd utána, esetleg mellette nyomhatod a Kempo-t.

2013. ápr. 23. 19:25
 7/10 A kérdező kommentje:
De állitólag kempon ugyan olyanok az ütések mint a boxon akkor minek elötte box?
2013. ápr. 23. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Hogy megtanulj rendesen ütni. Azért.
2013. ápr. 23. 20:48
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

"De állitólag kempon ugyan olyanok az ütések mint a boxon akkor minek elötte box?"

Hát egyáltalán nem olyanok az ütések a ZBK kempo-ban, mint az ökölvíváson! A ZBK kempo az nem más, mint az elfuserált kick-box, az izomagyú birkózás és mellé valami kis japán ju-jutsus földharc. Agresszión és fizikai erőn alapuló stílus, tipikus izomagyú marháknak, a technikák rendszertelenek, egy nagy zagyvaság. Az edzések és a sparringok igen kemények, szóval aki ezt űzi az megkeményedik és szívós is lesz, viszont JÓL bunyózni nem fog megtanulni, az fix. Hiába ZBK kempózol majd 10 évig, soha nem leszel jobb állóharcban, mint egy ökölvívó, muay thai-os vagy taekwondós, és ugyanez a helyzet a földharccal is, sosem leszel jobb földharcban egy BJJ-nál, birkózónál vagy judósnál. A kempóban van sok minden (ütés, rúgás, dobás, földharc, feszítés....stb.), de mégis tök üres. Ez most furcsán hangzik, de sajnos ez van. Tudom, hogy a magyar MMA versenyzők nagy része ZBK kempós, de azok a versenyzők azért olyan jók mert a kempo mellett nyomatnak bokszot, thai boxot, birkózás vagy BJJ-t. Elmondom nektek a ZBK kempo edzők ütésein és rúgásain, röhögnek az ökölvívó és thai box edzők, ugyanez igaz a földharcra is, a birkózó és BJJ edzők is mosolyognak rendesen . Én 3 évig űztem ezt a ZBK kempo-t, nyertem is egy versenyt, de akkor messze van a többi küzdősporttól. Már abba hagytam, azóta bokszolok és wing chun-zok. Hát finoman szólva boksz edzéseken az ütéseket gyakorlatilag úgy kellett elkezdenem megtanulni, mint egy olyan kezdőnek aki még életében nem űzött küzdősportot.

Kérdező! Csakhogy a kérdésedre is válaszoljak. Az ökölvívás inkább alkalmasabb önvédelemre, mint a kempo. A legtöbb kempo edzésen a földharcot sokkal jobban erőltetik, mint az állóharcot, mert a legtöbb helyen MMA versenyekre gyúrnak, és ugyebár az MMA meccsek 70-80%-át a földharc dönti el. Szóval a ZBK kempo nem alkalmas önvédelemre, mert utcán földharcolni = öngyilkosság. Ez egy versenysport, nem alkalmas önvédelemre.

Igaz a boksz is versenysport, de legalább megtanulsz jól ütni, az utcai verekedéseknek pedig a 90%-a ütés. Az ökölvívás sem tökéletes utcára, de jobb a kempónál. Önvédelemre harcművészet kell, ezért wing chun-ozok én a boksz mellett.

2013. máj. 3. 16:26
 10/10 anonim válasza:
0%

Kempoban a 3 pontos küzdelem, az A,B,C kategóriás küzdelmek hasonlíthatók a boxhoz.

Ha jobban belegondolsz, boxszal nem túl sokra mész az utcán. Ellenben a kempo önvédelemre alapból tanít. Sőt, arra épül.

Ha engem kérdezel, a kempo lenne a jobb választás. :)

2013. jún. 19. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!