A brazil jiu jitsu mennyire foglalkozik állóharccal, földrevitelekkel?
Bár nem Brazil jitsuzom.
De amennyire én tudom nem erősek benne. Meg a földrevitelt ha használják is azért, hogy előkészítsék ezzel is a földharcot. Vagyis, hogy ott tudjanak küzdeni. Az az ő asztaluk.
Ezért van ha megnézel sok amerikai MMA harcost. Pl a UFC-ben azokról az emberekről akikről van angol wikipédia, hogy sok a Brazil jiu-jitsus direkt a földharc miatt. De mellette sokan bírkóznak is pont ezért, hogy a földrevitelekben a dobásokban is ugyanolyan jók legyenek mint a földön. Vagy esetleg Judoval kombinálják azt a tudást. De az MMA miatt ahol nincs Gi. És ez már egyéni véleményem. Nem statisztikai adat. Azért úgy vettem észre inkább a birkózást választják mellé. Mert ha mondhatom itt az No gis az MMA szabályrendszerű harc.
Pl ilyen, hogy kick box+ BJJ + Birkózás. Vagy Muay-thai + birkozás + brazil jiu-jitsu. Vagy karate valelyik ága + BJJ+ Birkózás.
De nem csak birkó van lehet ez Judo is.
Pl Karate + Judo + Bjj. Vagy Box + Karate + Judo + BJJ. Lehet, hogy valamelyik így csinálja.
A lényeg ezek csak stílusok. Nem a stílustól, vagy a stílus nevétől leszel jó harcos. Mindegy, hogy karaténak vagy judonak hívják. A használója tehet egy stílust naggyá, de ő hozhat rá szégyent is. Azt se feledd rossz stílus nem létezik csak rossz tanítás/ tanár/ mester.
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!