Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A brazil jiu jitsu mennyire...

A brazil jiu jitsu mennyire foglalkozik állóharccal, földrevitelekkel?

Figyelt kérdés

2017. máj. 9. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Állóharc ? Nem foglalkozik mivel az földharc típusú és földre vitelekben sem annyira erős . Ott már a földön történik az érdemi rész
2017. máj. 9. 15:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Bár nem Brazil jitsuzom.

De amennyire én tudom nem erősek benne. Meg a földrevitelt ha használják is azért, hogy előkészítsék ezzel is a földharcot. Vagyis, hogy ott tudjanak küzdeni. Az az ő asztaluk.

Ezért van ha megnézel sok amerikai MMA harcost. Pl a UFC-ben azokról az emberekről akikről van angol wikipédia, hogy sok a Brazil jiu-jitsus direkt a földharc miatt. De mellette sokan bírkóznak is pont ezért, hogy a földrevitelekben a dobásokban is ugyanolyan jók legyenek mint a földön. Vagy esetleg Judoval kombinálják azt a tudást. De az MMA miatt ahol nincs Gi. És ez már egyéni véleményem. Nem statisztikai adat. Azért úgy vettem észre inkább a birkózást választják mellé. Mert ha mondhatom itt az No gis az MMA szabályrendszerű harc.

Pl ilyen, hogy kick box+ BJJ + Birkózás. Vagy Muay-thai + birkozás + brazil jiu-jitsu. Vagy karate valelyik ága + BJJ+ Birkózás.

De nem csak birkó van lehet ez Judo is.

Pl Karate + Judo + Bjj. Vagy Box + Karate + Judo + BJJ. Lehet, hogy valamelyik így csinálja.

A lényeg ezek csak stílusok. Nem a stílustól, vagy a stílus nevétől leszel jó harcos. Mindegy, hogy karaténak vagy judonak hívják. A használója tehet egy stílust naggyá, de ő hozhat rá szégyent is. Azt se feledd rossz stílus nem létezik csak rossz tanítás/ tanár/ mester.

Remélem tudtam segíteni. :)

2017. máj. 12. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!