Miért mondják sokan, hogy a boksznak rossz a védekezése?
Többször olvastam már ezen az oldalon,hogy a bilsznak nincs semmi védekezése,a thai box védekezése sokkal jobb stb..
Akkor mi ez?
"Ellenem nyugodtan ringatózhat így Tyson, elrúgnám a térdét, vagy a tökeit (vagyis én talán nem, de egy haladó rúgás centrikus stílust képviselő már lazán), aztán kész"
Jó isten gyerek,te mi a fenét szedsz ? :DDDDD
A fénykorában lévő Tyson 4-szer roncsolta volna szét a koponyádat mielőtt te elkezded a híres-neves Kung-fudat.(És ezzel nem bírálni akarlak sem téged,sem pedig a stílust,de akkor is így van.)
"lletve ha már Mike Tyson, akkor neki méltó ellenfelet kell adni, nem pedig Boxolni amúgy nem tudó átlag embereket. Ellenem nyugodtan ringatózhat így Tyson, elrúgnám a térdét, vagy a tökeit (vagyis én talán nem, de egy haladó rúgás centrikus stílust képviselő már lazán)"
Tehát te lennél valószínűleg a méltó ellenfele? Most komolyan? A 17(talán már 18 is?) éves gyakoris kung fu megmondó? Tényleg hagyd abba a drogokat.
Bocs, nem olvastam el a hozzászólásokat.
Mike Tyson kipróbálta magát a K1-ben. Nem sok vizet zavart ott.
Boxban van kesztyü, ami mögé lehet bújni. kesztyűnek van egy térfogata. Elég nagy ahhoz, hogy a kesztyüs támadásokat kesztyüvel védeni tudja. No de mi van akkor, ha nincs rajta kesztyű, és a támadás sem kesztyűvel történik? Erről vagy egy jó cikk a figthermagazin oldalán. Hozzászokik a kettős fedezékhez, és csodálkozik, hogy az ütést utcán bekapja. kettős fedezék boxban jó. Amugy a támadást nem bent, hanem kint kell védeni. Elhajlásokban meg az a veszélyes, hogy egy képzetlen eltalálhatja ugy, hogy nem arra számit. Gondolok itt olyan szitukra, mikor egy full amatőr sakkozó megver egy profit. Mert a profi próbálja kideruteni, mi a stratégiája a full amatőrnek, akinek amugy nincs, és szépen veszi le a profi figuráit, aki a végén feladja, mert nincs mivel lépnie.
Mike Tyson jó boxolo volt. Nagy ütőerő, könnyed mozgás, remek ritmusérzék. Na de hány boxolo van, akik a kisujjáig sem érnek fel? Hány olyan boxolo van, akik csak tölteléknek van a profik közt? Mike Tyson szinte erre született.
Mike Tyson a K1-ben??Erről még nem hallottam és nem is találtam róla semmit!
Itt kesztyű nélkül bokszol
Azért hülyeségeket ne beszéljünk már!
Utolsó jó hogy nem mondja azt hogy egy boxolót össze ver egy átlagember csupán mert a boxoló kesztyűben eddz. Inkább gyakoroljon valaki bunyózni 30 unciában, mint hogy a gépet nézze egész nap. Egyébként is aki utcán akar jó lenni az tanulja a védéseket amelyek kesztyű nélkül is működnek és megeddzi a karjait. Aki meg sportolni akar annak meg egészségére! (bár az is összerak egy átlagembert).
Amúgy meg 5 év boksz (vagy bármi más) után nem ellenfél egy jóska-pista, 10 év után már nagyon 3 sem. És egy stílust sem kéne fikázni, főleg a fotel harcosoknak! Inkább járjon valaki egy no contact karatéra, mint hogy otthon üljön.
De nem is értem minek törődök ilyen emberekkel, ahelyett hogy mennék ki edzeni. Honvéd teszi jól, ő már nem is írogat ide, inkább csak edzik és még jobban maga mögött hadja a megmondó embereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!