Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért isteníti mindenki a boxot?

Miért isteníti mindenki a boxot?

Figyelt kérdés
Szép sport s hasznos is de mit tud azon kívül nyújtani hogy ad egy bizonyos kondíciót s pár ütést megtanít . Ezt bármely más KS / HM-vel is el lehet érni ha fordít rá a gyakorló kis időt és energiát . Még egyszer mondom nem fikázom sőt magam is elismerem a hasznosságát de más harci stílusok is lehetnek épp ilyen hasznosak ( sőt ) azokat mégis leszólják

2016. dec. 17. 18:27
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok boxoló ! Hobbi szinten néha még lemegyek öklözni egy két edzésre havonta, de nincs rá időm. Ettől függetlenül az a 8 év box ami viszonylag aktív volt, hihetetlenül sokat fejlesztett. És akinek volt valaha utcai konfliktusa az tudja, hogy utcán nem fogsz ütőtávot felvenni, hanem valaki plekniből majd rád ver egyet, és és ha boxedzésen már fejbe lettél verve 1000x, akkor nem fogsz kidőlni utcán sem, és mivel felmegy az adrenalinod, nem fogsz lebklokkolni, mert az agyad felismeri ezt a szituációt, hogy most bunyó van és cselekedni fogsz. Persze ez emberre válogatja. Ez minden olyan küzdősportra és harcművészetre igaz ahol van sparring. Számomra még mindig az MMA jelenti a XXI. században a küzdésforma csúcsát, mert azt kevered bele, ami neked kézreesik, kugn fut, boxot, aikidot, judot, birkót, bjjt, thai boxot, savatét, sambot és sorolhatnám. Persze az sem véletlen, hogy a profik miért azokat a stílusokat keverik amik valóban hatékonyak, de a lehetőség adott, hogy magára igazítsa a saját küzdőformáját. Igazából, ha valaki kung fut ötvöz savatéval az is MMA (Mixed Martial Arts).

Visszatérve az utcai körülményekre, meg pontosan elég, ha bírod az ütéseket, rúgásokat, és tudsz is ütni normálisan. Sőt, egy tipikus utcai bunyóban, nagyon másra nincs is esélyed :D nem fogod tudni ledobni a ju jitsu dan vizsgát a támadódon (legalábbis egy 15 év mindenképp kell hozzá), de 2-3 ütésből már simán ki tudsz KO-zni, akár több embert is.

2016. dec. 18. 01:24
 12/53 A kérdező kommentje:

"Már azon is elgondolkodom hogy te is sűrített levegő vagy!

Ha ne akkor bocsi, de ugyanaz a szöveg, tudod belőle kinézem, mert egy gané az a gyerek!

Még hogy a bokszolók a nagyképűek ?

Nézzél már magadra te senkiházi takonypóc!"

Na szóval sűrített nem én vagyok s a takonypóc akkor is nekem szólt ?

2016. dec. 18. 17:43
 13/53 A kérdező kommentje:

Hogy a boxolók nagyképűek lennének ? Nem állítom de azért az itt olvasott 1-2 válaszból az szűrhető le hogy tiszteletlenek . Miért mondom ? Mert olyanokkal jönnek mint például a boxoló olyan gyors hogy meg sem lehet rúgni .

Valamint hogy rommá verik pl a thai box stílust űzőket

Ill hogy egy muay stílust űző aki ugyanannyi ideje edz mint egy boxoló az sehol sincs a boxolóhoz képest ( 1 év edzésről beszéltünk )

S ehhez hasonló dolgokat mondanak . Ha pedig valaki meg meri jegyezni hogy más stílus is lehet hatékony akkor már megy a személyeskedés a hőbörgés hogy hogy is mernek a boxhoz hasonlítani más stílust valamint hogy azok csak balettoznak , náluk nincs rendes kemény edzés , nem tanulnak értelmes technikákat , ott nincs sparring ( ok lehet hogy az edzésen nincs annyi de azt lehet pótolni ) stb stb stb . Biztosan nem én vagyok az egyetlen aki olvasta hogy egy box mellett kardoskodó egyén milyen lenéző módon válaszolt egy kérdésre vagy miféle mondatokkal becsmérelte a többi stílust vagy azok gyakorlóit . Tehát ha valaki olvassa a hozzászólásokat akkor milyen képet alkosson róluk ? Aki más stílust űz azoktól még sosem láttam ilyen nyers durva beszólást ( jó nem mondom hogy nem történik meg de nem olyan mértékben mint a box esetében , tisztelet a kivételnek ) . Vagyis mintha a nagy többség azt akarná mondani "hogyha nem a boxot választod akkor egy ... leszel s bármikor megvernek míg az ökölvívással akár a Delta Force tagjait is leszereled" . A box mellett ezen az oldalon voksoló személyek többsége saját maga járatja le azt a stílust s az ökölvívást gyakorlókat .

2016. dec. 18. 18:33
 14/53 anonim ***** válasza:
Aki egy internetes fórumon írt kommentekből megítéli az őskorba visszanyúló ökölvívást, illetve a ma élő ökölvívókat, annak nem is kívánok többet, minthogy legyen alkalma egy 90ks 12 éve boxoló kedves fickóval összeakadnia egyszer egy sikátorban, és akkor eldiskurálhatnak róla, hogy mi mennyire hatékony.
2016. dec. 18. 19:52
 15/53 A kérdező kommentje:
Nem a boxot nézem le de azt írtam is . Ja akkor én is kívánok hasonló jókat az olyanoknak akik a többi stílust szólják le hogy találkozzanak egy hasonló felépítésű alakkal aki rúgótechnikákat is használ s szitén diskuráljanak egy kicsit a hatékonyságról .
2016. dec. 18. 19:56
 16/53 A kérdező kommentje:
Senki nem nézi le az ökölvívást és az olyan ökölvívókat akikbe szorult annyi tisztelet hogy ne szólják le a másikat vagy a másik sportját sőt azok megérdemlik az elismerést . De az ilyen kommentelők nem is boxolót csak boxolót játszó nagyranőtt gyerekek . Akinek nincs pl fogalma az ökölvívásról s tájékozódni szeretne a témában az logikus hogy utánaolvas a dolgoknak s kérdez de ilyen válaszok láttán hm nem tudom lemennének -e egy edzésre . 0 tisztelet a másik iránt , 0 önfegyelem ez aztán példaérték . Természetesen vannak kivételek elismerem de eddig erről az oldalról nem az jött le .
2016. dec. 18. 20:05
 17/53 anonim ***** válasza:
:D te általánosítva megkérdezted, hogy miért ilyenek a boxolók. Ne a gyakorikérdések javarészt félig képzett embereitől keress ilyen kérdésekre választ. Hanem menj el egy boxedzésre és rá fogsz jönni, hogy milyenek a boxolók. Emberek ! Van közöttük nagyképű, szerény, cigány, magyar, nagydarab, vékony, lomha, gyors, erős, gyenge. Nem lehet és buta dolog általánosítani a boxolókat.
2016. dec. 18. 20:33
 18/53 A kérdező kommentje:
Nem általánosítom őket . Nem a stílus tehet arról hogy ki milyen mentalitással rendelkezik . A termek az edzők . Na kezdhetem kifejteni miért is . Nos ismerek olyan klubokat ( pl kickbox ) hol a lényeg az hogy az újoncoknak esélyt sem adva a sz art is kiverik belőlük , rájuk rontanak stb . A full contact-nak van értelme de nem úgy hogy a másiknak esélyt sem adsz pl egy kezdőnek hanem egyből mint a bika rárontasz s töröd amit tudsz . Vannak olyan termek ahol nagyon keményen kitanítják a tanítványt mármint ha nevezhető így de arra hogy másokat gyepáljon . De ott sem a stílus a hibás hanem az oktatás módja . Gondolom nem kell részletesebben szétírnom mit akarok ezzel
2016. dec. 18. 20:52
 19/53 anonim ***** válasza:
100%
AZ ÖKÖLVÍVÁS AZ ISTENEK STÍLUSA! VERHETETLEN ÉS KÉSZ!
2016. dec. 20. 20:44
 20/53 A kérdező kommentje:
Hát az istenek kihaltak
2016. dec. 20. 20:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!