Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin karatéról mi a...

Kyokushin karatéról mi a véleményetek/tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Érdemes elkezdeni?

17 éves vagyok még semmi ilyesmi sportot nem űztem.

2016. dec. 13. 14:48
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
32%

"Szeretem a trollokat, de ha több profilból írnak, az már beteges."

Maradjál már ezzel a több profilos dumával. Ha nem tudsz érdemben válaszolni vagy cáfolni, akkor ez a kétségbeesett védekezésed? xD

Aki olyanokat állít, hogy a karate 90%-ban testharc, akkor el lehet gondolkodni, hogy ki itt a troll! Egyébként pedig nem megmondtam, hogy a válaszaidat meg ne lássam többet!

Fáj az igazság mi? Arról mi nem tehetünk, hogy a kyokushin szar. Ha te ezt a vackot véded, akkor már van is egy szegénységi bizonyítványod. Még a karatéhoz is hülye vagy és semmit sem tudsz róla, ez a szép az egészben. Te kicsi Troll.

2016. dec. 29. 16:24
 32/43 anonim ***** válasza:
30%
Igazából ha szigorúan nézzük, akkor egy karate stilus sem budo, hisz a karate mint tudjuk, Okinawán fejlődött ki, nem japánban. (okinawai emberek még most sem japánoknak tartják magukat) Budo nagyon összetett fogalom. Tradició miatt, mégis a Budo-hoz sorolják a karatedo-t.
2016. dec. 29. 16:24
 33/43 anonim ***** válasza:
18%
Mert mit csinálsz te troll ha írok ide?
2016. dec. 29. 16:28
 34/43 anonim ***** válasza:
69%

"Okinawán fejlődött ki, nem japánban. (okinawai emberek még most sem japánoknak tartják magukat) Budo nagyon összetett fogalom. Tradició miatt, mégis a Budo-hoz sorolják a karatedo-t."

Ebben éppenséggel igazad is van. Csak, hogy nem mindegyik karate irányzat lett besorolva a Budo-hoz.

Az ashihara, a kyokushin a shidokan és a fudokan nem lett a budo közé besorolva. Nem tudni, hogy miért de ez van.

2016. dec. 29. 16:30
 35/43 anonim ***** válasza:
34! kyokushin karate budo. Ashihara azert nem, mert nem vettek fel a japan karate szovetsegbe. Ashihara sportkarate mint peldaul a kick-box. Tobbit passzolom. Vissza olvasva azt kell mondanom neked, akivel vitazol annak van igaza.
2016. dec. 29. 16:43
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Jól van srácok, azért személyeskedni nem kell. Nem sportemberekhez méltó. Teljesen mindegy, hogy a karate budo vagy nem budo. Ha hivatalosan nem is budo, akkor is gyakorolhatja az ember budoként. Mert a budo az egy filozófia egy szemléletmód. Aki ezt a filozófiát megérti és magáévá teszi, az gyakorlatilag bármit tud budoként gyakorolni.

Erőltessétek már az agyatokat egy kicsit. A Wado-ryu karate hivatalosan budo. A japán teaszertartás is a budo egy része. Ha a wado-ryut és a teaszertartást lehet budoként gyakorolni, akkor a kyokushint miért is ne lehetne? Könyörgöm, a wado-ryuban és a kyoban is ugyanazt a mai gerit gyakorolják edzéseken, a teaszertartás pedig még csak nem is harcművészet. :D

Tök mindegy mi a kyokushin karate. Mindenkinek mást jelent. Ha az 59%-osnak harcművészet és életforma a kyo, akkor szíve joga. Hogy mennyire hatékony a kyo az egy külön sztori. Itthon nem oktatják szerintem sem valami szuper jól, de ettől még maga a stílus lehet jó.

Oyama nagy harcművész volt, az egyik legnagyobb mester a harcművészetek világában, egy örök legenda. Az, hogy a halála után milyen változásokon ment át az általa alapított karate irányzat, az megint egy másik kérdés. Az már sportpolitika és egyéb más dolgok folyamata. Ettől még a kyokushinnak lehetnek és vannak is értékei. Ha valaki szereti ezt csinálni, akkor tegye.

2016. dec. 29. 16:47
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

"34! kyokushin karate budo. Ashihara azert nem, mert nem vettek fel a japan karate szovetsegbe. Ashihara sportkarate mint peldaul a kick-box."

Őő azért nem! Én is úgy tudom, hogy a kyokushin nem budo. Mert Budo karate az csak az okinawai karaték lehetnek. A kyokushin ugyan okinawai eredetű, de nem okinawai. Az Ashihara sem sport karate, hanem utcai harc (bár már ezt is sportként űzik és versenyek is vannak benne), sokáig "Street Karate"-ként emlegették. A kickboxot pedig már rég nem tartják sportkaraténak, az nagyon régen volt már. De egyébként igen a kickbox első neve az az "all style karate" volt. És mivel Amerikaban alapították meg ezt a stílust (és nem Japánban vagy Okinawan), ezért karaténak sem minősítik. Meg alapból már a kialakulásakor egy vegyes felvágott volt (boksz, karate, taekwondo, kungfu, muay thai). De vannak akik azt mondják, hogy a Jeet Kune Do lett sporttá szelídítve és így lett a kickbox.

2016. dec. 29. 16:58
 38/43 anonim ***** válasza:

"Vissza olvasva azt kell mondanom neked, akivel vitazol annak van igaza."

Semmiben sincs igaza, konkrétan.

"Őő azért nem! Én is úgy tudom, hogy a kyokushin nem budo. Mert Budo karate az csak az okinawai karaték lehetnek. A kyokushin ugyan okinawai eredetű, de nem okinawai."

Na végre, valaki.

2016. dec. 29. 17:00
 39/43 anonim ***** válasza:

"Őő azért nem! Én is úgy tudom, hogy a kyokushin nem budo. Mert Budo karate az csak az okinawai karaték lehetnek. A kyokushin ugyan okinawai eredetű, de nem okinawai."

Mint említettem, Budo szellemisége nem Okinawai, hanem japán eredetű. Ezzel az erővel egy karate sem Budo, hisz Okinawai gyökerük van. Okinawai emberek nem Japánnak tartják magukat.

Mégis sok karate stílust a budo-hoz sorolják. Google pár másodperc: Karate budo, kyokushin karate budo, kyokushin karate budo organication, Japanese Budo Association és még sorolhatnám a keresőbe beírható szavakat, ami megmutatja a valóságot. Egy a lényeg! Legyen az karate vagy akármilyen japán eredetű harcművészet, ha felvették

a Nemzetközi Budo szövetségben, ahová bekerülni nagyon nehéz, akkor budonak nevezhetjük. eredeti kyokushin is benne van, meg azóta kyoból létrejött különféle kyo szervezetek. Egy másik kérdésnél szóba került a re-zen do. Ha jól tudom, Japán nagymester patrónus jóvoltából, Budo karate, na de lehet itt tévedek.

2016. dec. 30. 07:17
 40/43 anonim ***** válasza:

"Mégis sok karate stílust a budo-hoz sorolják. Google pár másodperc: Karate budo, kyokushin karate budo, kyokushin karate budo organication, Japanese Budo Association és még sorolhatnám a keresőbe beírható szavakat, ami megmutatja a valóságot. Egy a lényeg! Legyen az karate vagy akármilyen japán eredetű harcművészet, ha felvették

a Nemzetközi Budo szövetségben, ahová bekerülni nagyon nehéz, akkor budonak nevezhetjük."

Rendben van. Természetesen a tájékozottabb véleményt elfogadom.

2016. dec. 30. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!