Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin karatéról mi a...

Kyokushin karatéról mi a véleményetek/tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Érdemes elkezdeni?

17 éves vagyok még semmi ilyesmi sportot nem űztem.

2016. dec. 13. 14:48
1 2 3 4 5
 11/43 anonim válasza:
Jaa azt elfelejtettem említeni hogy jó kondiban vagyok és alakra is a toppon ennek köszönhetően.:D
2016. dec. 18. 19:10
 12/43 Küzdösport válasza:
31%

Voltam szolnokon a széchényin Furkóéknál karate edzésen pontosan 5 alkalmat.

4 alkalomkor csak levegőkékítés volt semmitérő formagyakorlatokkal. 5. napon megkértem a Fúrkó kálmánt had küzdjek tanítványaival, egy barna övest vertem el csupán ökölvívó tudásommal.

Furkóék sem érnek semmit.

2016. dec. 25. 19:37
 13/43 anonim ***** válasza:
Hidd el, elég jól ismerem az öreget. Kemény ember, edzései is kemények. Nehéz nála barna övet szerezni, pláne feketét. Tehát ha te 5 alkalom után sima ökölvivó tudással megvertél egy barba övest, az nem más, mint hazugság.
2016. dec. 26. 07:45
 14/43 anonim ***** válasza:
77%

Öt évig kyokushinoztam én is, egy nulla. Szemináriumon láttam a Furkó mestert. Kezdjük ott, hogy emberileg egy buta, sötét, bunkó tajparaszt, akinek a szájából integet ki a tsz-elnök. De ezzel még nem is lenne probléma, ha szakmailag jó lenne. De hát nem az. A "kőkemény" edzései abból állnak mint egy általános iskolai testnevelésóra + katázás, és ennyi. Nehéz barna övet szerezni nála? Ilyen 140-150 centis 40 kiló vasággyal kiscsajsziknak olyan könnyen osztogatta a fekete övet, mint a huzat. Pedig azokat a lányokat nagyanyám is felpofozta volna könnyen.

A kyokushin az semmi, ahol nem ütnek fejre az nem küzdősport, főleg egy állóharc típusú rendszernél. Senki ne jöjjön azzal, hogy csak versenyen tilos fejre ütni, mert amikor nincs versenyfelkészülés, akkor sincs kumitéken fejre ütés! De ha lenne is akkor se érne semmit. A karate összes védekező technikája csak és kizárólag a karate támadótechnikái ellen működnek, és ez nem csak a kyonál van így, bármilyen más karate irányzatnál (pl. shotokan, wado-ryu...) ugyanez van. Stílus idegen módszereknél a karate tehetetlen.

Négy-öt év ökölvívással vagy muay thai-al lazán el lehet verni akármilyen fekete öves karatéjost. Nálunk savate edzésen is van egy 2 danos kyos srác, élő-mozgó homokzsáknak jó, jól funkcionál a csávó önbizalom növelő doppingnak, így a kezdő savatesoknak is van siker élményük. :)

Egyszerűen a karatésok mikor ütést indítanak, és ugye hikite-be van a kezük, akármilyen boksz ütések kombinációjával (pl. bal egyenes+jobb horog) szét lehet csapni a fejüket. Ráadásul mivel a karate merev és darabos, lábmunkájuk nincs, ezért a mai geri és hasonló rúgások elől el lehet táncolni könnyen.

A savatéban ugye ütésváltások KÖZBEN, azaz az ütésekkel egy időben egyszerre rúgunk is, különböző magasságokban. Ez ellen a karate tehetetlen, ide az uchi uke, age uke, gedan barai és társai semmit sem érnek.

A karatét sokan csak megszokásból csinálják, népszerű küzdősport/harcművészet világszerte, lehet motiválni a fiatalokat a színes övekkel és versenyekkel, ezért sokan csinálják. A szülők is szívesen járatják a kölyküket karatére, mert ott még a lánygyerekek sem sérülnek meg, hiszen csak katázgatnak (azaz kb. táncolnak) úgy is, a kumite versenyek pedig, no comment. De ettől függetlenül, az összes más stílus hatékonyabb a karaténál.

Jó nem mondom, aki csinálja 10-12 éve, az az Átlag Dezső bácsinak tud majd rúgni egy mai gerit, meg talán blokkolni egy parasztlengőt de kb. ennyi.

De mondjuk egy vadállat focihuligán ellen nem adnék esélyt egy 3 danosnak sem. Komolyabb összegekben mernék fogadni a huligánra. :)

2016. dec. 26. 08:46
 15/43 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen a karatésok mikor ütést indítanak, és ugye hikite-be van a kezük, akármilyen boksz ütések kombinációjával (pl. bal egyenes+jobb horog) szét lehet csapni a fejüket. Ráadásul mivel a karate merev és darabos, lábmunkájuk nincs, ezért a mai geri és hasonló rúgások elől el lehet táncolni könnyen.

A savatéban ugye ütésváltások KÖZBEN, azaz az ütésekkel egy időben egyszerre rúgunk is, különböző magasságokban. Ez ellen a karate tehetetlen, ide az uchi uke, age uke, gedan barai és társai semmit sem érnek."

Így van! De ha nem bánod, akkor kiegészítem. A karatéban nincs olyan opció, hogy sorozás vagy sorozattámadás. Egyszerűen minden nyomorult ütést elő kell külön készíteni, de még a védést is. A karatésok ütni egyáltalán nem tudnak. A gyako tsuki és a többi az nem ütés, köszönő viszonyban sincs vele. Ennek ellenére erőltetik az ütést, holott ők a világ legrosszabbul ütő harcművészeti stílus képviselői. Ez már önmagában abszurd és groteszk. Egy fekete öves karatés kb. rúgni is annyira tud, mint egy zöld öves taekwondós. Nagyon merev "falábbal" rúgnak. A kyosok combosain pedig az előző 20 és az elkövetkező 30 generáció muay thaiosai is röhögni fognak.

A karatét sokan csak megszokásból csinálják, népszerű küzdősport/harcművészet világszerte, lehet motiválni a fiatalokat a színes övekkel és versenyekkel, ezért sokan csinálják. A szülők is szívesen járatják a kölyküket karatére, mert ott még a lánygyerekek sem sérülnek meg, hiszen csak katázgatnak (azaz kb. táncolnak) úgy is, a kumite versenyek pedig, no comment. De ettől függetlenül, az összes más stílus hatékonyabb a karaténál."

Ez is igaz. A színes öv kultusz az ami híressé tette a karatét. "Hűha mit tud egy fekete öves" gondolják a laikusok. Elmondom, hogy semmit. Maximum annyi, hogy szebben katázik, azaz szebben táncol. Már nálunk is, az utolsó Felsőbivalyb.asznádi általános iskola tornatermében is van karate oktatás. Már a kisvárosokban is van félévente egy ippon kumite és kata zs-ligás verseny. Van annyi fekete öves az országban, mint a huzat. Tudok olyan shotokan edzést, ahol az ember barna övet kap már 5 év után! Lejársz valahova levegőt kékíteni - legyen mondjuk 10-12 év, mert több nem kell! - RENDSZERESEN, aztán lesz fekete öved. Olyan embereknek is van már karatéból fekete övük, akik a bokájukig nem tudnak lehajolni. Nekem is van 2 danos haverom, de csak a kezemet használva elverem thai box edzésen.

Karate dan vizsgákon már törőtechnika sincsen. Az előbb említett haverom faterja vizsgázott 4. danból, ezt tőle tudom. Taekwondón már 1-2 szövetségnél piros öveseknek is kell törni téglát, de 1 danos vizsgán már mindenképp! És buktatnak, mint állat. Karate vizsgákon az utóbbi 10 évben buktatások sincsenek, régebben mondjuk voltak, aláírom. A másik vicc, mikor valaki hirtelen egy vizsgán kapásból 2 dannal is feljebb lép, mert pl. megszervezett egy megyei dupla zs-ligás gyerekversenyt. :)

A karate egy vicc!

2016. dec. 26. 09:52
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

"Karate dan vizsgákon már törőtechnika sincsen. Az előbb említett haverom faterja vizsgázott 4. danból, ezt tőle tudom. Taekwondón már 1-2 szövetségnél piros öveseknek is kell törni téglát, de 1 danos vizsgán már mindenképp! És buktatnak, mint állat. Karate vizsgákon az utóbbi 10 évben buktatások sincsenek, régebben mondjuk voltak, aláírom. "

Ezt megerősítem, mint tkd-s! De hozzáteszem, hogy ez csak ITF tkd-n van így. Wtf taekwondón ugyanaz van sajnos, mint karatén, ott is 6-7 év után már fekete öveket osztogatnak, pedig verekedni nem tudnak csak akrobatikázni.

Itf taekwondón még fehér övre is kell vizsgázni! A kezdők is hordják a fehér övet, de úgy hogy nem fehér övesek. Volt olyan edzőtársam aki kétszer bukott fehér öves vizsgán, 2 évig hordta a fehér övet, úgy hogy nem volt fehér öves! Tkd-n még igen is érnek a különböző színű övek valamit, tényleg jelölik az eltérő tudásszintet. Sárga öves vizsgán buktam én is egyszer. De arra elég volt a sárga öv, hogy egy barna öves shotokanost megrugdossak. Sok karate edzést láttam én is, olyat is többször láttam, ahol kumite-ben leverte pl: a zöld öves a nála nagyobb súlycsoportú barna övest. Nálunk tkd-n egy kisebb termetű magasabb övfokozatú leveri a nála nagyobb darab kisebb övfokozatút, ott tényleg van tudás különbség.

Tkd-n egy piros öv, az olyan mint karatéban a fekete öv 2 dan. Rohadt nehéz a piros öves vizsgát letenni. Nagyon sok bukás van, és itt nem a tull-okat (tull=kata) veszik figyelembe elsősorban egy övvizsgán, sőt sokszor tesznek is rá magasról. fekete övet itf taekwondóban szerezni nem egyszerű mutatvány. 2-3 danos tkd vizsgán feltesznek 2-2,2 m magasra (vagy még magasabbra, attól függ hogy a vizsgázó ember mennyire magas) egy deszkát, aztán felugorva, forgó rúgással kell sarokkal ketté törni a deszkát, vagy a deszkáKAT. Na meg persze nem egy téglát kell törni, hanem többet egymásra pakolva, ököllel. Aztán ugye van a küzdelem is, van olyan hogy full contact 2-3 ember ellen, és itt nem csak rúgni lehet, birkózástól kezdve van itt minden.

A karate nagyon híg Magyarországon. De nem maga a harcművészet rossz, mint karate. Akik 20-30 évvel ezelőtt kezdtek karatézni, azaz régi generációsok azok azért kemények. Ott azért egy karate vizsga anno kemény volt! Nagybátyámnak a 2. danos vizsgáján eltörött az állkapcsa, ott még nem no contact shotokan volt, ott lehetett bikából fejre ütni, az még anno egy mészárszék volt. Ma már nulla, sajnos. Nézem ezeket mai friss, generációs 2-3 danosokat és a seikenjük, nincs feledzve, olyan nekik az öklük, mint a vattacukor. makiwara-ról pedig egyik sem hallott. Felkeményítés nélkül a karate (és kungfu is) SEMMIT sem ér.

Okinawa-ban az ilyen "ős"-karate irányzatok, goju-ryu, uechi-ryu, shuri-te...stb. Ott rengeteget keményítenek, láttam olyan dokumentumfilmet okinawai karatéról, ahol egy nagy farönk lánccal volt fellógatva, az volt a boxzsák! Azt ütötték és rúgták, még akkor is mikor már vérzett az öklük és a lábfejük. Ott nem volt a küzdelmeknél seikenvédő.

Nem rossz a karate amúgy, csak ez is olyan mint a kungfu, ÉLETMÓD. Az okinawai karate dojo-k, olyanok mint kínában a shaolin templomok, itt is a karatésok elzártan remeteként élnek és egész nap edzenek.

Kérdező, kyokushinozzál ha tetszik neked, de mellette csinálj valami mást is, pl: boksz. Valamint vegyél otthonra magadnak egy makiwara-t és napi szinten 1-2 órát rászánva a dologra, keményítsd az öklödet. Különben te is csak léghajlító karatés leszel.

2016. dec. 26. 10:57
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

"Felkeményítés nélkül a karate (és kungfu is) SEMMIT sem ér.

Okinawa-ban az ilyen "ős"-karate irányzatok, goju-ryu, uechi-ryu, shuri-te...stb. Ott rengeteget keményítenek, láttam olyan dokumentumfilmet okinawai karatéról, ahol egy nagy farönk lánccal volt fellógatva, az volt a boxzsák! Azt ütötték és rúgták, még akkor is mikor már vérzett az öklük és a lábfejük. Ott nem volt a küzdelmeknél seikenvédő.

Nem rossz a karate amúgy, csak ez is olyan mint a kungfu, ÉLETMÓD. Az okinawai karate dojo-k, olyanok mint kínában a shaolin templomok, itt is a karatésok elzártan remeteként élnek és egész nap edzenek."

Nyilván nem hülyeség az ütő és rúgó felületek felkeményítése, de attól, hogy okinawaban így edzenek, attól még a karate technikái és mozgásrendszere, elavult, retrográd, irreális és merev.

https://www.youtube.com/watch?v=pfIirsw0IMg

Ez egy 5. danos vizsga OKINAWA-n, seikenvédő nélküli kumite. Ez cicaharc kérem szépen, ez semmi. Ezeket egy 5-6 éve bokszoló amatőr bunyós, 14 unciás kesztyűben is agyonveri könnyedén, hiába van a karatéjosoknak szarrá edzve az öklük a makiwarán. Egyszerűen a technikák életképtelen, a védekezésük pocsék, a mozgás pedig csapnivaló, a lábmunkát meg sem említem az már nevetségesen no comment kategória.

2016. dec. 26. 13:38
 18/43 A kérdező kommentje:
Keményíteni ilyen testrészeket, nyújtani szoktam, van sok mmas ismerősöm a lábamra azok se számítanak, csak szeretném hogy valahova tartozzak és ne mindenféle útról összeszedett technikákat alkalmazzak, mert nem túl legális versenyeken oké, de egy valamire való versenybe nem mehetek be 0 múlttal..
2016. dec. 26. 17:21
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamire való versenyen akarsz indulni, akkor egy ökölvívás+muay thai kombinációval sokkal jobban járnál.

Ezt nyomasd 2 évig, utána már elhagyhatod a bokszot, a thai box marad, de mellé teszed a brazil jiu-jitsut.

2016. dec. 26. 18:59
 20/43 A kérdező kommentje:
Nekem csak egy kell, ahol könyen érek el eredményt..
2016. dec. 27. 09:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!