Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mennyire jó a Wing Tsun kung-fu?

Mennyire jó a Wing Tsun kung-fu?

Figyelt kérdés
Érdemes tanulni? Önvédelemre kellene elsősorban. Tetszik, hogy nem használ semmiféle állatok leutánozására szánt mozgást, nincs benne ilyen sáska, majom, daru beállások.

2016. dec. 13. 11:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mi van ha a Lo Man Kam wing chunt ötvözzük a thai boxszal?
2016. dec. 13. 22:07
 12/14 anonim ***** válasza:
8%

Kedves Kérdező!

Itt csak üres okoskodást fogsz hallani ami félrevezet.

Menj el egy edzésre és ha tetszik járj rendszeresen és döntsd el magad. Idővel meg fogod érteni, hogy mi miért van.

A Wing Tsun nem kompatibilis más harcművészetekkel, mert más a küzdőtáv az állások, lépések, ütések. Más irányzattal ötvözni bűn és csak rontja a hatásfokát.

2016. dec. 14. 21:04
 13/14 anonim válasza:

Én úgy vettem észre, hogy a wing-chun igenis kompatibilis más stílusokkal. Itt szinte minden válaszoló olyannyira szögletes és szűklátókörű, hogy félelmetes. A tanult technikákat nem muszáj mikrométeres pontossággal úgy elvégezni, ahogy azt mutatják... lehet belevinni egy kis dinamikát, vagy testre lehet szabni, ha úgy tetszik. És a nemhogy nem kompatibilis más stílusokkal, hanem tapasztalataim szerint minnél többet importálsz be, annál effektívebb az csúnya kis "mókusbox" (ki találta ezt ki? :D ). Bruce Lee sem egy új stílust alkotott, hanem csak testre szabta mindazt, amit tanult (bár ez az én meglátásom) és valljuk be, hogy azért elég jól nyomta.

Kedves kérdező!

Nyugodtan belevághatsz, hidd el nem fogsz semmit veszíteni, aztán ha már eltöltöttél benne pár évet, kukkants meg pár egyéb stílust, hogy megismerj más filozófiákat és ne érjen meglepetés, ha egy boxoló, vagy thai boxos belédköt, hogy mitnézőőő' he'. :)

Ja és ha már szóba került a muay thai és a karate is kung-fu "elfajzás", ha nem tudták volna az urak. :)

Remélem segítettem.

Ja és tartsátok észben, nincsen rossz stílus, csak olyan ember, aki nem tudja megfelelően alkalmazni. ;)

2016. dec. 28. 19:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez a sűrített levegő borzalom... De azt hiszem, később revideálta az álláspontját, és rajott, hogy a wt egy nulla sz.r
2020. júl. 22. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!