Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Harcművészek, hozzáértők!...

Harcművészek, hozzáértők! Máday Norbert vélemény?

Figyelt kérdés

Jönni fog felvidékre bemutatót tartani. Nekünk ez elég nagy dolog, mi thai boxosok vagyunk, harcművész mesterek nem igazán jönnek a gáláinkra bemutatózni.

Mennyire hatékony szerintetek a fickó ?

Legendás a neve, de Klicskó, Tyson, Bruce Lee,Roy Jonessal lehet egylapon említeni, egyenértékű a harc tudása ? Mert mi edzés végén ezen vitatkoztunk. Szerintem egyáltalán nem de érdekelne a ti véleményetek.

2016. ápr. 3. 20:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Máday egy szétreklámozott, túlhopeolt alkesz. Tyson? Bruce lee ? Ne viccelj már. Ha 6 éve rendszeresen thai boxolsz még te is meg tudod verni.
2016. ápr. 3. 20:19
 2/20 anonim ***** válasza:
64%
Nagyobb a híre mint a tudása ez biztos. Én eleve szkeptikusan állok a wing tsunnhoz. Amint Máday vagy egy tanítványa bizonyít k1 vagy mma szabályrendszerben elismerem. Addif csak léghajlításnak tűnik, mert széo formagyakorlatokat meg előre begyakorolt bemutatókat én is tudok csinálni de ettől jobb bunyós nem leszek.
2016. ápr. 3. 20:27
 3/20 anonim ***** válasza:
77%

https://www.youtube.com/watch?v=i0seox7xNRU

Hát mivel a tagot nem láttam még élőben sparringolni, így nehéz lesz erre válaszolni. A fabábus gyakorlata alapján lehet azért némi képet kapni róla. Máday gyors, és ha hozzá adjuk azt, hogy kb. 190 centi körül van és minimum van 100 kg, akkor azért ütőereje is van. Mivel több mint 20-25 éve gyakorolja a stílust így technikailag is rendben van.

Viszont akiket felsoroltál, Tyson, Lee, Klicsko... ezek ellen semmi esélye nem lenne. Őt nem ilyen kaliberű ellenfelek ellen kellene összehasonlítani. Hanem inkább pl: egy Furkó Kálmán ellen, vagy egy Rehák György ill. egy Bárdosi ellen. Szerintem még Papp Laci (ha még élne) is kiütné.

2016. ápr. 3. 20:27
 4/20 anonim ***** válasza:
72%
Igen. A kérdés felvetődik bennem is, hogy miért kerül minden lehetőséget hogy rendes küzdelemben bizonyítson mondjuk egy thai box ellen.
2016. ápr. 3. 20:29
 5/20 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon megoszlanak a vélemények Mádayról. Van aki szerint jó mester (ezek általában a Wing Tsunosok), mások szerint meg egy kókler (az összes többi stílus képviselője).

Akiket felsoroltál azok ellen semmit se érne. Lehet, hogy esetleg régen Máday jól harcolt (kihangsúlyozom megint: lehet), de mostanra már nagyon megkopott. Láttam már több ilyen fabábús videóját is, gyorsan üt, de azokat bárki otthon betudja tanulni. A gond, hogy már egyszerűen nincs semmi rutinja, nem is tudom, hogy sparringolt-e egyáltalán valakivel az elmúlt 10 évben. Szóval a gond, hogy a híre már nagyobb, mint a hangja, így olyan sokat ne várjatok majd tőle.

2016. ápr. 4. 10:29
 6/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom mekkora mester Máday, lehet hogy semekkora, de azt tudom, hogy a Wing Tsunt nem lehet összehasonlítani a fenti sportokkal, mivel azok szabályrendszeren alapulnak és legtöbbször kesztyűben vívják. A WT nagyrészt úgy és olyan pontokat támad, ami a sportban tilos. Pont ezért teljesen biztos, hogy Máday kikapna akármelyiktől, mivel mi a túrót csinálhatna, ha mondanátok neki, hogy a Wing Tsun technikák nagy részét nem is használhatja, ráadásul ráadnátok egy kesztyűt, amiben a Wing Tsun halott.
2016. ápr. 4. 11:47
 7/20 anonim ***** válasza:
79%

"A WT nagyrészt úgy és olyan pontokat támad, ami a sportban tilos. Pont ezért teljesen biztos, hogy Máday kikapna akármelyiktől, mivel mi a túrót csinálhatna, ha mondanátok neki, hogy a Wing Tsun technikák nagy részét nem is használhatja, ráadásul ráadnátok egy kesztyűt, amiben a Wing Tsun halott."

Ez éppenséggel igaz! De amúgy meg lehetne oldani a dolgot. K1 szabályrendszerű bunyó, ujjnélküli kiskesztyűben (vagy ha úgy tetszik MMA-s kesztyűben). Annyi, hogy torokra tilos ütni. Fejre és testre ugyanúgy üthet-rúghat.

2016. ápr. 4. 12:22
 8/20 anonim ***** válasza:
70%
A WT nem küzdősport hanem harcművészet ezért arra törekszik hogy az életben tudd magadat megvédeni ne egy ringben ahol bármikor abbahagyhatod ott meg minden áron meg akarnak ölni
2016. ápr. 14. 18:49
 9/20 anonim ***** válasza:
81%
Sokszor leírtam már, megint megteszem. A WT ringben és szabályrendszerben halott, de ez még nem jelenti azt hogy rossz. Ha egy szabályrendszerben kényszeríted és kesztyűt adsz rá azzal a WT-t egyszerűen megfojtod! Szerintem ezért nem állna ki Máday, mivel nincs értelme. Most el kezded neki sorolni mit nem szabad - a WT meg pont arra épül ami a versenysportokban tilos - azzal letiltod a tanult technikái felét, akkor meg szinte biztos hogy kikap, ergo minek álljon így ki bárki ellen is. Volt szerencsém látni haladókat és mestereket gyakorolni, egyfolytában nyakra, szemre ágyékra támadtak, és gondolom annak sem nagyon örülne senki ha oldalról betaposnék a térdét. Lehet, hogy ha mind a két félnek engednének mindent akkor is kikapna Máday, de ezt a fenti okok miatt nem fogjuk megtudni. Általában a küzdősportokban próbálják tartani a "tisztes" távolságot (már ahol nincs földharc) a WT meg egyszerűen lerohan vagy rádront. Nem azért mert annyira király, hanem ha nem tud közel kerülni az ellenfélhez akkor csak idő kérdése és vége (nem szereti a közepes vagy távolabbi időben elhúzódó harcmodort (pld Kick box)Szóval lehet hogy szétvernék Mádayt, de a fentiek miatt nehéz az összehasonlítás.
2016. ápr. 18. 14:56
 10/20 anonim ***** válasza:
80%

Akkor a tisztázások érdekében.

Mádayt kesztyű nélküli harcban hívták már ki többször, ahol bizonyos szintig mindent lehet (megölni, eltörni lábat, stb-t azért nem). Nem csak küzdősportolók voltak, hanem harcművészek is. Ennek ellenére folyamatosan visszautasította, holott azért voltak ezek a kihivások, mert Máday elmélete szerint a többi küzdősport/harcművészet ló**sz a WT-hez képest. Az ehhez hasonló megnyilvánulásai miatt volt az, hogy nagyon sok mestere azt mondta köszönik szépen, de ők ebből nem kérnek és inkább kiválltak (itt nem ilyen mucsaröcsögén edzéseket tartó mesterekre/edzőkre kell gondolni) és inkább létrehoztak egy Wing Chun iskolát. Szóval nem azért nem állt ki eddig senkivel, mert annyira lekorlátozták volna a harcban.

2016. ápr. 19. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!