Harcművészek, hozzáértők! Máday Norbert vélemény?
Jönni fog felvidékre bemutatót tartani. Nekünk ez elég nagy dolog, mi thai boxosok vagyunk, harcművész mesterek nem igazán jönnek a gáláinkra bemutatózni.
Mennyire hatékony szerintetek a fickó ?
Legendás a neve, de Klicskó, Tyson, Bruce Lee,Roy Jonessal lehet egylapon említeni, egyenértékű a harc tudása ? Mert mi edzés végén ezen vitatkoztunk. Szerintem egyáltalán nem de érdekelne a ti véleményetek.
Én egy wing chun iskolában sem tanultam.
engem jó mester tanított meg magamat formáltam jónak.
Most már elmondhatom, hogy a wing chunnal tudásomat már mindenkit elvérek.
IP man nem nevezett ki senkit hogy vigye a stílust tovább, mért senki sem volt jó.
Lengyel ting is csak 9 hónapot tanult nála.
Azt nem tudom, hogy mennyire venné fel velük a versenyt, de had meséljek el egy személyes történetet!
Tudom, hogy ezt nem sokan fogják elhinni, de a két szememmel láttam élőben, amikor egyetlen ütésével egy mestert 3 méterre elrepített, úgy, hogy akik elkapták, azok is vele együtt estek el.
Azok a nevek, főleg Bruce Lee, nem csak a harci jártasságuk miatt lettek nevek. Máday még helyesen írni sem tud.
Ismerem őt, sajnos, bár nem vagyok wt-s. Agresszívan és lehengerlően csinálja, amit csinál, s valószínűleg egy kissé bizonytalan, de tanult harcossal szemben lenne is esélye, mert a pszichés ráhatás nagyon fontos a harc során. De egy homogén alakkal szemben nem. A fabábú gyakorlatai siralmasan pontatlanok pl. Igaz van technikai repertoárja, de azt alkalmazni is kell tudni.
A másik:
A wing tsun/chun/tzun/csun kung-fuval alapvetően nincs semmi gond. Az a shaolin kung funak volt egy kiegészítése és ez az, amit elfelejtenek az instruktorok: háborús tapasztalatokkal rendelkező shaolin szerzetesek kreálták. Szóval elég komoly tudásuk és tapasztalatviláguk volt, s ezért tudták használni rendesen. Tényleg jók a technikái: egyszerűek, fizikálisan, biomechanikailag helytállóak... csak elcseszték a képviselői. De amúgy az első irányzatok között volt, ami az emberi ösztönöket ilyen módszeresen rendszerezte, és az elvei alapok az összes későbbi kézitusa rendszernek.
Amúgy a Bruce Lee-t tartom az utolsónak, aki helyesen interpretálta a lényegét. Két könyvet is írt: "Jun fan gung-fu" és a "tao of jeet kune do". Érdemes olvasni.
A srác írta hogy hozzáértők véleményét várja ehhez képest sok fogalmatlan ember kommentel. Nekem volt szerencsem többször is Mádayval edzeni szemináriumon és komoly harctudása van, Bruce Leevel senkit sem lehet egy lapon említeni de az egyik első hozzászóló kommentje alapból ellentmondásos, amiben Brucet méltatta és a Wing Tsunt szidta, hisze Bruce is ezen stílus művelője volt, másrészt bármilyen sima MMA-st elverne hiszen ott a lényeg hogy ki bírja tovább az ütéseket itt pedig sokkal inkább a technika csúcsosodik ki amivel erősebb ellenfelet is le lehet győzni.
Üdv: egy Wing Tsun gyakorló
17:
Persze, hogy nagyra tartod, mert Wing Tsunos vagy. Ott mindenkinek egy-egy feles között előadja magát, hogy ő óriási harcművész. Ennek ellenére senki ellen nem mert kiállni azok közül, akiknek a stílusát agyba-főbe szidta. Pedig ahogy hallottam volt olyan, aki abba is belement volna, hogy használhatja rajta a gyilkos technikákat, szerződést is ír alá róla, stb.
Bruce Lee meg sose volt a Wing Tsun művelője. Bruce Lee Wing Chun-t tanult, a kettő meg nem ugyanaz. A Wing Chun az eredeti stílus, a Wing Tsun meg az amit Leung Ting hisztizés közepette megalapított, mert kijelentette ő akkor is Nagymester lesz.
MMAsok ellen meg pont nem működik.
https://www.youtube.com/watch?v=_UvRavszvPY 3:17-től bunyózik pont egy Wing Chunos ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!